Chattijd review: Wat kun je verwachten van deze Nederlandse sexchat site?

Heb je gehoord van de site Chattijd, en wil je weten of dit wat is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben de site voor jou onder de loep genomen. Hieronder lees je ons oordeel.

Wat is Chattijd

Chattijd.nl is een van de grootste Nederlandse sekschat sites waar mannen en vrouwen vanaf 18 jaar terecht kunnen voor een spannende chat.

Op deze site kun je gratis (seks)chatten met andere gebruikers en op je profiel kun je spannende foto’s en video’s uploaden. Je hebt daarbij ook nog de mogelijkheid om de webcam in te schakelen voor wat live spanning (al dan niet naakt).

Onze inschatting is dat de site dagelijks zo’n 1000 tot 5000 bezoekers heeft.

Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de tools Ahrefs en Similarweb:

Organisch verkeer chattijd.nl
Bron: Ahrefs.com
Verkeer chattijd.nl
Bron: Similarweb.com

Geschiedenis van Chattijd.nl

Chattijd.nl is opgericht in de vroege jaren 2000. Het copyright jaartal op de site zelf begint bij 2001, de registratie van de domeinnaam bij SIDN (1) kunnen we herleiden tot 2003. De eerste vermeldingen van deze site in het Internet Archief vinden we vanaf 2005 (2). Hoe dan ook is het een oudje in internet begrippen. En dat is inmiddels ook te zien.

Doelgroep van Chattijd.nl

Chattijd.nl richt zich op iedereen die in is voor een spannende (video)chat.

Je vindt hier mensen van elk geslacht en geaardheid, zowel gebonden als ongebonden, als individu of als stel. De verhouding mannen/vrouwen is wel wat uit balans, als single man ben je daarom in het nadeel.

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie dan heb je hier niet veel te zoeken. Sexchatten en sexcammen is het doel hier, no strings attached.

Hoe werkt Chattijd?

Om te kunnen chatten op deze website moet je eerst registreren en een profiel aanmaken. Om lid te worden moet je minstens 18 jaar oud zijn.

Het registratieproces op Chattijd is iets voor doorzetters. Makkelijk en snel kunnen we het niet noemen.

Allereerst kom je op een redelijk modern uitziende aanmeldpagina terecht wanneer je de site bezoekt. Echter werkt dit aanmeldformulier niet…

Na een beetje rondklikken kwamen we via het oude gedeelte van de site terecht op het oude aanmeldformulier.

Dit is een behoorlijk lang formulier, waarop je vrij veel gegevens over jezelf moet invullen. Het is helaas niet duidelijk welke gegevens wel of niet verplicht zijn, dus na 3 keer tevergeefs op ‘aanmelden’ te hebben geklikt hebben we uiteindelijk maar alle gegevens ingevuld.

Registreren

Kies en nickname en voer de gevraagde persoonlijke gegevens in. Eenmaal afgerond ontvang je een e-mail met hierin een bevestigingslink waarmee je jouw e-mailadres bevestigen kunt.

Profiel aanmaken

Na het registratieproces kun je je profiel verder vullen. Op je profiel kun je informatie over jezelf delen, zoals je leeftijd, geslacht, interesses en uiterlijke kenmerken. Zoals bij elke datingsite is het belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zodat andere leden een beter idee krijgen van wie je bent en waar je naar op zoek bent. Daarmee vergroot je het succes voor jezelf. Op Chattijd kun je ook foto’s en video’s uploaden naar je profiel. Hou er rekening mee dat de site gratis toegankelijk is en je beeldmateriaal dus in principe voor iedereen toegankelijk is.

Chatten en cammen

Eenmaal ingelogd kun je chatten met andere gebruikers. Dit kan zowel met tekst als met video. Als gratis gebruiker bestaat de kans dat je even moet wachten totdat je kunt beginnen als alle chats vol zijn. Wil je dit niet? Dan heb je de mogelijkheid om te betalen voor een lidmaatschap.

Zoekfilters

Chattijd heeft een zoekfunctie waarmee je kunt zoeken naar andere chatters. Je kunt zoeken op profielnaam, maar ook op locatie, seksuele voorkeur of op kenmerken zoals leeftijd, haarkleur, kleur van de ogen en relatiestatus. Ook kun je aangeven of je op zoek bent naar een man, vrouw of een stel (man en vrouw, twee mannen of twee vrouwen).

Ouderwetse chatsite

Fictieve profielen of echte mensen?

Chattijd is geen site waarop je chat met door het bedrijf beheerde fictieve profielen. Dat soort sites herken je meestal simpel aan het verdienmodel, namelijk dat je per bericht betaalt. Chattijd kun je gratis gebruiken.

Wel zijn er redelijk wat inactieve of verouderde profielen te vinden van echte gebruikers. Veel nieuwe leden maken even een profiel aan om de site te bekijken en doen er vervolgens niets meer mee. En doordat het zo’n oude site is, zijn er in de loop der jaren ook gewoon veel verweesde profielen achtergebleven van gebruikers die hun interesse zijn verloren.

En je komt hier ook zeker profielen tegen van chatters met andere bedoelingen, zoals catfishing. Wees dus altijd een beetje op je hoede als je met een nieuw profiel communiceert.

Veiligheid en privacy

Hoewel Chattijd zegt de privacy van haar gebruikers uiterst serieus te nemen, denken wij dat je er goed aan dit niet zomaar aan te nemen. De site oogt sterk verouderd en her en der zijn we functionaliteiten of links tegengekomen die niet werken. Het risico dat zaken niet op orde zijn is dus waarschijnlijk groter dan gemiddeld, ook al bedoelen de beheerders het misschien goed.

Mobiele toegankelijkheid

Chattijd is slecht te gebruiken op mobiele apparaten. Er is geen app beschikbaar, en de site zelf is niet mobiel vriendelijk. Het gevolg is dat alles ieniemienie klein is als je de site toch op je mobiele telefoon probeert te bezoeken.

De site is niet mobielvriendelijk

Chat je graag vanaf je mobiel? Dan kun je beter een andere site proberen.

Betaald lidmaatschap en credits

Bij Chattijd heb je de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten of om credits aan te schaffen.

Betalende leden hoeven nooit te wachten tot ze kunnen deelnemen aan een gesprek en met de credits (CT’s genaamd) kun je meer of grotere video’s en foto’s uploaden naar je profiel.

Klantenservice en ondersteuning

Als je vragen hebt over het gebruik van Chattijd, of als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen, dan kun je contact opnemen met het klantenserviceteam.

Contact opnemen kan per e-mail, op het adres: [email protected]

Ook kun je als je ingelogd bent een operator aanspreken. Operators herken je aan de rode O voor zijn of haar naam.

Ons oordeel

Hoewel er vast een tevreden groep gebruikers bestaat die elkaar hier weten te vinden, kunnen wij deze site niet aanraden voor nieuwe leden.

  • De site is te sterk verouderd, functionaliteit werkt niet meer en de algehele gebruikservaring laat sterk te wensen over.
  • Ook de kwaliteit van de profielen laat te wensen over, er zit te veel ruis tussen om op een prettige wijze gelijkgestemde mensen te vinden.
  • Tot slot kwamen we bij het doen van onderzoek voor deze review met grote regelmaat klachten tegen van gebruikers die hun ongenoegen uitten over het gedrag van de helpdesk operators. Die zouden zich zelf schuldig maken aan schelden en andere problemen veroorzaken. Iets wat ze natuurlijk juist zouden moeten oplossen.

Als je nieuwe mensen wilt leren kennen voor een spannende date, zijn er betere alternatieven die je kunt gebruiken.

Kortom, we raden je aan een andere website te kiezen voor je cam en chat behoeften.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Chattijd?

Chattijd is een chatsite die is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar erotische avonturen en casual flirts. Het belangrijkste kenmerk van Chattijd is dat het een laagdrempelige manier biedt om andere mensen te ontmoeten en te chatten. Met Chattijd kun je gemakkelijk andere leden vinden die geïnteresseerd zijn in dezelfde dingen als jij.

Hoe werkt Chattijd?

Om te beginnen met Chattijd, moet je een account aanmaken. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je de profielen van andere leden bekijken en beginnen met chatten. Chattijd biedt uitgebreide zoekmogelijkheden waarmee je gemakkelijk andere leden kunt vinden die aan jouw criteria voldoen.

Is Chattijd veilig om te gebruiken?

Chattijd is zo veilig als je het zelf maakt. Wij raden je aan om geen persoonlijke gegevens te delen, maar gebruik te maken van een nickname. Als je foto’s of video’s wilt uploaden, wees je er dan van bewust dat deze overal op het internet terecht kunnen komen en je er geen controle meer over hebt.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Chattijd?

Je kunt op Chattijd gratis chatten. Wel bestaat de mogelijkheid om te betalen zodat je niet hoeft te wachten als de chats vol zijn, of om meer foto’s en video’s te kunnen plaatsen.

Deel dit artikel

Send this to a friend