Kick or Stick review | Blijf jij plakken in deze dating chat? (En moet je dat willen?)

Heeft iemand jou op de chat-app Kick or Stick gewezen, dan is het goed dat je eerst hier komt kijken. Want in deze ongezouten Kick or Stick review lees jij wat wij en anderen van deze app en website vinden. We leggen je uit hoe de site en app werken, wat je er kunt doen, hoe je er succes kunt hebben, en welke verwachtingen je dient te hebben.

Kick or Stick bestaat niet meer. De site is overgenomen door ChatPlaza.

Wat is Kick or Stick?

Kick or Stick is een chatbox zoals je die wel rond de eeuwwisseling zag: een invoerveld onderaan en daarboven zie je wie wat heeft gezegd, met het tijdstip erbij. Het bijzondere aan deze chat is dat je niet elkaars nickname ziet totdat één van beiden een ‘stick-verzoek’ accepteert.

Hoe werkt Kick or Stick?

Kick or Stick bestaat er in de vorm van een website of een app. In beide gevallen dien je je eerst in te schrijven, waarbij je een gebruikersnaam en wachtwoord instelt. Naar keuze hang je een foto aan jouw profiel. Ook wordt jou om je geboortedatum gevraagd. Gebruik je de webversie, dan dien je op een bevestigingslink te klikken in de mail die je krijgt.

Het gemiddelde chatgesprek begint met een chatpartner die “JM?” of iets van die strekking intypt. Dat is de afgekorte vraag of je een jongen of meisje bent. Inderdaad: voor mannen en vrouwen lijkt hier geen plaats. Ook zijn er gebruikers die meteen met de deur het huis binnen vallen – een nummertje dat hun leeftijd aangeeft.

Heb je een leuk gesprek met iemand, dan zou het wel leuk zijn om in elk geval de gebruikersnaam van die persoon te zien, nietwaar? Je kunt elkaars gebruikersnamen onthullen door een stick-verzoek naar elkaar te sturen en te accepteren.

Kick or Stick webversie
Zo ziet de webversie van Kick or Stick eruit als je bent ingelogd.

Voordelen en nadelen

Het idee achter Kick or Stick is leuk. Zonder afgeleid te worden door foto’s van halfnaakte gebruikers, leer je de persoon in kwestie kennen door middel van berichtjes. Zo voorkom je dat je (voor)oordelen het gesprek kleuren of afkappen. Althans, dat is het idee erachter.

In de praktijk blijkt deze chatbox echter vol te zitten met hitsige tienerjongens die wanhopig op zoek zijn naar hitsige meisjes. We probeerden dat op een doorsnee dinsdagmiddag door ons afwisselend als onschuldig meisje en wellustige vrouw voor te doen.

Toegegeven, dat was de kat op het spek binden, maar op die manier konden we ons toch nog een beetje vermaken met deze app. De complimentjes, stick-verzoeken en –hoe kon het ook anders– oneerbare voorstellen werden over ons uitgestort. We voelden plaatsvervangende schaamte voor de vrouwelijke gebruikers van deze app, als die er überhaupt zijn.

Wat niet in ons opkwam, was Kick or Stick te testen voor gay– of bi-contacten. Mogelijk is dit een goede plek ervoor, afhankelijk van de dag of het tijdstip.

Wat gebruikers vinden

We realiseren ons dat we op deze pagina een redelijk gekleurde mening geven. Maar dat is weinig waard als we andere gebruikers niet aan het woord laten. In de App Store telt Kick or Stick momenteel 9 reviews met een score van 2 sterren uit 5. Bij Google Play zijn er iets meer reviews en is de score 3 uit 5 sterren. Dit zijn enkele van de commentaren van gebruikers:

  • “Werkt niet.”
  • “Kan niet meer inloggen.”
  • “Zoveel jongens en geen meisjes.”
  • “Supergoede app, crasht alleen vaak.”

Kosten Kick or Stick

Om de prijs hoef je het niet te laten, want Kick or Stick is gratis om te gebruiken. En omdat je niet eens de app hoeft te downloaden om hem te proberen (want er is de website) is het in elk geval een experimentje waard. Misschien vind jij deze manier van chatten juist erg prettig en loop je geschiktere mensen tegen het lijf dan wij.

Kick or Stick opzeggen

Voor zowel web- als app-gebruikers is een account vereist. Die heb je snel aangemaakt, maar het kan zijn dat je dit account ook weer netjes wilt opzeggen als je op Kick or Stick raakt uitgekeken. Dat doe je door in het chat-overzicht op het pijltje met je naam te klikken. Daarna klik of druk je op ‘Profiel’ en scroll je iets naar beneden totdat je de turquoise knop met ‘Verwijder account’ vindt. Eén klik of vingertik daarop en jouw account is verwijderd.

Alternatieven?

Heb je geen succes gehad met Kick or Stick, of spreekt het idee je überhaupt niet aan? Bekijk het overzicht met andere gratis datingsites, of gebruik onze keuzehulp om een datingsite te vinden die aansluit bij jouw wensen.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend