eDarling

eDarling een internationale datingsite met het hoofdkantoor in Berlijn. In Nederland opereert eDarling sinds 2016 onder de naam EliteDating.

eDarling is actief in Australië, België, Canada, Chili, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.

En dus in Nederland als EliteDating.

eDarling richt zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

In deze review lees je alles wat je moet weten over eDarling.

Geschiedenis

eDarling werd in november 2008 opgericht door Lukas Brosseder en David Khalil met de hulp van de incubator Rocket Internet (1). De dienst werd op 6 mei 2009 in Duitsland gelanceerd.

Inmiddels is eDarling een van de vier toonaangevende online datingsites in Duitsland. Het geschatte aantal geregistreerde leden is ongeveer 2,6 miljoen in Duitsland en een totaal van ongeveer 14 miljoen in Europa.

Hoe werkt eDarling?

eDarling brengt singles in contact met elkaar via matches op basis van een algoritme.

Nieuwe leden moeten bij het aanmaken van een profiel een uitgebreide persoonlijkheidstest doen, die 283 vragen omvat. De test is gebaseerd op het zogenaamde Big Five-persoonlijkheidsmodel, een wetenschappelijke model uit de persoonlijkheidspsychologie. Op basis hiervan worden basispersoonlijkheidseigenschappen, zoals consciëntieusheid en openheid voor nieuwe dingen in kaart gebracht.

Daarnaast wordt in de test ook gevraagd naar relatieverwachtingen, zoals of er een kinderwens is.

Het wiskundig algoritme dat het hart vormt van eDarling, gebruikt de resultaten van de persoonlijkheidstest en demografische basisgegevens om geschikte partners te berekenen.

Daarnaast kunnen leden ook nog hun eigen zoekcriteria aangeven, zoals leeftijd, lengte en afstand tot huis.

Elke dag ontvangen leden enkele partnervoorstellen die volgens het algoritme op basis van de persoonlijkheidstest bij hem of haar zouden passen.

Het voordeel van op deze manier zoeken naar een partner is dat je niet door honderden profielen moet bladeren om een potentiële date te vinden en je dus potentiëel tijd bespaart.

eDarling richt zich in Nederland via EliteDating meer op hoger opgeleiden, maar in Duitsland wordt dit onderscheidt niet gemaakt en is het meer een algemene datingsite.

Help de wetenschap met de persoonlijkheidstest

Mensen die zich inschrijven bij eDarling helpen mee aan onderzoek:

Naar schatting vijf miljoen leden in Europa beantwoorden elk jaar de wetenschappelijke persoonlijkheidstest van eDarling. Sinds 2011 deelt eDarling delen van deze dataset met wetenschappers van ondermeer de Humboldt-universiteit in Berlijn, de Universiteit van Southampton in het VK, de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland en Duke University in de VS.

Op basis van deze geanonimiseerde gegevens worden psychologische en sociologische vraagstukken onderzocht.

Wat kan je met een gratis abonnement?

Het gratis lidmaatschap is vooral geschikt om rond te kijken op de site, zodat u kunt zien hoe de site in elkaar zit en of er naar uw smaak leuke mannen of vrouwen rondlopen.

Het basislidmaatschap met beperkte gebruiksmogelijkheden is gratis, net als bij de meeste concurrerende datingsites.

Als gratis lid kunt u een profiel aanmaken, de persoonlijkheidstest afnemen en u ontvangt het persoonlijke testresultaat.

Daarnaast krijgt u matches voorgeschoteld. Dit zijn profielen van mannen of vrouwen die een goede partner zouden kunnen zijn op basis van uw beider karaktereigenschappen.

Ook kunt u met een gratis inschrijving foto’s aan uw account toevoegen, berichtjes ontvangen en flirts en likes uitdelen.

Leden die echter serieus op zoek willen naar een partner via eDarling zullen voor een betaald abonnement moeten gaan, want anders is het niet mogelijk om berichten uit te wisselen. En dat is toch wel een vrij essentieel onderdeel van online dating.

Wat kan je met een betaald eDarling account?

Betalende leden kunnen gebruik maken van alle partnerzoekfuncties van eDarling:

  • Onbeperkt berichten uitwisselen met anderen.
  • Alle foto’s bekijken als je een match met een leuke man of vrouw gevonden hebt.
  • Je krijgt inzicht in wie jouw profiel bekeken heeft.
  • Je kunt gebruik maken van de app.
  • Zien of jouw berichtjes gelezen zijn.
  • Je krijgt een uitgebreidere versie van je persoonlijkheidsprofiel.
  • En meer…

Kosten eDarling

Er zijn abonnementen beschikbaar met verschillende loopduur. Des te langer het abonnement, des te lager de prijs per maand.

Leden kunnen kiezen uit drie, zes of twaalf maanden en na afloop wordt het abonnement automatisch verlengd indien het premium lidmaatschap niet tijdig wordt opgezegd.

12 Maanden | 6 maanden | 3 Maanden

€24,90 per maand | €37,90 per maand | €49,90 per maand

eDarling alternatieven

Als je benieuwd bent naar de persoonlijkheidstest van eDarling kan je in Nederland terecht bij EliteDating.

Of bekijk de datingsite vergelijker om datingsites te vinden op basis van jouw voorkeuren.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend