NovaMora

Novamora review: Onze favoriete datingsite voor erotische dates

Op novamora.nl vind je een datingsite voor singles en stellen die een erotische date zoeken. Op de homepage beweert Novamora dat duizenden mensen zich dagelijks aanmelden, wat natuurlijk een gewaagde uitspraak is. Maar een feit is dat deze in 2017 opgerichte erotische datingsite één van de snelstgroeiende van Nederland is, mede dankzij reclamecampagnes in allerlei media.

Wij waren nieuwsgierig naar de buzz en besloten ons in te schrijven. Hier lees je hoe Novamora werkt, of het de moeite waard is om je óók aan te melden en wat de kosten zijn. Daarnaast geven wij onze ongezouten mening over Novamora.

Inschrijven bij Novamora

Je kunt hem niet missen: de groene knop met ‘inschrijven’ op de homepage van Novamora. Klik erop en je wordt gevraagd om een gebruikersnaam te bedenken. Op het volgende scherm vraagt Novamora om een veilig wachtwoord en daarna om een mailadres. Daarna kun je kiezen waar de site jou mails over mag sturen.

Vervolgens is het tijd om je profiel op te bouwen. Dat begint met jezelf te identificeren: ben je een man, een vrouw of een stel? Ook voor homo- en lesbo-stellen zijn er pictogrammetjes gemaakt. In het scherm daarna geef je aan waar je naar op zoek bent. Je kunt meerdere opties selecteren: bijvoorbeeld dames en stellen. Vervolgens geef je je leeftijd en woonplaats aan en kun je (optioneel) een profielfoto uploaden.

Hoe Novamora werkt

Novamora is een overzichtelijke datingsite met bovenaan een duidelijk navigatiemenu. Daarin zie je opties als Berichten, Zoeken, Contacten en FotoZapper. Die laatste functie lijkt op Tinder. In plaats van alleen ‘ja’ of ‘nee’, heb je ook de mogelijkheid om aan te geven dat je iemand ‘misschien’ leuk vindt. Na verloop van tijd zie je de matches die deze functie jou oplevert.

Normaal gesproken zul je ook vaak de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar mensen bij jou in de buurt, of naar mensen die op een bepaald tijdstip online zijn. Profielen kunnen uit meerdere foto’s bestaan en als VIP-gebruiker kun je ervoor kiezen om alleen berichten te ontvangen van andere VIPs.

Mogelijkheden van gratis account

Het gratis account van Novamora is behoorlijk beperkt, zoals we dat bij wel meer datingwebsites gewend zijn. Wel kun je ermee zoeken naar profielen en de eerste foto in elk profiel bekijken. Ook mag je een klein aantal chatberichten versturen om zo toch wat interactie mee te maken. Net genoeg om je een beeld te vormen van de betaalde versie van Novamora.

Kosten van een VIP-account

Sommige seksdating-websites vragen je om credits te kopen, waarmee je vervolgens berichtjes kunt versturen. Dit lijkt vooral te gebeuren wanneer er chatrobots of chatmedewerkers achter zo’n datingsite zitten; ze blijken erg communicatief te zijn maar als het op afspreken aankomt, wordt het ineens stil.

Novamora is gelukkig anders. De site is eerlijk en daarnaast ook nog eens aangemeld bij Safe Dating Networks. Hier dus geen credit-systeem, maar abonnementen. Bij Novamora heten die VIP-accounts en de prijzen zijn als volgt (op het moment van schrijven van dit artikel):

 • € 19,99 voor 1 maand VIP-toegang
 • € 15,99 per maand bij 2 maanden VIP-toegang
 • € 11,99 per maand bij 4 maanden VIP-toegang

De betaling vindt plaats met je creditcard, via iDEAL of bankoverschrijving. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om contant geld naar het Nijmeegse kantoor van de uitbater te sturen.

Als deelnemer van heb je 14 dagen bedenktijd na je aankoop. Dit herroepingsrecht betekent dat je binnen 14 dagen jouw VIP-account kunt sluiten. Novamora moet dan in alle redelijkheid en naar verhouding van het gebruik een gedeelte van het betaalde bedrag terugbetalen.

Voordelen van Novamora

 • Voordelig geprijsd
 • Lesbo- en homo-vriendelijk
 • Onderdeel van Safe Dating Networks
 • Heeft anonimiteit hoog in het vaandel
 • Geen chatoperators die je aan het lijntje houden

Nadelen van Novamora

 • Geen telefonische klantenservice
 • Even zoeken naar de chat- of berichtjes-knoppen
 • Zien wie je bezocht heeft kan alleen met een VIP-account

Ons oordeel

Vrijwel direct na inschrijving op Novamora (als stel) kregen we berichtjes van mannen. Dit leken geenszins fake-profielen te zijn. Wanneer we op zoek gaan naar vrouwen, zijn er nog wel wat gebruikers die iets te knap lijken om op een datingsite te hengelen. Maar dan nog lijkt ruim 90% van de gebruikers echt. In de korte chatgesprekken die we met leden hadden, maakten we geen verdachte praktijken mee. Kortom: wij zouden met een gerust hart een VIP-account bij deze site activeren.

Uitschrijven bij Novamora

Heb je even genoeg van Novamora? Je kunt ervoor kiezen om jouw VIP-abonnement dan stop te zetten, of om je account volledig te verwijderen. Laten we eerst eens naar die eerste optie kijken.

De betalingen stopzetten doe je door in te loggen en rechtsboven op jouw gebruikersnaam te klikken. Volg daarna deze stappen:

 1. Klik op Account.
 2. Kies voor het tabblad Mijn abonnement.
 3. Klik achter Opwaardeerplan op wijzigen.
 4. Stel hem in op Geen en je abonnement wordt niet verlengd.

Wil je jouw account sluiten, dan begin je ook hier met het inloggen bij Novamora. Daarna doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik rechtsboven op jouw gebruikersnaam en op Account.
 2. Klik op het tabblad Uitschrijven.
 3. Vul een reden in voor jouw uitschrijving.
 4. Vink het vakje aan voor Ja, schrijf mij nu definitief uit.
 5. Klik op de rode knop Nu uitschrijven.

Zelf een kijkje nemen?

Ben je na het lezen van deze review benieuwd geworden naar Novamora? Maak dan nu een gratis account aan en kijk zelf wat deze site jou te bieden heeft: