BiLove review: Dating voor vrouwen die benieuwd zijn naar vrouwen

Wie de naam BiLove voor het eerst hoort, kan onder de indruk verkeren dat het om een datingsite voor biseksuele singles gaat. Dat is in zekere zin ook zo, maar bilove.nl heeft de doelgroep duidelijk afgebakend. Alleen vrouwen zijn hier namelijk welkom.

En dan niet zozeer de openlijk lesbische vrouwen, want daar zijn aparte datingsites voor, maar de heimelijk bischierige vrouwen of juist openlijk biseksuele vrouwen. Dit past goed in de trend van datingsites voor specifieke niches, die we hier stuk voor stuk reviewen.

Voor vrouwen die leuke vrouwen zoeken

Dat vrouwen een grotere natuurlijke affectie voor elkaar voelen dan mannen, weet iedereen. Maar volgens wetenschappelijk onderzoek gaat dat veel verder dan de neiging om dicht tegen elkaar aan te kruipen tijdens een logeerpartij of filmavond.

Onderzoek van Universiteit van Boise (Verenigde Staten) wees zelfs uit dat de meerderheid van de vrouwen seksuele gevoelens heeft voor andere vrouwen. Ook stelden de onderzoekers vast dat ruim 40% van de vrouwen met een andere vrouw had gezoend. Daarnaast zou de aantrekkingskracht tussen vrouwen met de leeftijd alleen maar groeien.

BiLove dating
She kissed a girl and liked it duidelijk.

BiLove springt in dit gat met een frisse, simpele datingsite voor bischierige vrouwen die het ook prima doet op mobiele apparaten. Volgens de statistiek op de homepage heeft de site maar liefst 60.000 leden mogen verwelkomen. Tijd om ons ook aan te melden dus.

Aanmelden

BiLove maakt aanmelden heel eenvoudig. Al direct op de homepage kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook wordt jou gevraagd waar je woont, in welke straal rondom jouw woonplaats je graag een partner vindt, en of je iets over jezelf kunt vertellen. Je krijgt vervolgens een e-mail met een roze bevestigingsknop. Even erop klikken en je bent binnen. De enige voorwaarde is dat je een vrouw bent en ouder dan 18.

Mogelijkheden van gratis account

Bij binnenkomst krijg je meteen een overzicht met profielen van leden die recent zijn ingelogd. Je ziet een fotootje en een begeleidende tekst, waardoor je al meteen nieuwsgierig naar sommige gebruikers wordt. Raar is het dat niet iedereen op het eerste gezicht een foto lijkt te hebben, maar wanneer je op zo’n grijs poppetje klikt, zie je dat die persoon tóch foto’s heeft. Alleen zijn ze afgeschermd voor gratis gebruikers. Dit is iets dat de redactie van BiLove handmatig bij sommige profielen instelt.

De zoekfunctie in de zijbalk is basic en we vinden het jammer dat je niet ziet hoeveel vrouwen een zoekopdracht oplevert. Je ziet zelfs niet eens hoeveel pagina’s met resultaten er zijn tot je doorklikt naar de allerlaatste pagina. Je krijgt een maximum van 16 gebruikers per pagina te zien.

Het BiLove account
Zo ziet je Bi Love profiel er van de “binnenkant” uit.

Als je een vrouw ziet die je leuk vindt kun je een knipoog sturen. Ook zie je wie jouw profiel hebben bekeken. Zodra je jouw foto uploadt en deze wordt goedgekeurd, zal het niet lang duren voordat je zelf ook knipogen ontvangt. Maar let op: je kunt niet zien wie die hebben gestuurd. Je wordt er lekker mee gemaakt, maar zult moeten betalen om te ontdekken welke leuke vrouw erachter zit.

Als je je aangetrokken voelt tot een ander lid en je wilt er een date uit slepen zul je voor een betaald lidmaatschap moeten gaan.

Mogelijkheden en kosten van Premium-lidmaatschap

Het is duidelijk dat BiLove je in de richting van een betaald account stuurt. En dat is geen schande, want de makers moeten deze site natuurlijk draaiend houden. Ook kun je op deze manier contact leggen met andere betalende gebruikers, die per definitie serieuzer op zoek zijn. Na betaling kun je alle profielen bekijken, berichtjes sturen, meerdere foto’s van gebruikers bekijken en live chatten. De kosten van zo’n Premium lidmaatschap zijn als volgt:

Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
2 Maanden €19,98 €39,96
3 Maanden €16,65 €49,95
6 Maanden €9,99 €59,94
12 Maanden €5,83 €69,96

Voor je betaling accepteert Bi Love creditcards (VISA, MasterCard en American Express), handmatige bankoverschrijvingen, en iDEAL-betalingen via de bekendste Nederlandse banken. Prettig is het dat de redactie telefonisch bereikbaar is bij vragen over je betaling: het nummer is 010-7142266.

Pluspunten en minpunten van BiLove

Dit was wat ons opviel tijdens de review van BiLove:

Pluspunten

  • Eenvoudig en fris design
  • Telefonisch bereikbaar bij vragen
  • Zoekresultaten zijn inclusief profieltekstje
  • De enige datingsite exclusief gericht op vrouwen met biseksuele gevoelens
  • Stel in over welke acties je e-mails wenst te ontvangen

Minpunten

  • Gratis versie zeer beperkt
  • Het kan even duren voor je foto is goedgekeurd
  • Je ziet niet het totaal aantal resultaten van een zoekopdracht

Afmelden voor BiLove

Datingsites zijn meestal iets waarvoor je je tijdelijk aanmeldt. Vroeg of laat heb je beet, of het nou dankzij BiLove is of niet. Dus hoe kun je jouw BiLove-account sluiten? Dit kan eenvoudig door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken en door via Profiel op Annuleren te klikken. Met de rode knop Ja, ik weet het zeker je je account annuleren.

Gratis profiel aanmaken

Ben je nieuwsgierig naar BiLove en de vrouwen die daar op actief zijn? Maak dan nu een gratis account aan.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met BiLove?

Send this to a friend