Chatplaza: 3 Dingen die we slecht vinden aan deze chatsite (En alternatieven)

Als je op zoek bent naar een Nederlandse chatsite, is Chatplaza een bekende keuze. Deze website biedt gratis chatrooms voor verschillende interesses en doeleinden, van casual chatten tot het ontmoeten van singles voor een date of serieuze relatie. Je kunt ook privéchats starten met andere gebruikers als je dat liever hebt.

Maar hoe werkt Chatplaza precies? Is het de moeite waard om hier een account aan te maken? En zijn er alternatieven die je misschien ook wilt overwegen?

Wij zochten het voor je uit en vonden 3 dingen die we zo slecht vinden aan deze site dat we hem afraden. Welke dat zijn lees je in ons oordeel.

Hoe werkt Chatplaza?

Laten we met de theorie beginnen:

Chatplaza is website en app waar je gezellig kunt chatten met anderen, nieuwe mensen kunt ontmoeten met dezelfde interesses en leuke mensen kunt leren kennen voor een flirt, date of misschien zelfs een serieuze relatie. Zelf zeggen ze de de grootste chatsite van Nederland te zijn.

Dit laatste trekken we sterk in twijfel. Tenzij je chatbots meetelt. In alle kanalen zijn wel gebruikers online, maar gechat wordt er niet. De enige berichten die verstuurd worden in de openbare kanalen zijn uitnodigingen om dubieuze sites te bezoeken.

Hopelijk doen andere chatsites het beter.

Zoals je ziet, niet echt een bruisende gemeenschap.

Hou je van dit soort risky clicks en wil je toch weten hoe Chatplaza werkt, lees dan verder:

Profiel aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Chatplaza, moet je een profiel aanmaken.

Dit kun je doen door je te registreren op de website of door de gratis chat app te downloaden op je smartphone of tablet.

Tijdens het registratieproces wordt gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres.

Het is ook mogelijk om een foto toe te voegen aan je profiel en informatie over jezelf te delen, zoals wat je zoal doet in het dagelijks leven.

Een profiel aanmaken is zo gepiept

De registratie is in ieder geval een fluitje van een cent.

Chatten en nieuwe mensen leren kennen

Na het aanmaken van je profiel kun je beginnen met chatten en nieuwe mensen ontmoeten.

Althans, zo was het ooit bedoeld.

Zoals je al las in de inleiding kun je op Chatplaza chatten in verschillende chatrooms, zoals de algemene chatroom of chatrooms die specifiek zijn voor bepaalde onderwerpen of leeftijdsgroepen (en dan bedoelen we 18+). Het is ook mogelijk om privéberichten te sturen naar andere gebruikers.

Helaas is het in de praktijk zoeken naar een naald in een hooiberg als je echt contact wilt leggen met mannen of vrouwen van vlees en bloed.

De meeste mensen die hier een account aanmaken rennen denken wij teleurgesteld weer weg als ze zien waar ze terecht zijn gekomen.

Chatplaza op verschillende apparaten

Chatplaza is beschikbaar op verschillende apparaten, zoals je computer, laptop, smartphone of tablet. Je kunt inloggen via de website of de gratis chat app downloaden in de App Store of Google Play Store. Door de app te downloaden kun je altijd en overal gebruik maken van de verschillende chatboxen.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Chatplaza zegt veel waarde aan veiligheid en betrouwbaarheid te hechten. Er gelden daarom een aantal regels die ervoor zorgen dat gebruikers veilig van de site gebruik kunnen maken.

Als je deze review tot hier hebt gelezen dan is het je waarschijnlijk al wel duidelijk dat dit in de praktijk een walhalla blijkt te zijn voor dubieuze chatbots en fakers.

Veiligheid en betrouwbaarheid is hier wat ons betreft ver te zoeken.

Betrouwbaarheid Chat Plaza

Toegegeven, er verschijnt bij de meeste privé gesprekken een chatbot van ChatPlaza die waarschuwt dat je geen privé gegevens moet delen met de andere chatbot die je net een link heeft gestuurd naar een site waar hij of zij zogenaamd contactgegevens heeft staan.

Kosten

Chatplaza is een gratis chatsite. In plat Amsterdams betekent dit dat je geen geld hoeft te betalen om te kunnen chatten.

Wel kun je coins kopen om het uiterlijk van de chat en je profiel aan te passen of een premium lidmaatschap waarmee je extra functies krijgt.

Weggegooid geld

De kosten voor een Premium lidmaatschap zijn:

1 Maand€2,99
3 Maanden€ 7,99
6 Maanden€14,99
12 Maanden€24,99

Hiermee kun je een onbeperkt aantal vrienden toevoegen, gebruikers blokkeren en krijg je toegang tot premium kanalen. Ook krijg je een premium batch op je profiel.

Met de coins kun je stickers, achtergronden en thema’s kopen. Er zijn pakketten beschikbaar vanaf €1.

Alternatieven voor Chatplaza

Als je op zoek bent naar alternatieven voor Chatplaza, zijn er verschillende Nederlandse chatsites, gratis chat sites en andere dating- en chat apps waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire opties.

  • Startpagina Chat: Deze startpagina heeft een overzicht van verschillende Nederlandse chatboxen waar je gratis kunt chatten met anderen.
  • Omegle: Op Omegle kun je anoniem chatten met vreemden van over de hele wereld. Het is mogelijk om te chatten via tekst of video. Waarbij video het belangrijkst is.
  • Chathotel: Hier kun je gratis chatten met andere Nederlanders. Er zijn verschillende chatrooms beschikbaar, zoals een flirtbox, een 18+ chat en een algemene chat.

Andere datingsites en chat apps

Wil je op zoek naar een relatie dan kun je een van de datingsites proberen die ook chatfunctionaliteit aanbieden.

  • Lexa: Dit is een populaire dating app in Nederland. Tijdens het zoeken naar een date kun je chatten met leuke singles die ook op zoek zijn naar relaties.
  • MetJou: Op deze gezellige datingsite heb je binnen een paar minuten een profiel aangemaakt en kun je direct chatten met andere mannen of vrouwen.
  • Knuz.nl: Dit is een gratis datingsite waar je vele mensen kunt ontmoeten om mee te daten en flirten. Chatten is een belangrijk onderdeel van de communicatie met de andere leden.

Ons oordeel

Een van de slechtste chatsites

We denken dat het na het lezen van deze ChatPlaza review wel duidelijk is: we raden deze site sterk af.

Hieronder de 3 belangrijkste punten waarom we deze site afraden voor dating (maar eigenlijk überhaupt).

  1. We hebben geen enkele serieuze interactie tot stand weten te brengen tijdens onze test van deze chat site. En er zijn teveel signalen die erop wijzen dat je deze site niet kunt vertrouwen.
  2. Zelfs de reclames die op de site staan werken niet meer als je er op klikt. Dat geeft wel aan dat ook de eigenaren van de site er geen energie meer in steken. Het is dan ook een vrijplaats geworden voor allerlei gebruikers met dubieuze intenties.
  3. Voor online dating is de site al helemaal niet geschikt, want de kans dat je hier een relatie vindt is nihil. Zelfs de kans dat je hier een chat met een echt persoon zult meemaken is zeer klein.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een account aan op ChatPlaza?

Direct op de homepage van ChatPlaza kun je een account aanmaken. Klik op ‘Registreren’ en voer een e-mailadres en een wachtwoord in. Vervolgens ontvang je een e-mail met hierin een verificatiecode. Voer die in bij Chatplaza.com en je bent klaar om te gaan.

Wat zijn de chatregels op ChatPlaza?

Op ChatPlaza gelden een aantal chatregels om de sfeer gezellig en respectvol te houden. Zo is het niet toegestaan om te schelden, te discrimineren of seksueel getinte opmerkingen te maken. In de praktijk is hier niets van te merken en zijn er geen moderators aanwezig. Wij raden dan ook af om gebruik te maken van deze chatsite.

Hoe kan je privé chatten op ChatPlaza?

Als je met iemand privé wilt chatten op ChatPlaza, kun je deze persoon een privébericht sturen. Dit doe je door op de naam van de persoon te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘stuur privébericht’. Het is ook mogelijk om een privéchat te starten in een chatbox door op de naam van de persoon te klikken en te kiezen voor ‘start privéchat’.

Welke functies heeft ChatPlaza?

ChatPlaza biedt verschillende functies, zoals het aanmaken van een eigen chatbox, het versturen van privéberichten en het bijhouden van een vriendenlijst. Ook kun je gebruik maken van verschillende chatrooms, waar je met andere gebruikers kunt chatten over verschillende onderwerpen.

Zijn er kosten verbonden aan ChatPlaza?

ChatPlaza is gratis te gebruiken. Je hoeft geen abonnement af te sluiten of te betalen voor extra functies. Wel kun je vrijwillig doneren om de kosten van de website te dekken of kiezen voor een betaald premium account met extra functies.

Is ChatPlaza hetzelfde als Kick or Stick?

ChatPlaza is ontstaan uit de chatsite Kick or Stick. Dus de oorsprong is hetzelfde, maar de site is behoorlijk veranderd ten opzichte van Kick or Stick.

Kun je ChatPlaza gebruiken als gratis datingsite?

De site is gratis, en je kunt hem eventueel gebruiken voor online dating. We betwijfelen alleen of je hier succes gaat hebben. Wil je op zoek naar leuke mannen of vrouwe, dan kun je beter een van de serieuze datingsites of casual datingsites gebruiken.

Heb je een webcam nodig voor ChatPlaza?

Nee, je kunt hier direct chatten zonder dat je een webcam nodig hebt.

Deel dit artikel

Send this to a friend