Match4me review: dating voor hoger opgeleiden

Match4Me
Kosten per maand:
V.a. €14,95 tot €29,95
DG MetaScore
3.1
0
5
11 Reviews
Trustpilot
2.9
2 Reviews
NederlandReview
3.5
7 Reviews
Google
2.0
2 Reviews

Match4me is een datingsite voor hoger opgeleiden. Als ware academici hebben we Match4me.nl onderzocht, waarvan je het resultaat in deze paper leest.

Met andere woorden: in deze review lees je alles over de werking, het aanbod en de kosten van Match4me, zodat je een goed onderbouwde beslissing kunt maken over het al dan niet aanmaken van een profiel bij deze datingsite.

Actie: Probeer Match4me nu geheel vrijblijvend 3 dagen gratis. Na afloop wordt je account automatisch omgezet naar een gratis account.

Achtergrond van Match4me

Match4me.nl bestaat al sinds 2002 en heeft sindsdien flink aan de weg weten te timmeren: er zijn ook versies voor België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Kortom er zitten hier geen hobbyisten achter, maar de site wordt door een professionele en internationale organisatie gerund. Een blik op de pagina ‘Over Match4me.nl’ leert ons dat de site een initiatief is van het Rotterdamse bedrijf MatchMedia, dat ook succesvol is in een andere dating-niche met 50Plusmatch.

Iets anders dat ons opvalt zijn de statistieken bovenaan: van de hoog opgeleide singles die lid zijn van deze datingsite is 47% man en 53% vrouw. Dat gaat tegen de gebruikelijke verhoudingen op datingsites in. Normaal gesproken zijn single mannen in de meerderheid op datingsites. Maar blijkbaar hebben hoger opgeleide vrouwen moeite om in de offline wereld een serieuze partner met HBO of universitair niveau te vinden, waardoor ze hun toevlucht tot een site als Match4me zoeken.

Het mag inmiddels duidelijk zijn, maar voor de volledigheid: alle leden van Match4me zijn hoger opgeleide singles, waarvan 58% HBO en 42% WO.

Gratis aanmelden

Tijd voor inschrijving op Match4me. Vanwege onze respectievelijke opleidingen kunnen we ons identificeren met de doelgroep –alleen HBO en WO– dus we hoeven ons niet anders voor te doen dan we zijn. Bij aanmelding moeten we ons geslacht aanklikken en vertellen naar welke sekse we op zoek zijn. Ook mogen we een nickname kiezen (niet langer dan 8 tekens) en moeten we een wachtwoord instellen.

Choose your nickname wisely, want dit is de naam die getoond wordt bij je profiel. Misschien ben je gewend om bij online accounts gekke gebruikersnamen te kiezen, omdat het grappig is, bij een datingsite maak je daarmee niet per se de beste eerste indruk.

De knop met “gratis inschrijven” brengt ons vervolgens naar het échte inschrijfformulier, dat in verschillende stappen is ingedeeld. Met flink doorklikken en -typen kwamen we op de volgende tijdsinvesteringen:

 1. Stap 1 (fysieke kenmerken, woonplaats, geboortedatum): 2 minuten
 2. Stap 2 (beschrijvende teksten over jezelf maken): 7 minuten
 3. Stap 3 (hobby’s, vrije tijd, muziekvoorkeuren): 2 minuten
 4. Stap 4 (foto uploaden en bewerken): 1 minuut

Hierna komt er een knop met “direct inloggen” tevoorschijn. Da’s prettig: we hoeven nu eens een keer géén bevestigingslink in onze mailbox aan te klikken. Eens kijken of het de tijd en moeite van de aanmelding waard was.

Mogelijkheden van gratis account

Bij binnenkomst zien we een lijst van (in ons geval) vrouwen die net hun account hebben geüpdatet en vrouwen die voor het laatst zijn ingelogd. Actieve leden, dus. Bovenaan de site verschijnt de knop ‘Zoeken’ met daarachter een uitgebreide zoekfunctie. We zijn in dit stadium nog niet zo kieskeurig omdat we vooral willen zien hoeveel zoekresultaten we krijgen.

80% van de leden is boven de 30 jaar. Dit is begrijpelijk: hoe ouder je wordt, des te moeilijker het is om ‘op straat’ de liefde van je leven tegen te komen, vooral als je de eis stelt dat deze hoger opgeleid moet zijn.

Hoewel je dus ook als twintiger hier de liefde kunt vinden hebben 30-plussers meer keus.

Dit is overigens iets wat je ook op andere datingsites voor hoger opgeleiden ziet: boven de 30 begint het bij deze groep te kriebelen en gaan ze op zoek naar een serieuze partner.

Matchpercentage

De resultaten staan gerangschikt op basis van het matchpercentage. Het matchpercentage geeft aan in hoeverre de getoonde profielen aan jouw voorwaarden voldoen.

Je kunt zelf een percentage instellen in je zoekprofiel. Wil je dat er aan 100% van jouw voorwaarden wordt voldaan krijg je uiteraard minder profielen te zien dan wanneer je wat minder kieskeurig bent.

Profielen bekijken

Als je van de zoekresultaten doorklikt naar de profielen van de gebruikers, loop je al snel tegen de beperkingen van je gratis account aan. Zo kun je als gratis lid maar één profielfoto van iemand zien. Je hebt een betaald account nodig om het volledige profiel van andere leden te bekijken.

Levenswaarden

Een optie die we interessant vonden, was die van ‘Levenswaarden’. Sommige andere singles hebben deze aan hun account toegevoegd. Het is een schematische weergave van wat iemand belangrijk vindt in het leven: materiële zaken, persoonlijke ontwikkeling, religie, familie, kinderen, bewust leven, en andere interesses. Je hebt het gevoel dat je iemand al helemaal kent voordat je een berichtje stuurt. Tegelijkertijd geeft dit enorm veel voer voor gespreksonderwerpen.

Levensinvulling en levenswaarden
Schematische weergave van de levensinvulling en levenswaarden van je potentiële date.

Kans op antwoord

Ook opvallend is, in de linker zijbalk, een groene cirkel met daarin de kans op antwoord van die gebruiker. Met andere woorden zie je hoezeer je je best moet doen om op te vallen en een antwoord van die persoon te krijgen. Hadden méér datingwebsites deze toevoeging maar!

Kans op antwoord
Bij een Match4me profiel kan je zien wat de kans is dat je een antwoord krijgt.

Berichten sturen

Berichten sturen of chatten met andere hoog opgeleide singles is zeer beperkt mogelijk met een gratis account, hiervoor moet je een betalende gebruiker zijn. Als gratis lid kan je alleen reageren op berichten van een betalend gebruiker. Je zit hiermee erg in een afwachtende positie.

Het gratis lidmaatschap is er dus vooral om te zien welke mogelijkheden deze site biedt, wat een vrij gangbare constructie is bij datingsites.

Mogelijkheden en kosten van een betaald abonnement

Zoals je hierboven zag, is het gratis om je in te schrijven op Match4me. Je krijgt daarmee een volledig profiel, waarmee je meteen vindbaar bent voor singles die een redelijk match-percentage met jou hebben. Vervelend is dat je zelf geen initatief kunt nemen, je kunt alleen berichten van van betalende leden lezen en beantwoorden. Het gratis profiel is er dus vooral om een sneak peek te krijgen van de mogelijkheden.

Kosten Match4me

Met een betaald abonnement krijg je volledige toegang tot de functies van Match4me.

De kosten van een VIP-account zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 20-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €29,95 €29,95
3 Maanden €19,95 €59,85
6 Maanden €14,95 €89,70

Al vrij vlug na het inloggen kregen wij hier nog een aanbieding bovenop: als we meteen lid werden, zouden we een maand extra krijgen. Met een account van één maand zouden we in werkelijkheid dus twee maanden toegang krijgen.

Mogelijkheden

Als betalend lid krijg je alle functies tot je beschikking die deze datingsite te bieden heeft. Als je serieus werk wilt maken van het vinden van hoog opgeleide single man of vrouw, dan heb je deze functies zeker nodig:

 • Je kunt onbeperkt persoonlijke berichten sturen naar andere leden, en onbeperkt interesse berichten versturen.
 • Als betalend lid kan je één op één chatten met gebruikers.
 • Je kunt zien wie je profiel bezocht heeft.

Kortom, de tools die je nodig hebt voor het vinden van een leuke date en wie weet een nieuwe liefde.

Betrouwbaarheid

Match4me behoort tot de beste datingsites van Nederland en is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkelwaarborg.

Pluspunten en minpunten van Match4me

Match4me is door Tros Radar tot één van de 6 beste datingsites van Nederland bekroond. Wie googelt, ziet dat de gebruikerservaringen overwegend positief zijn; en dat is iets wat maar weinig datingsites kunnen zeggen.

Er zijn werkelijk maar weinig nadelen van Match4me.nl te bedenken. Op het eerste oog is het een normale datingsite, maar wie er even mee speelt, ziet dat hij keurig in elkaar zit en heel eerlijk naar gebruikers toe is.

Ook wat ons betreft kan Match4me meedingen naar de titel van beste datingsite voor hoger opgeleiden. Het liefst zouden we willen dat hij gratis was, maar we begrijpen dat het team achter de site ook een belegde boterham wil.

We vonden de volgende pluspunten en minpunten het vermelden waard:

Pluspunten

 • Geen nepprofielen
 • Vooral veel 35-plussers
 • Betaalbare lidmaatschappen
 • Levenswaarden van gebruikers bekijken
 • Zie hoe groot je kans is op antwoord van een gebruiker

Minpunten

 • Weinig twintigers
 • Gratis account beperkt

Match4me account verwijderen

Of je nou via Match4me een partner hebt gevonden, of juist minder goede ervaringen met deze site hebt, vroeg of laat zul jij je account willen sluiten. Het is fijn om voordat je een account aanmaakt bij deze datingsite te weten dat dit in een paar simpele stappen te realiseren is.

Tip: binnen enkele klikken Match4me opzeggen via 123opzeggen.nl.

Gratis en betalende leden kunnen hun Match4me account opzeggen door:

 1. In te loggen en vervolgens rechtsboven op het pijltje naast je foto te klikken.
 2. Daarna kies je Mijn Profiel.
 3. Op de pagina die daarna opent, klik je links op je scherm op Instellingen en Lidmaatschap.
 4. Daarna verschijnt links de optie Uitschrijven.
 5. Even het kleine blauwe linkje zoeken in de zin Klik hier om je definitief uit te schrijven en je bent klaar.

Gratis account aanmaken

Benieuwd geworden? Probeer Match4me gratis. Neem een kijkje op de site om te zien of hij voldoet aan je wensen. Maak een gratis account aan via de onderstaande link:

Alternatieven

Er zijn meer datingsites actief die zich specifiek richten op hoger opgeleiden die via online daten een partner zoeken. Wat de beste datingsite voor hoger opgeleiden is, hangt sterk af van jou wensen en verwachtingen. We raden je daarom aan zelf de andere datingsites met elkaar te vergelijken, denk hierbij bijvoorbeeld aan e-Matching (lees de review), EliteDating (lees de review) of Parship (lees de review). Hier vind je ons overzicht met datingsites voor hoog opgeleide singles.

Kenmerken

Naam:Match4Me
Website:https://www.match4me.nl/
E-Mail:
Telefoon:+31 10 8700660
Fax:
Contactformulier:https://www.match4me.nl/kb/contact.php
Adres:MatchMedia BV
Molenstraat 18 A
2513 BK Den Haag
BTW nummer:NL817511908B01
K.v.K.17136160
Opgericht in:2002
Opgericht door:
Eigenaar:MatchMedia BV
Keurmerk(en):Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg
Kosten:v.a. €14,95 p/m
Doelgroep:Hoger opgeleiden

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Match4me?

Send this to a friend