Beste datingsite

De 7 beste datingsite van Nederland (En waar moet je op letten bij je keuze?)

Er bestaat niet zoiets als de objectief beste datingsite van Nederland. Wat de beste datingsite is hangt af van van je wensen, je middelen en je persoonlijkheid. Om je toch te helpen kiezen hebben we hier een lijstje gemaakt van de 7 beste datingsites van Nederland. Uit dit lijstje kan je zelf de voor jou beste kiezen.

De sites in deze selectie (bekijk hier alle datingsites) zijn waarschijnlijk de beste datingsites om te kiezen omdat ze een groot bereik hebben en je er dus veel potentiële dates kunt vinden. Daarnaast hebben ze een goeie reputatie en uitgebreide functionaliteiten.

Onder het overzicht vindt je overzichtelijk en kort de belangrijkste kenmerken van elke online datingsite. Om bij onze complete recensie van elke aanbieder te komen kan doorklikken naar de review.

De 7 beste datingsites om uit te kiezen

EliteDating

EliteDating

EliteDating biedt serieuze dating voor singles die op zoek zijn naar een vaste relatie. Met een gratis profiel kan je andere profielen bekijken, de persoonlijkheidstest doen en berichtjes sturen.

Schrijf je gratis in

Lexa

Lexa

Lexa is Europa’s grootste datingsite. Met een gratis profiel kan je andere profielen bekijken, zoeken en flirten. Berichten sturen en ontvangen is helaas niet gratis.

Schrijf je gratis in

Parship

Parship

Parship is pionier op het gebied van wetenschappelijk onderbouwde online dating. Je kunt gratis partnervoorstellen op basis van de persoonlijkheidstest ontvangen, flirten, foto’s toevoegen en tot 3 contactverzoeken per dag versturen of ontvangen.

Schrijf je gratis in

Pepper

Pepper

Pepper is een relatief nieuwe datingsite die zich richt op gebruiksgemak. Je kunt gratis een profiel aanmaken, profielen bekijken, persoonlijkheidstest doen en matches ontvangen op basis van de test.

Schrijf je gratis in

be2

Be2

be2 selecteert matches op basis van de gratis persoonlijkheidstest. Een profiel maken en de persoonlijkheidstest zijn gratis, foto’s bekijken en berichtjes versturen en ontvangen niet.

Schrijf je gratis in

Relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet is een van de meest bezochte datingsites in Nederland en België en geniet een grote naamsbekendheid.

Schrijf je gratis in

Match4Me

Match4me

Match4me is populair bij hoger opgeleide singles. Een duidelijke no-nonsense datingsite die we je zeker kunnen aanraden.

Schrijf je gratis in

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste datingsite?

Zoals we al zeiden aan het begin van dit artikel is het kiezen van de beste datingsite voor een groot deel persoonlijk. Het is belangrijk dat de site die je kiest voldoet aan je wensen.

Doelgroep

Wil je een zo groot mogelijke vijver om in te vissen, dan kan je het beste een algemene datingsite kiezen omdat deze sites de meeste leden hebben. Maar je als leeftijd of geloof belangrijk voor je is dan is de beste datingsite voor jou er waarschijnlijk een die zich specifiek op singles richt van een specifiek demografisch segment.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de beste datingsite is veiligheid en betrouwbaarheid.

Het kan lastig zijn om de betrouwbaarheid van een datingsite te achterhalen. Het is goed om voordat je een account aanmaakt onze reviews (of die van onze concullega’s) te lezen.

Daarnaast kan je gebruikerservaringen zoeken, hoewel onze ervaring is dat deze vaak overdreven negatief zijn omdat de tevreden gebruikers niet snel de moeite zullen nemen een review achter te laten.

Keurmerk Veilig Daten
Enkele van de beste datingsites hebben gezamenlijk het Keurmerk Veilig Daten opgericht.

En tot slot kan je kijken of een datingsite is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is een samenwerking van enkele van de beste datingsites van Nederland met als doel een eerlijke en veilige date ervaring te garanderen.

Als een datingsite is aangesloten bij dit keurmerk dan mag je er vanuit gaan dat je hier met vertrouwen een account kunt aanmaken.

Overigens betekent dit niet dat wanneer een datingsite hier niet bij is aangesloten dat dit een onbetrouwbare datingsite is.

Prijs

Dit is misschien niet heel romantisch, maar de prijs van online daten loopt uiteen van gratis tot heel duur. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je wensen speelt de prijs dus zeker wel een rol bij het zoeken naar de beste datingsite.

Het is lastig hier iets over te zeggen want wat de één duur vindt, vindt de ander een koopje. En uitgaan om op zoek te gaan naar een date is natuurlijk ook niet gratis.

We kunnen in ieder geval wel zeggen dat een dure datingsite niet per se de beste datingsite hoeft te zijn.

Het beste advies wat we hierover kunnen geven is waarschijnlijk om je niet blind te staren op de prijs. Vind je het te duur, kies dat een site die goedkoper is. Vind je de prijs acceptabel en lijkt de site je goed, ga er dan voor.

Wat zijn de beste datingsites met persoonlijkheidstest?

EliteDating

EliteDating

Van de websites met gratis persoonlijkheidstest vinden wij EliteDating de beste datingsite voor het vinden van een serieuze relatie.

Lees hier onze uitgebreide beschrijving van EliteDating.nl

Pepper

Pepper

Pepper is een fris en fruitige datingsite waarbij het visuele aspect voorop staat. Profielen bestaan uit collages van foto’s, video’s en geluidsfragmenten waarmee iemand kan laten zien wat hij of zij leuk vindt.

Pepper biedt een gratis persoonlijkheidstest op basis waarvan voorstellen worden gedaan voor dates.

Lees hier onze uitgebreide review van Pepper.

Be2

Be2

Het online relatiebemiddelingsbureau Be2 is meervoudig testwinnaar onder de relatiebemiddelingen op internet. Be2.nl heeft als sterkste punt een gratis en vrijblijvende persoonlijkheidstest, en belooft resultaten binnen enkele minuten. Ze sturen de uitslag en een lijst met partners die bij u passen, en geven u de mogelijkheid gratis een berichtje te sturen naar elk van de mogelijke partners.

Lees hier onze uitgebreide beschrijving van be2.nl.

Parship

Parship

Als je fan van testen bent, is Parship.nl misschien de beste datingsite voor je. Parship is een van de grootste en meest gerespecteerde datingsites in de Benelux, en gebruikt een gratis wetenschappelijke persoonlijkheidstest om de juiste matches te selecteren en aan je voor te stellen.

Lees hier onze uitgebreide beschrijving van parship.nl.

Hulp nodig bij het kiezen?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste datingsite? Gebruik dan onze handige datingsite vergelijker. Hiermee kan je op basis van je wensen de voor jou beste datingsite filteren:

Datingsites vergelijken