MetJou review: goede no-nonsense datingsite

MetJou.nl is een datingsite gemaakt voor singles die in de bloei van hun leven zijn: twintigers, dertigers en jonge veertigers. Maar, zo zegt deze site, er is ook voldoende aanbod van singles in andere leeftijdscategorieën.

Je kunt hier zowel terecht voor vriendschap of een casual date, als een langdurige relatie met (hopelijk) de liefde van je leven. Leden geven op hun profielen trouwens zelf aan waar zij precies naar op zoek zijn.

Wij testten MetJou.nl voor je

Wij besloten deze datingsite aan een test te onderwerpen. Wat kun je en wat kun je niet op MetJou? Hoe werkt deze datingsite? Voor wie is het geschikt? Wat is verschil tussen een gratis account en het betaald lidmaatschap?

Het resultaat lees je in onze review hieronder.

Geen nepprofielen

Eén van de dingen die op het oog springt op MetJou.nl is het kopje ‘Géén fictieve profielen’. Deze datingsite is blijkbaar bekend met het vervelende fenomeen van de chat operators. Die nepperds worden door sommige datingsites ingehuurd om leden aan het lijntje houden, waardoor ze eerder geneigd zijn om voor een lidmaatschap te betalen.

MetJou beweert fel tegen nepprofielen te zijn. Met een focus op fair play willen ze echte singles met elkaar verbinden, en dat valt alleen maar te prijzen in MetJou. Tijd om een account te openen.

Fair dating

Leuke date zoeken? Maak een profiel aan

Zoals we van andere datingsites gewend zijn, moet je je eerst inschrijven. Zo kun je een profiel aanmaken waarmee je jezelf onderscheidt van andere singles.

Voor dat gratis lidmaatschap klik je op de niet-te-missen, bruine button met ‘inschrijven’. De stappen die je moet doorlopen, zijn de volgende:

 1. Kies een profielnaam. Dit hoeft dus niet je echte naam te zijn.
 2. Stel een wachtwoord in van minimaal 6 karakters.
 3. Voer je e-mailadres in.
 4. Kies wat voor soort mails deze datingsite jou mag sturen (systeemberichten, marketing, enz).
 5. Vertel wat je geslacht is: man of vrouw.
 6. Geef je dating-voorkeur aan: mannen of vrouwen.
 7. Selecteer je leeftijd.
 8. Vertel wat je postuur is.
 9. Geef aan wat je locatie is op de kaart van Nederland of België.
 10. Upload jouw foto. Let op: deze moet groter dan 512 x 512 pixels zijn.

Met deze eerste stappen is je profiel aangemaakt, maar nog niet af. Je kunt verdere informatie invullen over je opleiding, je lengte en of je kinderen hebt. Daarna kan het daten bij MetJou beginnen.

Eerste indruk

Wanneer jij je MetJou-account binnengaat, kom je op een duidelijk dashboard met een overzicht van nieuwe leden, de personen die het laatst online waren, je berichten, knipogen en de ‘Fotozapper’. Dat ziet er zeer compleet uit. We spelen wat rond met de Fotozapper, waarin je à la Tinder likes kunt geven. Naast een like kun je aangeven dat je iemand niet interessant of ‘misschien’ interessant vindt.

Simpel design

Het design van de MetJou-website is no-nonsense, met grote icoontjes waarmee je de verschillende functies van de site bedient. Met een statusbalk zie je voor hoeveel procent je profiel compleet is. Vul deze balk tot de 100% om zo goed mogelijk zichtbaar (en zo aantrekkelijk mogelijk) voor andere singles te zijn.

Zoek een date via de interface van metjou.nl

Uitgebreide zoekfunctie

We sturen een berichtje naar iemand die online is, en besluiten daarna op zoek te gaan naar een potentiële date middels de zoekfunctie.

Bij MetJou kun je de profielen in het ledenbestand filteren op enorm veel zaken, bijvoorbeeld roken, muziekvoorkeur, kinderwens, opleiding of haarlengte. Ook prettig is dat je heel precies naar een leeftijd kunt zoeken, mocht je specifiek leden vanaf 18 jaar tot 20 jaar willen zoeken, bijvoorbeeld.

Weinig berichten voor gratis leden

Het berichten sturen blijkt zeer beperkt: als gratis lid kun je maar een bericht naar drie mensen sturen, en dan ook niet meer dan één bericht. Als je antwoord krijgt, moet je betalen om het gesprek voort te kunnen zetten.

Ook zien we na een tijdje onder de optie ‘Contacten’ dat leden ons profiel hebben bezocht en bij de Fotozapper dat we een match hebben. Wie die personen zijn, kunnen we alleen zien als we een betaald lidmaatschap nemen.

Gratis account beperkt je behoorlijk

Laten we eerlijk zijn: met het gratis account ben je erg beperkt. Je kunt zoeken naar leden en in totaal drie berichtjes sturen. Als wij de webmasters van MetJou waren, zouden we gratis leden iets meer kans tot interactie geven om op die manier de datingsite beter te leren kennen en eerder bereid te zijn om voor een abonnement te betalen. Het is nu eerder een afknapper dan iets waar je verslaafd aan raakt.

Hoe dan ook, de zoekfunctie werkt goed en je kunt gewoon profielen bezoeken. Omdat er behoorlijk wat leden zijn, kun je best specifiek zoeken en dan toch nog matches krijgen. Let op: een basislid ziet alleen de eerste foto op een profiel. Van leden die meerdere foto’s hebben geüploaded, zijn de extra foto’s door middel van blokjes onherkenbaar gemaakt.

Een functie die je wél hebt, is knipogen versturen. Onbeperkt. Niet dat je daar veel aan hebt met een gratis account, want je kunt niet zien wie jou een knipoog terugstuurt.

Betaald lidmaatschap: wat kan je ermee?

Er zijn dus veel functies van MetJou waar je met een gratis account heel beperkt of totaal geen toegang tot hebt. Dat is een bekende aanpak in de wereld van datingsites, dus we kunnen er niet te veel over klagen. Laten we in plaats daarvan eens kijken naar de voordelen en de prijs van een betaald abonnement.

Chatten en berichten sturen

Allereerst de voordelen en functionaliteiten. Als betaald lid krijg je onbeperkt toegang tot alle toeters en bellen. Eén van de belangrijkste manieren om anderen geïnteresseerd te krijgen, is door middel van het chatten en kennismaken. Dat kun je zo vaak en zo veel doen als je wilt.

Bekijk wie jouw profiel bezocht

Daarnaast zie je wie jouw profiel heeft bezocht onder ‘Contacten’. Onder datzelfde tabblad vind je ook de profielen die je als favorieten hebt opgeslagen.

Knipogen sturen

Een andere manier om een gesprek op gang te brengen, is door een virtuele knipoog te versturen. Deze functie is beperkt tot ongeveer 10 knipogen per dag voor wie een gratis account heeft, maar als serieuze, betalende member kun je hier net zoveel gebruik van maken als je wilt.

Foto’s bekijken

Met VIP-toegang kan je alle foto’s van andere singles op metjou.nl bekijken. Geen onbelangrijke functionaliteit bij online daten. 🙂 Ook kan je op zoek gaan naar matches via de FotoZapper.

VIP-toegang: wat kost het?

Het betaalde lidmaatschap van MetJou heet VIP-toegang. Met deze VIP-toegang worden alle functies die beperkt of afgesloten zijn bij het gratis lidmaatschap geactiveerd. In de paragraaf hierboven zijn we die langsgelopen.

De kosten van het betaald lidmaatschap zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €24,99 €24,99
2 Maanden €19,99 €39,98
4 Maanden €14,99 €59,96

Datingsite MetJou: voordelen en nadelen

We hebben een tijdje met MetJou.nl mogen spelen en zo een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en beperkingen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Pluspunten

 • Goede klantenservice
 • Veel twintigers en dertigers
 • Voor avontuur, romantische relaties of vriendschap
 • Abonnement is vriendelijk geprijsd
 • Fotozapper voor laagdrempelig singles leren kennen

Minpunten

 • Geen mobiele app
 • Gratis account is behoorlijk beperkt
 • Behoort niet tot de allergrootste datingsites

Wat review sites over MetJou zeggen

Om een goede en complete indruk van datingsites te krijgen, geven we niet alleen zélf onze mening. Ook zoeken we van datingsites de meningen die leden en ex-leden online delen. Wij troffen op review sites gemengde gevoelens.

Gebruikers-ervaringen

 • “Profielen lijken echt.”
 • “Op de chat vind je zelden iemand die jonger is dan 45.”
 • “Vorige week ingeschreven en toch al met wat dames aan het chatten.”
 • “Je kunt niet zien hoe lang mensen al zijn ingeschreven.”
 • “Ik vind de credits slecht werken.”

Bij het laatste punt, over de credits, moeten we aantekenen dat het systeem van credits lange tijd door deze datingsite werd gehanteerd, maar inmiddels in de prullenbak ligt. Geen credits meer, dus.

Het punt over de leden van jonger dan 45 jaar is ook opgelost: het barst van de tieners (vanaf 18), twintigers en dertigers op deze datingsite en die zijn van nature meer geneigd tot chatten dan de oudere leden. Dit zijn dus oudere meningen die inmiddels achterhaald zijn.

Onze ongezouten mening

DatingGuru is er om jou te helpen bij online daten. Of je nu een vaste relatie zoekt of een spannende date, wij helpen je door de bomen het bos te zien. Tijd dus om MetJou door de spreekwoordelijke mangel te halen, en dat bedoelen we niet zozeer negatief!

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Als je op zoek bent naar een algemene datingsite met een keurig ledenbestand, is MetJou een reële optie. Hij behoort wellicht niet tot de grootste datingsites van Nederland, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Zoek je twintigers of dertigers, dan zit je hier goed. Ook de prijs is keurig, vooral wanneer je ervoor kiest om voor langere tijd lid te worden.

Onbeantwoorde berichtjes

Waar we tijdens onze test geen goed beeld van hebben gekregen, is of de leden daadwerkelijk responsief of reactief zijn. Dat wil zeggen: reageren ze überhaupt en als ze dat doen, doen ze dat snel? Er zijn namelijk heel wat datingsites met inactieve gratis accounts. Gelukkig laat MetJou je met oranje bolletjes zien wie onlangs online was, en met groene bolletjes wie nu online is. Dat kun je als filter gebruiken.

Conclusie

Al met al hebben we een positieve ervaring met Metjou.nl gehad. Voor de jongere single is dit een interessante optie, mede dankzij de vriendelijke prijs. De site is niet de hipste of mooiste, maar doet z’n werk en kan je leuke contacten opleveren. De moeite van het proberen waard.

MetJou-account pauzeren

Wil je liever even een pauze nemen, maar niet meteen je account verwijderen? Daarvoor moet je deze stappen doorlopen:

 1. Klik rechtsboven op het profiel-icoontje.
 2. Klik op daarna op ‘Instellingen’.
 3. Ga naar het tabblad ‘Voorkeuren’.
 4. Bij ‘Profiel voorkeuren’ kun je het vinkje weghalen dat staat vóór ‘Profiel zichtbaar voor anderen’.

MetJou-account verwijderen

Tip: MetJou opzeggen met enkele klikken via 123opzeggen.nl.

Heb je succes gehad op MetJou.nl en heb je jouw profiel niet meer nodig? Dan kun je jouw account het beste sluiten. Dat doe je door eerst in te loggen. Daarna neem je de volgende stappen:

 1. Klik rechtsboven op het profiel-icoontje.
 2. Klik daarna op ‘Account’.
 3. Ga naar het tabblad ‘Uitschrijven’ en volg de stappen.

Bij uitschrijving wordt je profiel compleet van MetJou verwijderd en wordt het niet meer in de zoekresultaten weergegeven. Dit betekent ook dat een lopend abonnement, waar je voor betaald hebt, wordt stopgezet.

Kenmerken

Naam:MetJou
Website:https://www.metjou.nl/
E-Mail:
Telefoon:
Fax:
Contactformulier:https://www.metjou.nl/Dating/Ticket
Adres:Amazing Bits B.V.
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland
BTW nummer:NL817939398B01
K.v.K.09170750
Opgericht in:
Opgericht door:
Eigenaar:Amazing Bits B.V.
Keurmerk(en):
Kosten:v.a. €14,99 p/m
Doelgroep:Algemeen

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend