60 Plus Dating

Wie op latere leeftijd een nieuwe partner zoekt voor een serieuze relatie kan terecht bij diverse datingsites die zich richten op 60 plus dating.

Hier vind je gelijkgestemde 60 plussers die nieuwe mensen willen leren kennen voor een langdurige relatie maar ook voor het vormen van nieuwe vriendschappen.

Beste datingsites voor 60 plussers

De meeste datingsites voor 60 plussers richten zich op singles van 50 jaar en ouder:

Ourtime

Ourtime

Ourtime is een van de beste datingsites voor 60+ . Ourtime richt zich op actieve 50- en 60 plussers die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Deze gezellige site brengt niet alleen online mensen bij elkaar, maar organiseert ook events die je kunt bezoeken.

Bezoek Ourtime

50plusmatch

50plusmatch

Datingsite 50plusmatch is ook een van de populairste datingsites voor oudere singles. Het aantal ingeschreven mannen en vrouwen is vrijwel gelijk, wat het vinden van een partner makkelijker maakt. Alle profielen van nieuwe leden worden handmatig gecontroleerd.

Actie: Maak nu een account aan bij 50plusmatch en maak 3 dagen lang gratis gebruik van alle functionaliteiten. Zonder verdere verplichtingen:

Bezoek 50plusmatch

Vijftigplusdating

vijftigplusdating

Online daten via Vijftigplusdating is gebruiksvriendelijk en zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De site biedt de mogelijkheid voor videobellen en heeft een grappige Tinder-achtige functie genaamd ‘Speeddate’. Hierbij kan je foto’s van andere leden beoordelen en wie weet heb je een match!

Bezoek Vijftigplusdating

Seniorengeluk

Seniorengeluk

Via datingsite Seniorengeluk kunnen senioren geluk in de liefde vinden. Ontdek andere profielen via het Fotozapper spel of ga zelf op zoek via de uitgebreide zoekfuncties.

Bezoek Seniorengeluk

50liefde

50liefde

50liefde.nl is een van de grootste datingsites voor 50- en 60 plussers in Nederland. Naar eigen zeggen vindt ongeveer 1 op de 3 leden hier een nieuwe liefde. Dat is een hoog slagingspercentage! De site heeft iets meer vrouwelijke singles dan mannen als haar leden.

Bezoek 50liefde

Online nieuwe mensen leren kennen, is dat niet alleen voor jongeren?

Voor veel 60 plussers is het al even geleden dat ze zich aan het vinden van een partner gewaagd hebben. En dit was hoogstwaarschijnlijk niet online.

Via internet op zoek gaan naar een nieuwe relatie lijkt dan misschien ook niet de meest voor de hand liggende optie.

Toch is online dating juist voor 60 plussers ideaal! Voor veel mensen geldt: hoe ouder je wordt, hoe minder nieuwe mensen je tegenkomt in het wild. Dat maakt het vinden van een nieuwe partner of zelfs alleen nieuwe vriendschappen lastiger.

Via datingsites voor 60 plus dating kom je vanuit het comfort van je eigen huis in contact met talloze andere single 60 plussers die ook op zoek zijn naar nieuwe contacten. Ideaal dus voor het vinden van een langdurige relatie of vriendschap.

Hoe werkt online dating voor 60 plussers?

In 6 stappen naar een date:

  1. Om te beginnen raden we je aan om een gratis account aan te maken bij één of meerdere datingsites die je hierboven ziet staan.
  2. Eenmaal ingeschreven kan je als gratis lid de site verkennen. Zo kan je zien of de site je aanspreekt en kan je alvast een sneak peak krijgen van de andere leden.
  3. Spreekt een site je aan, dan kan je hier een betaald abonnement nemen. Hiermee krijg je toegang tot alle functionaliteiten van de site en kan je beginnen met contact leggen.
  4. Als betalend lid kan je profielen bekijken van andere leden, of gericht op zoek gaan op basis van kenmerken waaraan een eventuele nieuwe partner zou moeten voldoen.
  5. Heb je iemand gevonden die je leuk lijkt? Dan kunnen jullie berichten uitwisselen en/of videobellen (dit laatste alleen als je dit wilt en als de dating site dit aanbiedt).
  6. Klikt het? Dan is het tijd om een afspraakje in te plannen… Vanaf hier moeten jouw charmes de rest van het werk doen 🙂

Zo kies je de juiste datingsite

Datingsite voor senioren kiezen

We kunnen ons voorstellen dat het zo op het eerste gezicht lastig is om een datingsite te kiezen. Want als je hier geen ervaring mee hebt, dan weet je ook niet waar je op moet letten.

Hieronder benoemen we een aantal punten om je te helpen bij het maken van een keuze:

Intenties: serieuze relatie of vriendschap?

De meeste datingsites hebben als doelstelling twee singles met elkaar in contact te brengen voor een amoureuze relatie. Maar er zijn ook datingsites die het breder aanpakken. Dan kan je bijvoorbeeld mensen zoeken voor vriendschap, of om een maatje voor een gedeelde interesse te vinden.

Kies dus een datingsite die aansluit bij jouw intenties.

Doelgroep

De datingsites voor 60 plussers die je hierboven ziet staan zijn zogenaamde niche datingsites. Ze richten zich op een bepaalde doelgroep, in dit geval mensen in dezelfde leeftijdscategorie.

Maar het zou natuurlijk kunnen dat je juist op zoek bent naar een jongere partner. In dat geval kan je beter een algemene datingsite kiezen, waar je singles van alle leeftijden aantreft.

Betrouwbaarheid

Online in contact komen met een nieuwe persoon is natuurlijk altijd een beetje spannend, want het is lastig om in te schatten of de persoon daadwerkelijk is wie hij of zij zegt te zijn.

Goede datingsites zorgen voor een veilige omgeving. Bijvoorbeeld door handmatige controle van nieuwe leden en een actieve helpdesk waar je verdachte profielen kunt melden.

Offline evenementen

Sommige datingsites voor 60 plussers organiseren eigen evenementen die je kunt bezoeken. Dit is een leuke manier om andere leden in levende lijve te ontmoeten.

Spreekt dit je aan? Houd hier dan rekening mee bij het kiezen van een datingsite.

Alternatieven

Zit er bij de bovenstaande datingsites voor 60+ geen enkele bij die je aanspreekt? Probeer dan nog eens onze datingsite vergelijker. Hiermee kan je in alle datingsites zoeken, op basis van jouw wensen en eisen.

Deel dit artikel

Send this to a friend