Alleenstaande-Moeders.nl review. Dating voor single moeders (en single vaders)

De naam van deze site – Alleenstaande-Moeders – veroorzaakte verwarring hier op de redactie. Moet je hier wezen als je een alleenstaande moeder daten wil, of is het de bedoeling dat single moeders zich op deze datingsite inschrijven?

Onderaan de homepage verduidelijkt de maker de situatie: zowel alleenstaande vaders als single moeders zijn hier welkom. Ook voor de vaders heeft de maker een domeinnaam aangevraagd, die naar dezelfde site leidt. Een plek, dus, waar alleenstaande ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Snel na inschrijving aan de slag
 • Direct contact met mensen voor wie kinderen geen probleem zijn
 • Speed Dating is een leuke functie, die aan Tinder doet denken
 • Bij betaling is automatische incasso een keuze (geen verplichting)

Minpunten

 • Het gratis account is behoorlijk beperkt
 • Redelijk prijzig Premium-lidmaatschap
 • We zagen enkele verdacht jonge en knappe moeders (fake?)

Inschrijven

Een account openen op Alleenstaande-Moeders.nl kan gratis. Op de homepage zie je een formulier waarop je een gebruikersnaam en wachtwoord invult, en ook je e-mailadres, geboortedatum en geslacht. Je krijgt daarna meteen een e-mail met een bevestigingslink toegestuurd.

Wat je kan met de gratis versie

Na die vlugge inschrijving ben je meteen binnen. Je ziet de functies die de site heeft en kunt zoeken naar andere leden. Profielen bekijken kan ook, maar als iemand meer dan één foto heeft, kun je die niet zien totdat je Premium-lid bent. Over de kosten en de andere functies daarvan, lees je hieronder.

Wat betreft het in contact komen met andere single moeders of vaders, ben je vrij beperkt in je doen of laten. Eén van de functies van de site is het versturen van IJsbrekers. Dat zijn korte zinnetjes waarmee je laat weten interesse in iemand te hebben. Als jij met jouw gratis account een IJsbreker naar een andere gratis lid wilt sturen, kan diegene jouw IJsbreker niet lezen totdat jij Premium-lid bent geworden.

Leuk is de functie Speed Date. Die lijkt op Tinder: je krijgt foto’s van gebruikers voorgeschoteld en kunt vervolgens op het hartje of het kruisje klikken. Dit is een leuke en vrijblijvende manier om door profielen te bladeren, zonder je af te laten leiden door aan- of afwezige profielteksten. Alleen betalende leden kunnen zien of jij hen hebt geliket.

Alleenstaande moeders dating
Als single moeder of vader daten kan zwaar zijn. Met een datingsite kan je gericht op zoek en tijd besparen voor andere dingen… (Bron.)

Kosten Alleenstaande-Moeders.nl

Als je echt serieus wilt daten, zul je de portemonnee moeten trekken. Het betaalde lidmaatschap van Alleenstaande-Moeders.nl heet een Premium-lidmaatschap. Daarmee kun je onbeperkt foto’s bekijken en berichten lezen en ontvangen.

De prijzen van de lidmaatschappen zijn als volgt.

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €29,95 €29,95
3 Maanden €24,95 €74,85
6 Maanden €19,95 €119,70

Zoals gebruikelijk bij veel datingsites, beloont ook Alleenstaande-Moeders mensen die zich voor een langere periode aanmelden met meer functies. Concreet betekent dit dat een Premium-lidmaatschap van 3 of 6 maanden je ook nog eens in staat stelt om anoniem profielen te bekijken, te zien wie geïnteresseerd is in jou en een leesbevestiging van verstuurde berichten te krijgen.

Wil je zeker weten dat jullie genoeg gespreksonderwerpen hebben? Eén van de andere dingen die je met een Premium-account kunt, is in de zoekfunctie het opleidingsniveau selecteren.

Betalen voor een Premium-account kan op allerlei manieren. Deze datingsite accepteert bijvoorbeeld creditcards en Paypal-betalingen. Voor de Belgische leden is er de Bancontact-module en Nederlandse singles kunnen met hun eigen bankrekening betalen via iDEAL.

Onze en andermans beoordelingen

De eerste indruk van Alleenstaande-moeders is goed: je bent snel binnen, waarna je meteen kunt gaan zoeken naar een leuke alleenstaande moeder of vader en best veel van hun profielen kunt bekijken. Je eigen profiel kun je vervolgens in alle rust invullen. Wel wordt snel duidelijk dat je niet veel kan met de gratis versie. Fair enough, bij de maker moet ook brood op de plank komen.

Wie googelt naar de gebruikerservaringen van leden bij Alleenstaande-moeders.nl, ziet niet zo veel recensies en reviews. Dat komt omdat de site nog relatief nieuw is. Hieronder een kleine greep uit de (gematigd enthousiaste) beoordelingen:

 • “Je kunt geen gratis berichten sturen en lezen.”
 • “Alleen profielen die langer dan 6 maanden niet actief zijn.”
 • “Hier geen man ontmoet die ik aan mijn dochter zou voorstellen.”

Al lijken er niet enorm veel vrouwen bij deze site aangemeld te zijn, we zagen er toch wat tussen die ons konden bekoren. En omdat we zeker zijn van onze dating-skills, deinzen we voor een relatief kleine ‘vijver’ niet terug. Als jij je aanmeldt, horen we graag van je wat jouw ervaringen waren.

Uitschrijven

Als je genoeg hebt van Alleenstaande-Moeders.nl, is het verstandig om je account te sluiten. Zo geef je potentiële partners geen valse hoop en voorkom je dat er allerlei ongewenste mail in jouw inbox komt. Alleenstaande-Moeders.nl opzeggen kan via de volgende stappen:

Tip: binnen enkele klikken opzeggen via 123opzeggen.nl.
 1. Klik rechtsboven of in de linker zijbalk op het tandwieltje van Instellingen.
 2. Kies daarna voor Profielinstellingen.
 3. Scroll naar beneden en klik op de rode knop bij Account verwijderen.
 4. Vul het formuliertje in om de knop onderaan activeren.
 5. Klik op Doorgaan.
 6. Klik op OK in de pop-up en je account wordt weggehaald.

Heb je een Premium-lidmaatschap en koos je bij betaling voor automatische verlenging, check dan voor de zekerheid bij je bank of de incasso ook is stopgezet.

Gratis account aanmaken

Wil jij als single moeder daten, of ben je zelf een alleenstaande vader en ben je op zoek? Maak dan nu vrijblijvend een gratis account aan om rond te kijken.

Alternatieven

Nog niet overtuigd? Zwengel dan nu onze datingsite vergelijker aan om te zien welke datingsites voldoen aan jouw eisen:

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Alleenstaande-Moeders.nl?

Send this to a friend