Pepper review: dating app, persoonlijkheidstest en mooie profielen

Pepper is was een fris uitziende online datingsite, die is gemaakt met hulp van mensen die actief online daten. De feedback van deze actieve groep daters is gebruikt om een datingsite te maken met een zo goed mogelijke gebruikerservaring.

Pepper is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste datingsites van Nederland. Pepper onderscheidt zich door de manier waarop de profielen worden gepresenteerd.  De nadruk ligt op foto’s waardoor de profielen erg mooi zijn en leuk om te maken en om te bekijken. Het resultaat is duidelijke profielen waarop je snel een eerste indruk van iemand kan krijgen.

Hoe werkt Pepper?

Pepper is visueel gericht. Het opvallendste aan de profielen is niet een uitgebreide beschrijving van iemand, maar een (foto)collage. Dat lijkt als je het zo hoort misschien in eerste instantie oppervlakkig, maar anders dan bij bijvoorbeeld Tinder of Happn gaat het bij Pepper niet hoofdzakelijk om foto’s van iemand zelf. De collage is bedoeld als een soort mood board van iemands persoonlijkheid. Naast foto’s van de persoon in kwestie vind je ook afbeeldingen, filmpjes of muziekfragmenten van dingen die hij of zij leuk of mooi vindt. Zo krijg je in één oogopslag snel een beeld van iemand.

Een profiel bij Pepper ziet er zo uit:

online datingprofiel pepper.nl
Zo ziet een online datingprofiel eruit bij pepper.nl

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar een paar woorden zijn natuurlijk niet verkeerd. Onder de collage vind je dan ook een korte beschrijving van de persoon naar wie je kijkt. Feiten die je niet zo makkelijk uit een collage kan afleiden, zoals leeftijd, lengte, opleiding, etc.

Ook vind je hier antwoorden op vragen die Pepper stelt tijdens het aanmaken van het profiel. De vragen zijn prikkelend zodat er leuke antwoorden uit voort komen die wat meer vertellen over de persoon dan het standaard “ik ben spontaan”. Je mag overigens zelf kiezen welke vragen je wel of niet beantwoord bij het aanmaken van je profiel, dus maak je geen zorgen. 🙂

Tip: door goed te kijken naar wat iemand op zijn of haar Pepper profiel plaatst, kan je vaak ook op leuke ideeën voor een eerste date met deze persoon komen!

Persoonlijkheidstest

Net als bijvoorbeeld Parship, EliteDating of be2 maakt Pepper gebruik van een persoonlijkheidstest om potentiële dates voor te stellen. Je hoeft de test niet te doen, maar wij raden het wel aan. De test is vrij uitgebreid dus neem er even de tijd voor. De persoonlijkheidstest kijkt naar zaken als politieke voorkeur, culturele interesses en wat je belangrijk vindt aan familie en vrienden.

Na het doen van de test wordt er een beschrijving aan je profiel toegevoegd. Je kan dit eventueel aanpassen.

Op basis van de persoonlijkheidstest worden elke dag nieuwe kandidaten aan je voorgesteld die waarschijnlijk qua levensinstelling bij je passen. Dit scheelt je dus tijd omdat je niet door profielen hoeft te bladeren van mensen die van Frans Bauer houden terwijl jij alleen de late werken van Sjostakovitsj beluistert. Of andersom.

Je vind je matches als je bent ingelogd in je account bovenaan je scherm. Als je iemand leuk vindt kan je dit laten weten door hem of haar te liken.

Pepper chat

Als je bent ingelogd op je Pepper account, kan je zien wie van je matches online zijn. Om in contact te komen met je matches is er een ingebouwde chatfunctie. Ook in de chat staat het visuele aspect van Pepper centraal: terwijl je aan het chatten bent wordt er een selectie van foto’s van jullie beide profielen geladen. Dit kan je mooi als inspiratie gebruiken voor onderwerpen om over te chatten.

Pepper dating app

Via de Pepper dating app kan je de functionaliteiten van de site makkelijk gebruiken op je telefoon, waar en wanneer je maar bent. Je kan in de app profielen bekijken, likes geven en je matches bekijken. Uiteraard kan je ook chatten zodat je met je date kan flirten net zoals je ook zou doen wanneer je hem of haar in je WhatsApp zou hebben staan.

Pepper dating app
Een paar screenshots uit de Pepper dating app.

Betrouwbaarheid

Pepper is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en heeft het Thuiswinkel Waarborg label. Dit betekent dat de site gecontroleerd wordt op eerlijke bedrijfsvoering en transparante prijsstelling zodat je als consument niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid voordat ze online komen te staan zodat de kans op nepprofielen van mensen die andere bedoelingen hebben zo klein mogelijk is.

Wat kost Pepper?

Op Pepper.nl kun je gratis een profiel aanmaken, je matches bekijken en elkaar ‘liken’. Als je meer wilt (mailen, chatten) heb je een “Full Membership” nodig.

De kosten voor de Pepper datingsite en Pepper app zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €25,00 €25,00
3 Maanden €15,00 €45,00
6 Maanden €9,95 €59,70
12 Maanden €8,50 €102,00

Let op: zonder opzegging word je lidmaatschap steeds met een maand verlengt tenzij je de verlenging uitzet via de instellingen van je profiel.

Tip: Pepper opzeggen met enkele klikken via 123opzeggen.nl.

Hieronder zie je een overzicht van de mogelijkheden van een gratis profiel en een betaald profiel:

Gratis of betaald Pepper profiel

Alternatieven

Doe de datingsite vergelijkingstest om te zien welke datingsite bij jou past:

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Pepper?

Send this to a friend