Parship

Parship review: Doe de gratis wetenschappelijke persoonlijkheidstest

Parship is een van de grootste en meest gerespecteerde online relatiebemiddelingsbureaus van Nederland (en Europa!). Parship.nl richt zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het ledenbestand van Parship is goed in evenwicht, en bestaat voor 52% uit vrouwen en voor 48% uit mannen. 76% van hun leden is 30 jaar of ouder, en waarvan 75% hoger opgeleid.

In deze Parship review komen de verschillende voor en nadelen van de site kort voorbij zodat u een inschatting kunt maken of dit de datingsite is die bij u past.
Schrijf je gratis in

De pluspunten

De twee beste verkooppunten van Parship zijn het grote ledenbestand en de (gratis!) wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Met deze gratis test krijgt u meer inzicht in uw persoonlijkheid.

Geen mens lijkt op een ander, zoveel is zeker. De wetenschappelijke test vergelijkt 30 wezenlijke persoonlijkheidskenmerken en stelt u voor aan partners die optimaal bij u passen. Zo vindt u de partner die echt bij u past, zonder dat u hiervoor eindeloos profielen hoeft door te spitten.

Parship gaat er prat op dat 38% van hun Premium(=betalende)-leden via hun bemiddeling een partner heeft gevonden.

Parship biedt daarom een contactgarantie voor haar betalende leden. Voor leden die na afloop van een 6-Maanden Premium-lidmaatschap niet met meer dan vijf leden in contact zijn gekomen, verlengen ze op verzoek nog eens gratis met zes maanden. Leden die hebben gekozen voor een Premium-lidmaatschap van 12 maanden, wordt zelfs 15 contacten gegarandeerd.

Bent u nieuwsgierig en wilt u nu al aan de slag? Meld u nu gratis aan, doe de wetenschappelijke persoonlijkheidstest en ontvang een persoonlijk profiel.

Hoe werkt de persoonlijkheidstest?

De persoonlijkheidstest is gebaseerd op meer dan 30 jaar onderzoek van professor prof. dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg. Een internationaal team van 16 psychologen is verantwoordelijk voor de voortdurende ontwikkeling van onze werkwijze. De test stelt uw persoonlijkheidsprofiel samen en geeft op basis van uw profiel, suggesties voor partners die volgens dit profiel goed bij u passen.

Wie het Duits machtig is kan onderstaande video bekijken waarin prof. dr. Schmale uitleg geeft:


Hoe werkt Parship?

Het moge inmiddels duidelijk zijn, de uitgebreide persoonlijkheidstest vormt de basis waarop Parship werkt. Hiermee wordt voorkomen dat het zoeken van een partner enkel het doorspitten van profielen is waarvan je weet dat de maker en zo positief mogelijk beeld van zichzelf wil neerzetten. Via de test worden ook de negatieve aspecten van iemands persoonlijkheid gematcht met de potentiële partner die hier volgens de test het beste mee om kan gaan.

In onderstaand EenVandaag item uit 2012 komt de directeur van Parship Nederland aan het woord met meer uitleg over de werking van de matching methode. Ook worden een gebruiker en een datingcoach geïnterviewd:


Parship App

We leven in het mobile first tijdperk dus er is niet slechts één Parship app, maar twee! Hoewel de site van Parship mobiel vriendelijk is, heeft het gebruik van de apps toch wat voordelen.

Vanuit de app leest u direct nieuwe berichten, kunt u nieuwe partnervoorstellen bekijken, zien wie uw profiel heeft bekeken en nieuwe foto’s toevoegen. Premium gebruikers kunnen ook berichten ontvangen en beantwoorden.

Naast de standaard app, is er de messenger app. Hiermee kunt u chatten met uw potentiële dates met de snelheid en directheid die u gewend bent van bijvoorbeeld WhatsApp. Zo voelt het daten natuurlijker, zonder dat u uw contactgegevens hoeft te delen. Alleen premium leden kunnen gebruikmaken van de messenger app.

Beide apps zijn verkrijgbaar voor Android en iOS. U heeft een account nodig om de apps te kunnen gebruiken.

Parship events

Naast het met elkaar in verbinding brengen van singles via de website en de apps, organiseert Parship verschillende events die helpen om met de juiste man of vrouw in contact te komen. Zo kunt u gebruik maken van de profielcheck, een medewerker van Parship bekijkt uw profiel en geeft tips en suggesties ter verbetering. Daarnaast worden er uitjes georganiseerd voor leden, zoals workshops of rondleidingen en bevat de site artikelen met tips en tricks van datingcoaches.

Gratis Parship uitproberen:

Bij Parship kunt u zich gratis aanmelden. Als gratis lid kunt u bijvoorbeeld de wetenschappelijke test maken en contactverzoeken ontvangen en versturen. Hieronder staan uw mogelijkheden als gratis lid samengevat en vergeleken met de mogelijkheden van een premium lid:

Parship gratis lidmaatschap

 

 

Parship kosten: Wat kost een Premium lidmaatschap?

Wij geven altijd het advies om niet gelijk een Premium lidmaatschap af te sluiten. Het is een veel beter idee om je eerst op te geven voor een gratis lidmaatschap om te kijken of de website je bevalt. Pas als je denkt dat je plezier aan de site kan beleven, raden we je aan om een Premium lidmaatschap af te sluiten.

Een maandlidmaatschap van Parship kost u minder dan een gemiddeld avondje stappen. U beschikt al over Premium-lidmaatschap vanaf 39,90 EUR per maand bij een lidmaatschap van 12 maanden. Het lidmaatschap van 6 maanden kost 44,90 EUR per maand.

Gelijk aan de slag?

Schrijf je gratis in