welke datingsite kiezen

Welke datingsite kiezen? Wij helpen je in 3 stappen op weg!

De vraag welke datingsite kiezen is onvermijdelijk voor de beginnende online dater. De eerste stap die je moet zetten als je eenmaal hebt besloten om de online datingwereld te gaan verkennen, is een datingsite kiezen om je in te schrijven. Om deze keuze op een goede manier te maken moet je jezelf een paar vragen stellen en daar eerlijk antwoord op geven.

Door nu wat tijd te investeren in het uitvinden waar je nou echt naar op zoek bent (en hoe je daar de beste datingsite bij kiest), bespaar je jezelf veel tijd, geld en mogelijk frustratie.

Wil je graag zo snel mogelijk beginnen met je online dating avontuur? Gebruik dan onze vergelijkingstool:

Welke datingsite kiezen: hoe beantwoord je deze vraag?

Een datingsite kiezen is anno nu lang niet meer zo simpel als het in de begindagen van het online daten was. De laatste jaren is het aantal aanbieders van online daten verveelvoudigd. Dit heeft als duidelijk voordeel dat er bijna letterlijk een “dekseltje voor ieder potje” gevonden kan worden (datingsites voor boeren, buitensporters, (ex)-gevangenen, hondenliefhebbers en ga zo maar door). Het nadeel is dat met zoveel keuze kiezen een stuk moeilijker geworden is, en dat daarom je vaak ook minder blij met je keuze zult zijn (keuzestress).

niche datingsites nederland
Algemene datingsites vormen minder dan een kwart van het totale aantal datingsites in nederland. (bron: dutchcowboys.nl)

Hoe doe je dat, een datingsite kiezen? Moet je kiezen voor een datingsite die speciaal voor jou gemaakt lijkt te zijn of ben je beter af bij een algemene datingsite? Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien, maar wij proberen je hier te helpen door te volgende vragen te beantwoorden:

1: Wat zijn de voor- en nadelen van algemene datingsites en datingsites die zich op een specifieke doelgroep richten (niche datingsites)?

2: Wat kan je het beste doen als je twijfelt tussen een paar datingsites?

Welke Datingsite kiezen 1: Algemene datingsites

De eerste datingsites op internet waren de algemene datingsites. Matchmaker.com is de oudste nog “werkende” datingsite (sinds 1986, Wikipedia). Nu zijn er alleen al in Nederland een paar honderd algemene datingsites te vinden, en wereldwijd vele duizenden.

Een goed voorbeeld van een Nederlandse algemene online datingsite is Lexa. Een goed voorbeeld van een internationale datingsite is OkCupid.com.

Voordelen van algemene datingsites

Het grootste voordeel van een algemene datingsite is natuurlijk dat je er veel en verschillende mensen tegenkomt. Ook als je op zoek bent naar een specifiek type voor een relatie, kan je uiteindelijk bij een compleet iemand anders terecht komen. Liefde laat zich vaak niet plannen en je weet nooit van tevoren voor wie je hart een slag overslaat.

Grote aantallen zijn natuurlijk altijd goed. De kans is groter dat je “de ware” vindt in een vijver van 100.000 singles, dan in een groepje van 100 vrijgezellen.

Nadelen van algemene datingsites

Een nadeel van het kiezen van een algemene datingsite is dat het langer kan duren tot je iemand gevonden hebt die bij je past. Niet iedereen is naar hetzelfde op zoek, en dit kan soms tot een teleurstelling leiden. Dit is zeker het geval als je speciale eisen hebt of naar een specifieke doelgroep op zoek bent. Ben jij iemand met heel specifieke wensen waaraan een potentiële partner moet voldoen, dan kan je beter voor een niche datingsite kiezen.

Actie bij Pepper

Welke Datingsite kiezen 2: Niche datingsites

Toen online daten eenmaal goed op gang gekomen was, kwam er ruimte op de markt voor gespecialiseerde datingsites. Nu kan je het zo gek nog niet bedenken, of er is wel een online datingsite voor. Een paar voorbeelden zijn datingsites voor paardenliefhebbers, fans van het Nederlandse levenslied, 50+ dating en zelfs (ex) gedetineerden. Voor een langere lijst kan je hier terecht.

Voordelen van niche datingsites

Het grote voordeel van een niche datingsite is dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Zeker als dit gaat over een principe in je leven dat heel erg belangrijk voor je is, en dat je ook zoekt in een partner. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan zaken zoals je liefde voor honden, eet voorkeuren (vega dating) of muzikale voorkeur.

Niche dating gaat ook nog een stukje verder: je kunt ook sorteren op uiterlijke kenmerken. Zo is er dating voor mooie mensen, lelijke mensen, dikke mensen en ga zo maar door.

Als je zeker weet dat je naar een heel specifieke doelgroep op zoek bent (bijvoorbeeld alleenstaande vaders) dan zijn niche datingsites een goede keuze.

Nadelen van niche datingsites

Niche datingsites zijn per definitie enigszins beperkend. Zo zul je nooit een jonge knul van 25 tegenkomen op een 50+ datingsite, of een overtuigd carnivoor op vega dating. Er is altijd de kans dat je “klikt” met iemand die nou net over datgene wat je denkt belangrijk te vinden, anders denkt.

Dit uitsluitingsprincipe maakt niche datingsites voor veel mensen iets onaantrekkelijker. Wil jij je niet beperken in je keuze dan kan je beter niet voor een niche datingsite kiezen.

Welke Datingsite kiezen 3: Datingsites vergelijken

Een van de beste dingen die je kan doen bij het datingsite kiezen als je nog twijfelt over welke datingsite goed voor jou is, is kijken naar ervaringen van andere mensen. Meer en meer mensen ventileren luid hun (on)genoegen over alles wat er met ze gebeurt. Daar kan jij handig gebruik van maken.

Er zijn zat plekken online waar je reviews van datingsites kan vinden. Wat vaak ook een handige methode is om een beslissing te maken, is op zoek te gaan naar een website waar veel recensies van online datingsites verzameld staan. Wat ons betreft is Datingwebsites.nl dan een goede keuze. Hier vind je een bonte verzameling van positieve en negatieve recensies over bijna alle online datingsites van Nederland.

Als klap op de vuurpijl kan je op datingwebsites.nl ook informatie vinden over sites over dating, en toevallig staat datingguru.nl daar ook bij. Als je onze website leuk vindt (of juist niet) horen we dat graag van je. In een reactie op dit bericht onderaan deze pagina of op de website van datingwebsites.

Als je al een beetje weet wat je wilt, dan kan je ook gebruik maken van onze datingsite vergelijker om de juiste datingsite te kiezen.

Actie bij Parship