Flirtmee: 18+ chat met video en geluid (en alternatieven)

Flirtmee is een gratis webcam chat site voor 18+ waar je ondeugend kunt chatten (sexchat) met andere gebruikers.

Bij de meeste datingsites ben je vooral in de weer met foto’s en berichtjes. Bewegend beeld is er niet bij, waardoor je een eenzijdig beeld van gebruikers krijgt. Flirtmee brengt hier verandering in met een camchat die gebruikers ‘in actie’ laat zien: achter hun computer, in beweging, al dan niet met kleren aan.

Inderdaad, je kunt hier gratis terecht voor webcam sex of gewoon spannend flirten maar ook als je een seksdate zoekt.

In dit artikel lees je of het de moeite waard is om een Flirtmee profiel aan te maken, wat de voor- en nadelen zijn en welke alternatieven je kunt overwegen.

De eerste indruk

Flirtmee maakt gebruik van de webcams en microfoons die in elke laptop ingebouwd zijn.

Wanneer je naar flirtmee.nl gaat om te chatten, vraagt jouw browser je eerst of jij je webcam en microfoon wilt activeren. Nadat je daar toestemming voor hebt gegeven, zie je jezelf in beeld.

Zo kun je even checken of je er piekfijn uitziet, voordat je de cams van andere gebruikers bekijkt.

Je komt binnen in een chatroom. Deze ziet er enigszins verouderd uit en lijkt op de browser-chats van rond de eeuwwisseling. Maar het verschil wordt duidelijk zodra je op een gebruikersnaam klikt, want dan verschijnen de beelden van de webcam van die persoon in beeld.

Veel mannen, weinig vrouwen

Op een dinsdag rond het middaguur logden wij als gasten in. Je hoeft geen account aan te maken om hier (gratis) te kunnen (video-) chatten. Fijn, je kunt dus rustig rondkijken.

We komen binnen in de lobby, waar 136 chatters rondhangen.

Wat als eerste opvalt is de man vrouw verhouding: 17 van hen zijn vrouwen, de rest is man. En maar 5 van die 17 vrouwen hebben hun cam ingeschakeld. We kunnen 4 cams tegelijkertijd bekijken.

Naast de lobby vind je hier chatrooms die door andere gebruikers zijn aangemaakt. De namen ervan zijn behoorlijk suggestief – we zijn immers op een sex chat site. Tot de meest kuise namen behoren ‘naaktvrije zone’, ‘mooie borsten’ en ‘meisje 20 jaar’. Dat meisje van 20 jaar was overigens nergens te bekennen in die chatroom.

Gratis 18+ amateur profielen

Het is leuker om een gratis profiel aan te maken, omdat je dan in een geheel nieuwe omgeving komt, die ideaal is voor seksdating.

Via de zoekfunctie kun je uitgebreid zoeken naar gebruikers met jouw seksuele voorkeuren, met erotische foto’s, bij jou in de buurt of juist wat verder weg.

Je mag gratis berichtjes sturen en ook de video’s bekijken van gebruikers die die openbaar hebben gemaakt. Ook is je chatgeschiedenis beschikbaar met een account, wat wel zo handig is als je de site niet alleen gebruikt om een beetje rond te loeren, maar als datingsite.

Tijdens onze test hebben wij een vijftal berichten verstuurd maar geen reacties ontvangen. Volgens de website zelf is het ‘s avonds behoorlijk druk, met in de camchat zo’n 1000 tot 1300 bezoekers.

Logischerwijs is het op het profiel-gedeelte dan ook drukker.

Flirtmee.nl account aanmaken

Een flirtmee.nl account aanmaken is snel gepiept.

Het enige wat je nodig hebt is een gebruikersnaam, een e-mailadres voor de bevestigingslink en twee minuten tijd om een paar basisdetails over jezelf in te vullen. Ohja, en een leeftijd van 18 jaar of ouder.

Het aanmeldformulier is wat clunky, zo moesten we twee keer kijken voordat we zagen waar we akkoord konden gaan met de gebruiksvoorwaarden, maar hey, het is volledig gratis.

Behalve je e-mail adres hoef je geen persoonlijke gegevens af te geven, dus als je hier een speciaal e-mailadres voor gebruikt dan ben je behoorlijk anoniem.

Functies

Een Flirtmee.nl review zou uiteraard niet compleet zijn zonder een beschrijving van de functionaliteiten van de website… dus bij deze.

Wat kan je doen als je een account aanmaakt op deze gratis sexchat site?

Foto’s plaatsen

Cammen is een belangrijk onderdeel van deze website, het is dan ook logisch dat foto’s en video’s een prominente plek hebben binnen je account. Want laten we wel wezen, mensen zijn hier tenslotte minder geïnteresseerd in een diepgaande karakterbeschrijving dan in je uiterlijk.

En ja, spannende foto’s en video’s zijn welkom.

Interesses en eigenschappen

Je kunt (maar hoeft niet) interesses en uiterlijke kenmerken van jezelf in je profiel zetten. Bijvoorbeeld informatie over je leeftijd, lifestyle, seksuele voorkeuren, thuissituatie en meer. De informatie op de profielen is meestal steekwoordsgewijs, dus je hoeft geen ellenlange epistels door te lezen.

Zoeken

Zoals bij vrijwel elke dating site is er de mogelijkheid om aan de hand van je persoonlijke voorkeuren te zoeken naar andere leden. De uitgebreide zoekfunctie geeft je de mogelijkheid om gedetailleerd te zoeken op seksuele voorkeuren, uiterlijke kenmerken, regio en vele andere eigenschappen.

Vrienden

Je hebt de mogelijkheid om flirtmee.nl vrienden toe te voegen aan een online vriendenboek, zodat je ze makkelijk kunt terugvinden. Handig voor wie vaste chatters heeft.

Berichten sturen

Uiteraard kun je naar andere leden berichtjes sturen. Wel zo handig als je in contact wilt komen.

Winks sturen

Naast berichten kan je ook winks sturen. Een virtuele knipoog dus. Leuk voor als je wil flirten, maar verder niets te zeggen hebt.

Gastenboek

Je kunt bij andere gebruikers een bericht achterlaten in hun gastenboek. Dit is openbaar. Bijvoorbeeld als je iemand er leuk uit vindt zien, of als jullie een gezellige chat hebben gehad.

Blogs en tweeds

Blogs zijn korte openbare berichten en tweeds zijn eigenlijk nog kortere openbare berichten. Het verschil is ons niet helemaal duidelijk. Maar er doorheen bladeren is een goeie manier om andere profielen te ontdekken.

Ons oordeel

Al is een volledig gratis openbare camchat een goed idee, in de praktijk werkt het naar onze mening niet. We hebben het idee dat je hier veel tijd moet doorbrengen om er één of meerdere dates uit te slepen, wat natuurlijk logisch is: bij een seksdate staat er meer op het spel. Maar dat er een doelgroep is voor Flirt Mee geloven we zeker.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • De site is gratis.
 • Het aanmaken van een profiel is heel laagdrempelig.

Minpunten

 • Veel dames hebben hun camera’s uit en veel heren richten hem op hun kruis.
 • De lobby is te groot en de privéchats zijn te klein en vaak word je er zonder pardon uitgeknikkerd.
 • Leuker, maar minder interactief, is het op het besloten gedeelte waar alleen mensen met een Flirtmee profiel welkom zijn. En als het aanmaken van zo’n profiel je maar 2 minuten kost, is dat een kleine moeite.
 • De navigatie van de site is wat tricky, want er staat naast de profielen ook veel reclame voor ander chat sites waarvoor je moet betalen. De reclame kan lastig te onderscheiden zijn van de Flirtmee profielen.

Flirtmee profiel verwijderen

Het kan gebeuren dat je een Flirtmee profiel in het heetst van de strijd aanmaakt, en hier later spijt van krijgt. Of misschien vind je hier de man of vrouw van je dromen. Hoe dan ook, vroeg of laat wil je jouw Flirtmee profiel opzeggen.

De optie hiervoor is een beetje verstopt, maar met behulp van dit stappenplan kom je er letterlijk en figuurlijk uit.

 1. Log eerst in op de Flirt Mee.
 2. Klik vervolgens op Settings.
 3. Klik daarna op het tabblad Privacy.
 4. Onderaan bij Who can view my profile heb je de optie om je account te cancelen.
 5. Klik vervolgens op Submit en op de Ja-knop. Klaar!

Flirtmee alternatieven

Denk je na het lezen van deze review dat Flirtmee niet helemaal aan jouw wensen voldoet of heb je de site uitgeprobeerd en wil je toch wat meer dan alleen geil chatten met een 90ies look?

Bekijk dan een van de alternatieven voor chat en seksdating.

Of ga naar onze datingsite vergelijker en vink de opties “erotisch daten” en “videochat beschikbaar” aan om een lijstje met Flirtmee alternatieven te vinden.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Flirtmee?

Send this to a friend