Qupid review: Online daten zonder lidmaatschap

Qupid is een datingsite voor iedereen van 18 jaar en ouder die op zoek is naar een seksdate zonder verplichtingen.

Ook als je gewoon op zoek bent naar leuke contacten of misschien wel een vriendschap met gelijkgestemde open minded mensen kan je terecht bij Qupid zeggen ze zelf. In deze review zullen we kijken of deze datingsite zijn naam eer aandoet.

Doelgroep

De doelgroep van Qupid bestaat uit mannen en vrouwen die via online daten een spannend afspraakje willen regelen. Voor een serieuze relatie ben je hier niet aan het juiste adres. Voor een echte date overigens ook niet, want het gaat hier puur om entertainment, het uitleven van een online fantasie. Net als bijvoorbeeld bij stoutedate.nl.

Hoe werkt Qupid?

Een profiel aanmaken bij deze datingsite voor casual dating is snel gebeurd. Je hoeft alleen een paar basisgegevens zoals je e-mailadres, een gebruikersnaam, je leeftijd en woonplaats in te vullen en je bent binnen.

Hierna krijg je de kans om je profiel aan te vullen met foto’s en informatie over jezelf, maar dit kan je doen wanneer je wilt.

Vul je informatie aan.

Een profielfoto is geen verplicht onderdeel van je profiel, en dit geldt ook voor andere leden. Maar het helpt je wel om sneller in contact te komen met iemand anders.

Gratis inschrijven

Inschrijven is gratis. Als gratis lid kan je niet in contact komen met de andere leden, maar je kunt wel alle profielen bekijken. Bevalt het wat je ziet, dan kun je credits kopen om contact op te nemen.

Overzichtelijk website

De website is makkelijk in gebruik, met een simpele menustructuur:

  • Home: dit is je “dashboard”. Hier zie je leden die nu online zijn, leden die jou bekeken hebben, nieuw ingeschreven leden en een overzicht van je meest recente berichten. Ook zie je hier een soort chatbox met publieke berichten.
  • Profielen: Hier zie je een overzicht van alle ingeschreven mannen of vrouwen.
  • Favorieten: Hier vind je gebruikers terug die jij als favoriet hebt aangemerkt.
  • Mijn matches: Hier kan je de “matchgame” spelen, een soort Tinder. Je krijgt foto’s Succesvolle matches worden op deze pagina getoond.
  • Postvak: overzicht met je berichten.

Een date vinden

Profielen van mannen en vrouwen bekijken kan via de overzichtspagina, maar uiteraard is er ook een zoekfunctie waarmee je op uiterlijke kenmerken en een aantal eigenschappen kunt zoeken.

Leden kunnen elkaar flirts, knipogen, berichten en zelfs cadeaus sturen via de website.

Flirt, knipoog, cadeau of bericht

Flirten en berichten sturen kost 1 credit per bericht. Wij raden daarom aan om je eerst op te geven voor een gratis lidmaatschap en dan goed rond te kijken. Als je denkt dat deze datingsite en haar leden bij je passen kan je dan de volgende stap zetten.

Let op: deze site werkt met fictieve profielen. Hierbij heb je alleen online contact maar je kan niet echt met iemand afspreken. Ben je op zoek naar een leuke date waarbij je iemand in levende lijve kunt ontmoeten, dan kan je beter bij een van de andere erotische datingsites kijken. Lees hier hoe je nepprofielen kunt herkennen.

Geen app

Qupid heeft geen app, maar dit is niet erg want je kunt de website gewoon op je mobiele telefoon gebruiken. Eenmaal ingelogd werken alle functionaliteiten van de datingsite ook prima op je kleine schermpje.

Wat kost een Qupid lidmaatschap?

Een lidmaatschap bij Qupid.nl is zoals gezegd altijd gratis. In tegenstelling tot veel andere datingsites betaal je hier niet voor het lidmaatschap, maar voor het gebruik, via een credit systeem.

Credits

Elke keer dat je een interactie hebt met een andere gebruiker kost je dit één credit. Credits kan je per pakket kopen, en de kosten per credit worden lager naarmate je er meer tegelijk koopt:

Credit pakketten

Betalen kan via iDEAL, paysafecard of Mr. Cash/Bancontact.

Omdat elke interactie met andere gebruikers credits kost is de site al gauw duurder in gebruik dan een datingsite waar je per maand betaalt voor je abonnement. Als je vindt dat je teveel uitgeeft kan je de helpdesk vragen om je tijdelijk een toegangsverbod voor de site te geven. De helpdesk is bereikbaar via e-mail of het contactformulier in je account.

Uitschrijven

Heb je geen behoefte meer aan je account, dan is uitschrijven een koud kunstje:

  1. Log in bij je Qupid account
  2. Ga naar “Mijn profiel” (rechtsboven in je scherm)
  3. Klik op “Persoonsgegevens” en scroll helemaal naar beneden totdat je “Profiel verwijderen” ziet. Klik op de knop om je account te verwijderen.

Alternatieven

Ben je op zoek naar een alternatief voor Qupid? Bekijk dan eens deze casual datingsites:

Word gratis lid bij Qupid

Om lid te worden hoef je je alleen gratis te registreren. Na de registratie kan je je eigen profiel aanmaken en dan kan je contact proberen te leggen met andere leden.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Qupid?

Send this to a friend