Binkdate gay datingsite review

Binkdate is een gay datingsite voor homoseksuele en bi mannen. Je kunt hier spannend chatten of op zoek gaan naar een expliciete date.

In deze Binkdate review lees je alles over de sterke en minder sterke punten van deze gay datingsite.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • Helemaal gratis te gebruiken
  • Kosten voor premium functies zeer schappelijk

Minpunten

  • Zoekfunctie is omslachtig
  • Geen controle op profielen

Doelgroep van Binkdate

Binkdate is een ontmoetingsplek voor gay, bi en bi nieuwsgierige mannen die op zoek zijn naar een seksdate. Zodra je de site opent zul je zien dat je hier niet voor de romantiek komt. Laten we zeggen dat de profielen met een gezicht als profielfoto een minderheid vormen.

Je kunt hier binnen een paar minuten een profiel aanmaken en met iemand afspreken. Ideaal dus voor homo mannen met hoge nood en lage eisen 🙂

Hoe werkt Binkdate?

Binkdate werkt simpel, je zult hier geen fancy algoritmes of andere poespas vinden. Het is ouderwets een profiel aanmaken, profielen bekijken en chatten maar.

Aanmelden

Aanmelden doe je binnen drie stappen:

aanmelden bij Binkdate

  1. Kies een profielnaam, dit is de naam die andere mannen van jou te zien krijgen. Vul je e-mailadres en een wachtwoord in en geef aan dat je ouder dan 18 jaar bent.
  2. Je ontvangt nu een e-mail met een link hierin. Open de e-mail en klik op de link om je account te activeren. Tijdens onze test duurde het ongeveer 4 minuten voordat we de e-mail binnenkregen. Dus geen paniek als je niet direct een mail ontvangt.
  3. Hierna ben je binnen en kan je jouw Binkdate profiel verder invullen met wat informatie over jezelf. Denk hierbij aan lichamelijke kenmerken zoals penis lengte, maar ook praktische zaken zoals woonplaats. Ook kan je aangeven tot welke tribe je jezelf rekent (net zoals bijvoorbeeld bij Grindr) en waar je naar op zoek bent. Niet alle informatie is verplicht, maar een groot deel wel.

Profielen zoeken en matchen

Bovenaan de lijst met profielen bevindt zich een zoekbalk. Hier kun je losse tekst invoeren, zoals bijvoorbeeld een plaatsnaam, een positie of een gebruikersnaam.

Als je nieuw bent bij Bink Date weet je waarschijnlijk nog niet precies waarop je moet zoeken. Gelukkig staat er bovenaan de pagina in de menubalk nog een andere zoekknop.

mannen zoeken via de zoekfunctie

Als je hierop klikt krijg je een aantal filters te zien die je kunt gebruiken om andere leden te zoeken. Helaas is de lijst met filters niet compleet, je zult dus een combinatie van beide zoekvelden moeten gebruiken in de praktijk.

Dit is wat omslachtig en verwarrend, zeker in het begin.

Als je een profiel hebt gevonden, kan je een berichtje sturen. Als de ander je bericht beantwoord is het aan jullie wat er dan gaat gebeuren. Blijft het bij chatten of gaan jullie op date.

Functies van Binkdate

Zoals gezegd beschikt Binkdate niet over veel extra functies, je moet het hier van het ouderwetse handwerk hebben.

Naast chatten en zoeken kan je zien wie jouw profiel bezocht heeft en je kunt gebruikers opslaan bij je favorieten of juist blokkeren.

Ook zijn er een aantal betaalde functies zoals “Spotlight” en “Omhoog plaatsen”. Hiermee wordt jouw profiel extra onder de aandacht gebracht bij andere gebruikers waardoor je meer reacties zult krijgen.

Kosten

Online dating via Binkdate is in de basis volledig gratis. Je kunt zoveel profielen bekijken en chatten als je wil. Sterker nog, als je wilt kun je links naar andere chatapps zoals Whatsapp (lees ook: Daten via Whatsapp), Telegram of een aantal populaire gay datingsites toevoegen. Zo kun je nadat je contact hebt het gesprek direct verplaatsen naar het medium dat jouw voorkeur heeft.

Wil je gebruik maken van de betaalde functies van Binkdate, dan kun je hiervoor los betalen of een premium abonnement nemen.

De prijzen van Binkdate Premium zijn op het moment van schrijven als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 24-10-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €7,95 €7,95
3 Maanden €6,95 €20,85
12 Maanden €5,95 €71,40

Een losse Spotlight aanschaffen kost €2,-. (Of €1,40 voor premium leden)

Je profiel omhoog plaatsen kost €1,40 per keer. (Of €0,98 voor premium leden)

Binkdate opzeggen

Spotlight en omhoog plaatsen zijn diensten die je per keer afrekent. Maar kies je voor Premium, dan ga je een abonnement aan. Dit abonnement wordt na afloop van de gekozen periode automatisch verlengd.

Wil je dit niet, dan kan je het abonnement stopzetten via de “Mijn account” pagina op je profiel.

Lukt het niet? Stuur dan een bericht via het contactformulier naar de helpdesk met hierin je NAW/profielnaam/Lidmaatschapsnummer.

Account verwijderen

Het stopzetten van je Premium abonnement betekent niet dat je profiel ook wordt verwijderd.

Dit doe je zo:

  1. Log in op je Binkdate profiel
  2. Klik in het menu op “Mijn account”
  3. Klik op “Verwijderen”. (Beetje onderaan)geen interesse meer, bink date verwijderen

Binkdate app

Binkdate beschikt niet over een dating app die je kunt installeren op je telefoon. Maar gelukkig werkt de mobiele site prima op kleine schermen. Een app zul je dus niet echt missen. Log gewoon in op je Binkdate profiel via de browser van je telefoon.

Veiligheid en privacy

Afspreken via een site als Binkdate is redelijk high risk. Iedereen kan hier een advertentie plaatsen en er zijn dan ook genoeg nepprofielen aanwezig.

Je weet niet zeker met wie je afspreekt, wees hierin dus voorzichtig. Vraag dus bijvoorbeeld eerst of iemand ook andere profielen heeft op sociale media of andere gay datingsites waarop jij ook actief bent, zodat je meer over iemand te weten kunt komen.

Ook is de informatie die jij op je profiel en in je profieltekst plaatst voor iedereen op het Bink Date platform in te zien. Gebruik je jouw echte telefoonnummer of jouw echte e-mailadres, dan maak je jezelf kwetsbaar voor stalkers of phishing.

Gebruik dus bij voorkeur niet je dagelijkse telefoonnummer en je standaard e-mail, maar regel even nieuwe.

Ook is de hang naar onveilige seks groot onder het type gebruikers dat afkomt op laagdrempelige datingsites als Binkdate. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Alternatieven

Vergelijkbare sites die je kunt gebruiken voor het vinden van een gay seksdate of spannende chats zijn Grindr en Bullchat.

Ben je meer op zoek naar een serieuze relatie, bekijk dan het overzicht met gay datingsites.

Deel dit artikel

Send this to a friend