Lexamore: je online matchmaker

Op het eerste gezicht lijkt Lexamore op een tak van Lexa, een van de grootste datingsites van Nederland. In het logo van Lexamore is het Italiaanse woord voor liefde, amore, vurig rood gekleurd.

Het blijkt dat lexamore.nl wel degelijk op eigen benen staat, hoewel Meetic het moederbedrijf achter beide datingsites hetzelfde is.

In deze Lexamore review lees je hoe deze service werkt, wat je bij de gratis versie krijgt en welke voordelen het VIP-lidmaatschap biedt.

Wat is Lexamore?

Lexamore.nl is een datingsite die nieuwe leden het hemd van het lijf vraagt, maar met een goede reden: de makers willen singles een zo relevant mogelijke lijst met matches bieden.

Bij elke vrijgezel zie je precies in welke zaken jullie overeenkomen. Zo heb je meteen een ijsbreker en kun je direct in gesprek gaan met die persoon.

Wat is het verschil tussen Lexa en Lexamore?

Lexa en Lexamore zijn twee aparte datingsites. Het verschil tussen beiden zit hem in de manier waarop je naar singles zoekt.

Op Lexa ga je zelf actief op zoek naar leuke singles en moet je steeds zelf aangeven wat je criteria zijn. Hierdoor kan je lijst van matches dus steeds veranderen.

Verschil Lexa en Lexamore

Op Lexamore dien je een persoonlijkheidstest in te vullen waarna de website jou laat zien welke singles het beste bij jou passen, niet alleen op basis van jóuw voorkeuren, maar ook op die van jouw matches. Volgens eigen zeggen is Lexamore geen datingsite, maar een matchmaking-site.

Omdat Lexa en Lexamore aparte sites zijn, staat je profiel van de ene site niet op de andere site. Als je beide sites wilt gebruiken, zul je dus twee aparte profielen moeten aanmaken.

Zo werkt het

Je voor Lexamore inschrijven is een vrij langdurig proces.

Je begint met het invullen van de basisgegevens: geef aan of je op zoek bent naar een man of vrouw en wat je eigen geslacht is.

Aanmelden Lexamore.nl

Daarna volgen je leeftijd, woonplaats, je naam, e-mailadres en een wachtwoord.

Na het invullen van de basisgegevens is je profiel aangemaakt en wordt het tijd om hem in te vullen.

Dit is geen sinecure en gaat aan de hand van een persoonlijkheidstest. Je moet scherm na scherm aan vragen beantwoorden over jouw karakter, jouw verwachtingen van een relatie, en jouw voorkeuren.

Af en toe moet je uit een serie van 6 foto’s het beeld kiezen dat het meest op jou van toepassing is. Deze vragen zijn niet alleen ontworpen om je betere matches te bieden, maar ook om niet-serieuze daters af te schrikken. Dus de tijd die je nu investeert bespaar je in theorie later weer doordat je in een actieve vijver vist.

Persoonlijkheidstest
Matches worden gemaakt op basis van de persoonlijkheidstest die je tijdens het aanmaken van je account doet.

Uit de persoonlijkheidstest rolt een cijfer tussen de 1 en 100 uit. De hoogste match die wij in ons lijstje zagen, had nummer 76.

Foto’s van de andere leden kan je met een gratis account niet bekijken, maar berichtjes versturen kan wel. Alleen wél vervelend: als je een berichtje van iemand terug krijgt, kun je het niet lezen tot je een betalend lid bent.

Kosten lidmaatschap

Laten we eerlijk zijn: als gratis lid kun je weinig. Je krijgt meteen na goedkeuring van je profiel een aantal singles voorgeschoteld waar je mee matcht, maar hun foto’s mag je niet bekijken. Berichtjes sturen kan gelukkig wel, maar ook daar zit een maximum aan. En als je een bericht terugkrijgt, zie je niet eens van wie het komt, laat staan dat je het mag openen.

Lexamore is één van de duurdere datingsites die we zijn tegengekomen. Maar met je VIP-membership krijg je wel toegang tot een grote datingsite vol profielen van serieuze singles, die allemaal het lange inschrijvingsproces hebben doorlopen. Dit zijn dus mensen die serieus werk willen maken van online dating, wat weer goed is voor jouw kans op succes.

De prijzen van de VIP-memberships zijn als volgt.

  • 1 maand: € 50,–.
  • 3 maanden: € 30,– per maand.
  • 6 maanden: € 20,– per maand.
  • 12 maanden: € 15,– per maand.

Ervaringen van leden

Net als bij zoveel datingsites, lopen ook hier de ervaringen van de gebruikers sterk uiteen. En het zijn natuurlijk vooral de negatieve ervaringen die leden ertoe bewegen een review te plaatsen.

Hieronder zie je een greep uit de ervaringen die we tegenkwamen.

  • “In een maand tijd geen enkele reactie teruggekregen.”
  • “Vrouwen die beter bij me pasten dan bij Lexa. Minder plat.”
  • “De berichten die je naar leden stuurt worden niet gelezen.”
  • “Je betaalt wat meer maar je hebt betere matching, serieuzere mensen en sneller een relatie, in mijn geval.”

Veilig daten

Met de privacy op Lexamore.nl zit het wel snor. In tegenstelling tot de meeste andere datingsites kan je hier niet eindeloos door profielen van andere leden bladeren. Alleen matches kunnen elkaars profielen bekijken. En dan ook nog eens alleen betalende matches.

Hiermee wordt het aantal ogen dat jouw profiel bekijkt tot het essentiële minimum beperkt.

Nep profielen zal je hier niet snel tegenkomen, door de stevige prijs, het uitgebreide aanmeldproces en de handmatige keuring van nieuwe leden.

Mocht je toch iemand tegenkomen dan kan je deze persoon eenvoudig blokkeren en/of melden bij de helpdesk van de datingsite.

Ook voor andere vragen kan je per e-mail contact opnemen met de helpdesk.

Lexamore opzeggen

Of je nu beet hebt of uitgekeken raakt op deze site, Lexamore stoppen is altijd mogelijk.

Tip: binnen enkele klikken je abonnement opzeggen via 123opzeggen.nl.

Om je account te verwijderen, dien je ingelogd te zijn. Klik vervolgens op ‘Uw account’, daarna op ‘Accountgegevens’ en scroll naar beneden voor de blauwgekleurde link ‘Nu uitschrijven’. Je zult ter bevestiging je gebruikersnaam en wachtwoord weer moeten invullen, waarna je op de groene knop ‘Uitschrijven’ klikt om de uitschrijving helemaal rond te maken.

Alternatieven

Ben je op zoek naar een alternatief dan zal je waarschijnlijk meteen aan Lexa denken vanwege de overeenkomst in de naam. Maar daarnaast zijn er nog vele andere datingsites die je kunt overwegen. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om sites te selecteren die aan jouw voorkeuren voldoen.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

Die werkt niet naar behoren

4 september 2021

Ik krijg continu meldingen dat iemand een foto wil delen of dat ik een mogelijke match heb. Maar als ik dan vervolgens op de link klik, zie ik niets. Sowieso zie ik bijna geen profielen, ook niet bij ontdekken en nadat ik alle criteria op”niet belangrijk” heb gezet. Kortom slechte site en verschrikkelijk duur

Avatar for Björn
Björn

Opzet is prima, maar dan................

7 augustus 2021

Krijg op de e-mail namen door van een match. Maar bij lexamore niets te zien.

Inmiddels 3 e-mail naar lexamore gezonden met verzoek te reageren. Geen reactie.

Avatar for Arie
Arie

Wat is jouw ervaring met Lexamore?

Send this to a friend