Fdating review: Echt gratis, wel veel Russen.

Het eerste wat opvalt als je fdating.com bezoekt, is de melding dat het om een ‘100% gratis dating site’ gaat. Dat maakt de aanmelding natuurlijk een no-brainer.

Bij aanmelding word je om een mailadres gevraagd en moet je vervolgens wat fysieke kenmerken selecteren en een profieltekstje maken. Dit alles is in 2 minuten gebeurd, waarna je een profielnummer en een wachtwoord krijgt toegestuurd. Beetje vreemd: in plaats van met de gekozen gebruikersnaam, moet je met dat profielnummer bij Fdating inloggen.

Eerste indruk

Afhankelijk van de relatief onbekende naam, lijkt Fdating nog niet helemaal af. Het gaat duidelijk om een vertaling van een internationale website, met her en der teksten die nog niet zijn vertaald (bijvoorbeeld in het aanmeldformulier en de e-mailbevestiging). Maar goed, een kniesoor die daarop let als de kwaliteit van de gebruikers hoog is en de site daadwerkelijk gratis is.

Fdating website
De Fdating website ziet er wat primitief en ouderwets uit. Maar hey, het is gratis!

Hoe aantrekkelijk sommige van de gebruikers ook mogen zijn, er mist wel een belangrijke functie: kunnen zien wie van heb in de buurt woont. Want je kan alleen op land filteren, maar niet op provincie of stad.

Voor Nederland krijg je dus de gehele lijst van Fdating-profielen van het geslacht van jouw keuze, dat je alleen kunt filteren op leeftijd, haarkleur, lengte, enzovoort.

Nu is dat voor Nederlandse en Belgische gebruikers niet zo’n probleem, maar stel je voor dat je in het enorme Rusland woont. Dat we Rusland noemen, is trouwens geen toeval, zoals je hieronder zult ontdekken.

Echt gratis

De site houdt zijn belofte en vraagt je nooit om je creditcard of Paypal-account. En dat is verfrissend in het o-zo commerciële dating-landschap.

Mooi is het dat je naar elk profiel kunt doorklikken om de profielteksten te lezen en de foto’s te bekijken. Daarnaast kun je gratis berichtjes versturen en ontvangen, zonder maximum of lokkertjes. Ook kun je zien wie jouw profiel bekeken heeft.

Had je nog geen berichtje van die bezoekers ontvangen, dan is dit natuurlijk je kans om het ijs te breken. Er zijn maar weinig datingsites die zoveel gratis functies hebben.

Als je ons om onze Fdating opinie vraagt, zouden we je aanraden om je in te schrijven. Het is een kleine moeite en je krijgt er toegang tot een (zij het wat verouderde) gratis datingwebsite voor terug. Maar laten we voor de volledigheid nog even de plus- en minpunten op een rijtje zetten.

Plus- en minpunten van Fdating

Pluspunten

  • De website heeft een wat oud design en is smartphone-onvriendelijk.
  • Je kan niet filteren op een locatie binnen een land.
  • Profielen die jarenlang inactief zijn, staan er ook tussen.
  • Een overdaad aan profielen uit de Oekraïne en Rusland.
  • Je ziet niet in hoeverre je met iemand matcht.

Minpunten

  • Fake profielen blijven tot een minimum beperkt.
  • Betrekkelijke snelle inschrijving.
  • Zie wie je profiel bekeken heeft.
  • Gratis foto’s bekijken en berichtjes sturen/ontvangen.
  • Wereldwijd netwerk, dus ideaal om internationale vriend(inn)en te maken.

Fdating profiel verwijderen

Heb je er genoeg van omdat je een andere datingwebsite hebt ontdekt of juist beet hebt gehad? Dan is het tijd om je Fdating profiel te verwijderen.

Waar andere dating-sites het erg lastig maken om je account te sluiten, zie je bij Fdating pontificaal de link ervoor. Bovenin in de crèmekleurige balk staat ‘Profiel verwijderen’.

Even erop klikken en dan nog een keer op de knop drukken, volstaat. Je krijgt voortaan geen mails meer over binnenkomende berichten of profielbezoekjes, want je account is geheel verwijderd.

Kijkje nemen?

Zelf een kijkje nemen op fdating.com? Het is gratis, dus afgezien van je tijd heb je niet veel te verliezen. Nu kijken.

Alternatieven

Ben je op zoek naar een alternatief voor Fdating, bekijk dan het overzicht met gratis datingsites.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

tot nu toe prima

11 november 2021

inderdaad heel veel russische vrouwen, die net zo kritisch zijn als in het westen, ook zij willen het liefst een veel jongere man, tot een paar jaar ouder max, er zitten wanhopige tussen, die direct willen dat je meteen het vliegtuig pakt, maar dan ben je eenvoudig de tickit to west europa, kan geen echte interresse zijn in je persoontje, je krijgt zomaar 8 tot 10 reacties op een avond, want er staan duizende vrouwen en mannen op uit de hele wereld, blijf eerlijk over je financiele situatie, en omstandigheden, het is een domper voor beiden, om daar later een teleurstelling over te krijgen, als je al een serieuze relatie hebt opgebouwd, en dan moet afbreken, omdat het vertrouwen is geschaad,

Avatar for johannes
johannes

Wat is jouw ervaring met Fdating?

Send this to a friend