Lexamore: je online matchmaker

Op het eerste gezicht lijkt Lexamore op een tak van Lexa; een van de grootste datingsites van Nederland. In het logo van Lexamore is het Italiaanse woord voor liefde, amore, vurig rood gekleurd.

Het blijkt dat www.lexamore.nl wel degelijk op eigen benen staat, hoewel Meetic het moederbedrijf achter beide sites hetzelfde is.

In deze Lexamore review lees je hoe deze service werkt, wat je bij de gratis versie krijgt en welke voordelen het VIP-lidmaatschap biedt.

Wat is Lexamore?

Lexamore is een datingsite die nieuwe leden het hemd van het lijf vraagt, maar met een goede reden: de makers willen singles een zo relevant mogelijke lijst met matches bieden.

Bij elke vrijgezel zie je precies in welke zaken jullie overeenkomen. Zo heb je meteen een ijsbreker en kun je direct in gesprek gaan met die persoon.

Wat is het verschil tussen Lexa en Lexamore?

Lexa en Lexamore zijn twee aparte datingsites. Het verschil tussen Lexa en Lexamore zit hem in de manier waarop je naar singles zoekt.

Op Lexa ga je zelf actief op zoek naar leuke singles en moet je steeds zelf aangeven wat je criteria zijn. Hierdoor kan je lijst van matches dus steeds veranderen.

Verschil Lexa en Lexamore

Op Lexamore dien je een persoonlijkheidstest in te vullen waarna de site jou laat zien welke singles het beste bij jou passen, niet alleen op basis van jóuw voorkeuren, maar ook op die van jouw matches. Volgens eigen zeggen is Lexamore geen datingsite, maar een matchmaking-site.

Omdat Lexa en Lexamore aparte sites zijn, staat je profiel van de ene site niet op de andere site. Als je beide sites wilt gebruiken, zul je dus twee aparte profielen moeten aanmaken.

Zo werkt het

Je voor Lexamore inschrijven is een langdurig proces. Je moet scherm na scherm aan vragen beantwoorden over jouw karakter, jouw verwachtingen van een relatie, en jouw voorkeuren.

Af en toe moet je uit een serie van 6 foto’s het beeld kiezen dat het meest op jou van toepassing is. We begrijpen dat deze vragen niet alleen zijn ontworpen om je betere matches te bieden, maar ook om niet-serieuze daters af te schrikken.

Lexamore persoonlijkheidstest
Lexamore matches worden gemaakt op basis van de persoonlijkheidstest die je tijdens het aanmaken van je account doet.

Uit de persoonlijkheidstest rolt een cijfer tussen de 1 en 100 uit. De hoogste match die wij in ons lijstje zagen, had nummer 76.

Foto’s van de andere leden kan je met een gratis account niet bekijken, maar berichtjes versturen kan wel. Alleen wél vervelend: als je een berichtje van iemand terug krijgt, kun je het niet lezen tot je een betalend lid bent.

Duur lidmaatschap

Laten we eerlijk zijn: als gratis lid kun je weinig. Je krijgt meteen na goedkeuring een aantal singles voorgeschoteld waar je mee matcht, maar hun foto’s mag je niet bekijken. Berichtjes sturen kan gelukkig wel, maar ook daar zit een maximum aan. En als je een bericht terugkrijgt, zie je niet eens van wie het komt, laat staan dat je het mag openen.

Lexamore is één van de duurdere datingsites die we zijn tegengekomen. Maar met je VIP-membership krijg je wel toegang tot een grote site vol serieuze singles, die allemaal het lange inschrijvingsproces hebben doorlopen. De prijzen van de VIP-memberships zijn als volgt.

  • 1 maand: € 50,–.
  • 3 maanden: € 30,– per maand.
  • 6 maanden: € 20,– per maand.
  • 12 maanden: € 15,– per maand.

Ervaringen van leden

Net als bij zoveel datingsites, lopen ook de ervaringen van Lexamore-gebruikers sterk uiteen. En het zijn natuurlijk vooral de negatieve ervaringen die leden ertoe bewegen een review te plaatsen.

Hieronder zie je een greep uit de Lexamore-ervaringen die we tegenkwamen.

  • “In een maand tijd geen enkele reactie teruggekregen.”
  • “Vrouwen die beter bij me pasten dan bij Lexa. Minder plat.”
  • “De berichten die je naar leden stuurt worden niet gelezen.”
  • “Je betaalt wat meer maar je hebt betere matching, serieuzere mensen en sneller een relatie, in mijn geval.”

Lexamore opzeggen

Of je nu beet hebt of uitgekeken raakt op deze site, Lexamore stoppen is altijd mogelijk.

Om je account te verwijderen, dien je ingelogd te zijn. Klik vervolgens op ‘Uw account’, daarna op ‘Accountgegevens’ en scroll naar beneden voor de blauwgekleurde link ‘Nu uitschrijven’. Je zult ter bevestiging je gebruikersnaam en wachtwoord weer moeten invullen, waarna je op de groene knop ‘Uitschrijven’ klikt om de uitschrijving helemaal rond te maken.

Alternatieven

Ben je op zoek naar een alternatief dan zal je waarschijnlijk meteen aan Lexa denken vanwege de overeenkomst in de naam. Maar daarnaast zijn er nog vele andere datingsites die je kunt overwegen. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om sites te selecteren die aan jouw voorkeuren voldoen.