be2 review: Gratis liefdestest met succesgarantie

be2
Kosten per maand:
V.a. €34,90 tot €59,90
DG MetaScore
4.7
0
5
7631 Reviews
NederlandReview
3.8
12 Reviews
Google Play
4.7
7596 Reviews
Apple App Store
4.1
23 Reviews

be2 is een grote internationale online datingsite die met 16 miljoen leden actief is in 30 landen. Ook in Nederland is de site populair.

Een van de sterkste punten van deze datingsite is de gratis en vrijblijvende persoonlijkheidstest (of “liefdestest”), waarvan je de resultaten binnen enkele minuten ontvangt! be2 richt zich op het dating segment dat op zoek is naar een serieuze relatie.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten
 • De persoonlijkheidstest stelt een potentiële partner voor die bij je past
 • Relatief veel mogelijkheden met het gratis account
Minpunten
 • Geen lid van het Keurmerk Veilig Daten of Thuiswinkelwaarborg

be2 succesgarantie

be2 claimt dat 40% van alle premium leden een nieuwe vaste partner vindt! Ze zijn zo overtuigd van de kwaliteit van hun matches, dat ze een dating succesgarantie geven:  als premium lid kan je gegarandeerd met ten minste 10 andere leden van deze datingsite contact leggen. Als je deze 10 contacten als betalend lid niet haalt wordt je premium lidmaatschap kosteloos verlengd.

Doelgroep

Datingsite be2 richt zich op single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ben je alleen op zoek naar een scharrel of een leuk avontuurtje dan ben je hier niet aan het juiste adres: de meeste andere geregistreerde leden zullen hier niet in geïnteresseerd zijn.

De suggesties voor matches die je ontvangt zijn gebaseerd op een psychologische wetenschappelijke test die partners aan elkaar probeert te koppelen op basis van wie jullie zijn.

De liefdestest van be2

Be2 heeft, net zoals Parship en EliteDating, een persoonlijkheidstest. Zelf noemen ze deze persoonlijkheidstest een “liefdestest”. Maar wat houdt dat nou precies in, die liefdestest?

Uit deze liefdestest komen jouw persoonlijkheidskenmerken naar voren. Dit geeft je inzicht in jouw persoonlijkheid, maar ook in dat van jouw ideale partner. Door analyse van de liefdestest is het mogelijk om andere singles te vinden die ook de test hebben gedaan, en die perfect aansluiten bij jouw eisen, wensen en persoonlijkheid. Hierdoor is de kans groot dat je met een andere single wordt gematcht die ook werkelijk bij jou past.

Op basis van de uitslag van jouw liefdestest, krijg je een aantal profielen van andere singles die, wetenschappelijk gezien, met jou matchen. Je bekijkt deze profielen op je gemak en kiest dan met wie je contact zou willen hebben. Jij bepaalt zelf of en wanneer dit contact wordt uitgebreid.

De liefdestest helpt dus het dating proces te versnellen door een eerste schifting aan te brengen in de potentiële dates.

Gratis lidmaatschap

Je kunt gratis een profiel aanmaken bij be2. Het gratis account bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. De liefdestest. Deze persoonlijkheidstest vormt de basis van hun service – en is daarom zo belangrijk. Neem tijdens het inschrijven even de tijd om de vragen in alle rust te beantwoorden. Op basis van de test krijg je voorstellen voor partners die bij je passen. Een deel van de vragen uit de liefdestest.
 2. Nadat je de test hebt gedaan, kan je in je eigen profiel een beschrijving van je persoonlijkheidsprofiel lezen. Het be2 persoonlijkheidsprofiel
 3. Eerste aanbevolen partners. Nadat je een account hebt aangemaakt en de test hebt gedaan krijg je meteen een lijst met contactsuggesties te zien. Bij elk profiel zie je een score die aangeeft in hoeverre jullie met elkaar matchen. Overzicht met matches.

Helaas zijn wel vrijwel alle foto’s op de profielen wazig gemaakt en moet je eerst betalend lid worden om de foto’s van singles te kunnen bekijken. De informatie op het profiel is wel toegankelijk.

Nadat je de persoonlijkheidstest hebt doorlopen kun je meer informatie over jezelf toevoegen. Terwijl je rond klikt op zoek naar een leuke man of vrouw krijg je af en toe vragen over jezelf voorgeschoteld. Door deze te beantwoorden kan een potentiële match meer over je te weten komen.

Je kunt je gratis be2 profiel zo lang gebruiken als je wil, maar eerlijk is eerlijk: zonder te betalen kan je er vrij weinig mee. We achten de kans klein dat je hiermee de liefde zult vinden.

Als je de aanbevolen partners beter wilt leren kennen moet je een betalend lid worden. Daarmee kan je zoveel persoonlijke berichten lezen en schrijven als je wil en foto’s van je aanbevolen partners duidelijk zien.

Premium lidmaatschap

Als je serieus op zoek bent naar een partner en je wilt succes hebben met de online datingsite van be2, dan zul je -net als bij de meeste andere datingsites- een betaald lidmaatschap moeten nemen.

Overzicht gratis vs premium

Met een premiumlidmaatschap kan je:

 • …alle persoonlijke berichten lezen en onbeperkt berichten schrijven naar andere leden. Gratis leden kunnen alleen voorgeschreven, algemene boodschappen sturen.
 • Je krijgt toegang tot de foto’s van je contactsuggesties. (Als gratis lid kan je de foto’s alleen wazig bekijken.)
 • Je kunt zien wie je profiel bekeken heeft.
 • Je kunt matches toevoegen aan een lijst met favorieten.
 • Als Premium gebruiker van be2.nl krijg je een volledige succes garantie: Dit houdt in dat be2 belooft dat je contact kunt vestigen met minstens 10 van hun partner aanbevelingen in de periode van je premium lidmaatschap. Als je minder dan 10 contacten maakt, dan wordt je premium lidmaatschap kosteloos verlengd.

Kosten be2

Je kunt kiezen uit een abonnement van 3, 6 of 12 maanden. Hoe meer maanden je in één keer koopt, des te goedkoper is het per maand.

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
3 Maanden €59,90 €179,70
6 Maanden €39,90 €239,40
12 Maanden €34,90 €418,80

Let op! Je abonnement wordt automatisch verlengd. Je kunt de automatische verlenging echter te allen tijde stopzetten. Voor zover niet anders vermeld, geldt een opzegtermijn van 14 dagen.

be2 opzeggen

Tip: binnen enkele klikken je abonnement opzeggen via 123opzeggen.nl.

Als je besluit dat je geen (betalend) lid meer wilt zijn kan je via deze stappen je profiel verwijderen:

Eerst moet je je lidmaatschap opzeggen. Dit kun je doen door eerst naar “Instellingen” en daarna naar “premiumlidmaatschap” te gaan.

Daarna (of gelijk, als je geen premium lid bent) kun je je profiel wissen via “instellingen” en “Profiel wissen/deactiveren”.

be2 app

be2 beschikt ook over een mobiele applicatie voor zowel Android als Apple.

Met de be2 app kan je alles met je account wat je ook op je computer kunt, dus perfect voor online daten onderweg (of vanaf de bank).

De app is kosteloos te downloaden, alleen ook hiervoor geldt dat je zonder betaald lidmaatschap niet veel kunt.

Betrouwbaarheid

Hoewel be2 niet is aangesloten bij het Keurmerk Veilig daten of de Thuiswinkelwaarborg staan ze wel goed bekend. Zo hebben ze een speciale privacymedewerker in dienst die ervoor verantwoordelijk is dat je persoonlijke gegevens volgens de AVG-wetgeving worden verwerkt.

Profielen op de be2 dating website worden gecontroleerd op echtheid. Kom je toch een profiel tegen dat je niet vertrouwd dan kan je die met 1 druk op de knop rapporteren zodat er een medewerker naar gaat kijken.

Ook kan je andere leden blokkeren als je dit wil, zodat ze jou niet kunnen zien.

Contact

Wil je contact opnemen met de be2 klantenservice voor vragen of opmerkingen, dan kan dat per e-mail. Het e-mailadres voor contact is:

Het vestigingsadres is:

be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxemburg
Luxemburg
Fax: +31-20-8907910

be2 nu gratis uitproberen

Ben je na het lezen van deze review nieuwsgierig geworden naar datingsite be2? Neem dan nu een kijkje: Gratis account aanmaken.

Kenmerken

Naam:be2
Website:https://www.be2.nl/
E-Mail:[email protected]
Telefoon:
Fax:+31 20 8907910
Contactformulier:https://www.be2.nl/contactform
Adres:be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxemburg
Luxemburg
BTW nummer:LU 21536271
K.v.K.B 123206, Commercial Register Luxembourg
Opgericht in:2004
Opgericht door:Robert Wuttke, Andreas Etten
Eigenaar:be2 LLC
Keurmerk(en):
Kosten:v.a. €34,90 p/m
Doelgroep:Algemeen

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met be2?

Send this to a friend