OkCupid Nederland, hoe zit het?

Wie op zoek is naar OkCupid Nederland moeten we een beetje teleurstellen. Hoewel je als Nederlander prima gebruik kunt maken van OkCupid is er vooralsnog geen speciale Nederlandse versie beschikbaar. Maar vormt de Engelse taal geen afschrikking voor je, dan kan je prima op zoek naar een date. Bedenk echter wel dat je veel matches zult krijgen die buiten Nederland wonen.

In dit artikel gaan we bekijken in welke gevallen het handig is om als Nederlander gebruik te maken van deze populaire datingsite.

Wat is OkCupid?

OkCupid is een gratis Engelstalige datingsite die wereldwijd actief is. Dat wil zeggen, je kan lid worden van de site ongeacht waar je woont. Desalniettemin komt het grootste deel van de gebruikers uit de Verenigde Staten. Dat is ook het land waar de datingsite opgericht en gevestigd is. Volgens Alexa.com komt ruim 67% van de bezoekers van de site uit de VS, gevolgd door Engeland, Canada en Duitsland.

OkCupid is in 2004 opgericht door vier wiskunde studenten aan de Harvard Universiteit en dat vind je terug in de werking van de site. Op basis van persoonlijkheidskenmerken wordt berekend welke leden bij elkaar passen. Daarnaast hebben ze een zeer informatief blog waarop veelal op data gebaseerde inzichten in dating worden getoond.

Quirky style

Hun doelstelling is het tot stand brengen van “meaningful connections”. Je kunt hier dus terecht als je een serieuze relatie in de ruimste zin van het woord wilt vinden.

Inmiddels is de datingsite uiteraard ook beschikbaar als dating app. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

OkCupid Nederland?

Zoals reeds in de inleiding van dit artikel gezegd is OkCupid niet in het Nederlands beschikbaar. Wel kan je als Nederlander gebruikmaken van de diensten van de datingsite. Is dit handig? Waarschijnlijk niet als je op zoek bent naar een match die om de hoek woont. Heb je bindingsangst, ben je Extreme-LAT-ter of ben je gewoon op zoek naar een date in het buitenland bijvoorbeeld omdat je daar gaat wonen of reizen dan is OkCupid mogelijk wel een goede keus.

Ondanks dat de kansen klein zijn kan het natuurlijk best zo zijn dat je er toch een Nederlandse date opduikelt, dus een kijkje nemen kan geen kwaad. (Het is gratis en we zijn Nederlanders…)

OkCupid alternatieven

Ben je gewoon op zoek naar een mannetje of vrouwtje om de hoek, of can you no English, dan kan je beter een van de Nederlandse datingsites uitproberen.

Wil je weten welke Nederlandse datingsite goed bij je past?

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend