Match4me

Match4me.nl review: dating voor hoger opgeleiden

Er zijn datingsites die een zo groot mogelijke groep singles willen aanspreken, waarmee de kans op een goede match klein is. Aan de andere kant van het spectrum vind je datingsites die zich tot een nichemarkt richten. Match4me.nl bevindt zich in de laatste categorie. Deze website belooft dating voor hoger opgeleiden. Als ware academici hebben we Match4me.nl onderzocht, waarvan je het resultaat in deze paper leest. Met andere woorden: in deze review lees je alles over de werking, het aanbod en de kosten van Match4me.nl.
Schrijf je gratis in

Sinds 2002 actief

Je vindt deze datingsite op www.match4me.nl en bij aankomst valt meteen het keurige design op, met een logo dat ons bekend voorkomt. Een blik op de pagina ‘Over Match4me.nl’ leert ons dat de site een initiatief is van MatchMedia, dat ook een andere dating-niche bespeelt met 50PlusMatch. Het concept van Match4me.nl bestaat al sinds 2002 en heeft sindsdien flink aan de weg weten te timmeren: er zijn ook versies voor België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Kortom zitten hier geen hobbyisten achter, maar wordt de site door een professionele en internationale organisatie gerund.

Iets anders dat ons opvalt zijn de statistieken bovenaan: 48% man, 52% vrouw. Dat gaat tegen de gebruikelijke verhoudingen op datingwebsites in. Normaal gesproken zijn mannen in de meerderheid op datingsites. Maar blijkbaar hebben hoogopgeleide vrouwen moeite om in de offline wereld een serieuze partner te vinden, waardoor ze hun toevlucht tot een site als Match4me.nl zoeken.

Gratis aanmelden

Tijd voor inschrijving op Match4me.nl. Vanwege onze respectievelijke opleidingen kunnen we ons identificeren met de doelgroep –alleen HBO en WO– dus we hoeven ons niet anders voor te doen dan we zijn. Bij aanmelding moeten we ons geslacht aanklikken en vertellen naar welke sekse we op zoek zijn. Ook mogen we een nickname kiezen (niet langer dan 8 tekens) en moeten we een wachtwoord instellen.

De knop met “gratis inschrijven” brengt ons vervolgens naar het échte inschrijfformulier, dat in verschillende stappen is ingedeeld. Met flink doorklikken en -typen kwamen we op de volgende tijdsinvesteringen:

 • Stap 1 (fysieke kenmerken, woonplaats, geboortedatum): 2 minuten
 • Stap 2 (beschrijvende teksten over jezelf maken): 7 minuten
 • Stap 3 (hobby’s, vrije tijd, muziekvoorkeuren): 2 minuten
 • Stap 4 (foto uploaden en bewerken): 1 minuut

Hierna komt er een knop met “direct inloggen” tevoorschijn. Da’s prettig: we hoeven nu eens een keer géén bevestigingslink in onze mailbox aan te klikken. Eens kijken of het de tijd en moeite van de aanmelding waard was.

Mogelijkheden van gratis account

Bij binnenkomst zien we een lijst van (in ons geval) vrouwen die net hun account hebben geüpdatet en vrouwen die voor het laatst zijn ingelogd. Actieve leden, dus. Bovenaan de site verschijnt de knop ‘Zoeken’ met daarachter een uitgebreid formulier. We zijn in dit stadium nog niet zo kieskeurig omdat we vooral willen zien hoeveel zoekresultaten we krijgen.

In de categorie van vrouwen tussen de 25 en 35 jaar met foto vinden we in heel Nederland 20 resultaten. Zoeken we naar vrouwen tussen de 35 en 45 jaar, dan komen we ineens op veel meer ‘hits’ uit: maar liefst 70 dames. Dit is begrijpelijk: hoe ouder je wordt, des te moeilijker het is om ‘op straat’ de liefde van je leven tegen te komen, vooral als je de eis stelt dat deze hoger opgeleid moet zijn.

De resultaten staan gerangschikt op basis van het match-percentage. Het minimum percentage bij bovenstaande zoekresultaten hadden we op 50% gezet (lager kun je niet gaan). Dat betekent dat er in werkelijkheid dus méér singles zijn, maar dat hun kenmerken niet voldoende overeenkomen met de onze.

Wat je met een gratis account kan

Als je van de zoekresultaten doorklikt naar de profielen van de gebruikers, loop je al snel tegen de beperkingen van je gratis account aan. Zo kun je maar één profielfoto van iemand zien. Als een gebruiker er méér heeft geüpload, heb je een betaald account nodig om die te bekijken. Fair enough. Maar ook om iemand een berichtje te sturen of te chatten moet je een betalende gebruiker zijn.

De gratis account is er dus vooral om te zien welke mogelijkheden deze site biedt. Een optie die we interessant vonden, was die van ‘Levenswaarden’. Sommige singles hebben deze aan hun account toegevoegd. Het is een schematische weergave van wat iemand belangrijk vindt in het leven: materiële zaken, persoonlijke ontwikkeling, religie, familie, kinderen, bewust leven, enzovoort. Je hebt het gevoel dat je iemand al helemaal kent voordat je een berichtje stuurt. Tegelijkertijd geeft dit enorm veel voer voor gespreksonderwerpen.

Levensinvulling en levenswaarden
Schematische weergave van de levensinvulling en levenswaarden van je potentiële date.

Ook opvallend is, in de linker zijbalk, een groene cirkel met daarin de kans op antwoord van die gebruiker. Met andere woorden zie je hoezeer je je best moet doen om op te vallen en een antwoord van die persoon te krijgen. Hadden méér datingwebsites deze toevoeging maar!

Kans op antwoord
Bij een Match4me profiel kan je zien wat de kans is dat je een antwoord krijgt.

Mogelijkheden en kosten lidmaatschap

Zoals je hierboven zag, is het gratis om je in te schrijven op Match4me.nl. Je krijgt daarmee een volledig profiel, waarmee je meteen vindbaar bent voor singles die een redelijk match-percentage met jou hebben. Vervelend is dat je er geen berichtjes mee kunt beantwoorden, laat staan dat je zelf leden kunt benaderen. Het gratis profiel is er dus vooral om een sneak peek te krijgen van de mogelijkheden.

Met een lidmaatschap krijg je volledige toegang tot de functies van Match4me.nl. Dan kun je persoonlijke berichten sturen, één op één chatten met gebruikers en zien wie je profiel bezoekt. Daarnaast kun je blogberichten op Match4me.nl delen (en die van anderen lezen) via een functie die Things2Share heet. De kosten van een VIP-account op Match4me.nl zijn als volgt.

 • 1 maand: € 24,95 per maand
 • 3 maanden: € 14,95 per maand
 • 6 maanden: € 9,95 per maand
 • 12 maanden: € 7,95 per maand

Al vrij vlug na het inloggen kregen wij hier nog een aanbieding bovenop: als we meteen lid werden, zouden we een maand extra krijgen. Met een account van één maand zouden we in werkelijkheid dus twee maanden toegang krijgen.

Voordelen van Match4me.nl

Match4me.nl is door Tros Radar tot één van de 6 beste datingwebsites van Nederland bekroond. Wie googelt, ziet dat de gebruikerservaringen overwegend positief zijn; en dat is iets wat maar weinig datingsites kunnen zeggen. Wij vonden de volgende pluspunten het vermelden waard:

 • Geen nepprofielen
 • Vooral veel 35-plussers
 • Betaalbare lidmaatschappen
 • Levenswaarden van gebruikers bekijken
 • Zie hoe groot je kans is op antwoord van een gebruiker

Nadelen van Match4me.nl

Er zijn werkelijk maar weinig nadelen van Match4me.nl te bedenken. Op het eerste oog is het een normale datingsite, maar wie er even mee speelt, ziet dat hij keurig in elkaar zit en heel eerlijk naar gebruikers toe is. Het liefst zouden we willen dat hij gratis was, maar we begrijpen dat het team achter de site ook een belegde boterham wil. Daarom maar twee minpunten:

 • Weinig twintigers
 • Gratis account nogal beperkt

Match4me.nl-account sluiten

Of je nou via Match4me.nl een partner hebt gevonden, of juist minder goede ervaringen met deze site hebt, vroeg of laat zul jij je account willen sluiten. Gratis en betalende leden kunnen hun Match4me.nl-account opzeggen door in te loggen en vervolgens rechtsboven op het pijltje naast je foto te klikken. Daarna kies je Mijn Profiel. Op de pagina die daarna opent, klik je links op je scherm op Instellingen en Lidmaatschap. Daarna verschijnt links de optie Uitschrijven. Even het kleine blauwe linkje zoeken in de zin Klik hier om je definitief uit te schrijven en je bent klaar.

Gratis account aanmaken

Benieuwd geworden naar Match4me? Neem dan nu een kijkje op de site een maak een gratis account aan via de onderstaande knop:
Gratis account aanmaken