Plekk app – De locatie gebaseerde dating app

Plekk is een dating app van Nederlandse bodem die het net weer even anders aanpakt dan zijn bekendere broertje en zusje Tinder en Happn. In de Plekk app kan je inchecken op plaatsen waar je graag komt waarna je profielen te zien krijgt van potentiële dates die ook graag op dezelfde locatie(s) komen. Een beetje volgens het adagium “Zeg mij waar jij graag komt en ik zal je zeggen wie jij leuk vindt” (-Het evangelie van DatingGuru.)

Hoe werkt de Plekk dating app?

De insteek van Plekk is om singles bij elkaar te brengen die serieus op zoek zijn naar een relatie en die wat meer willen dan oppervlakkig door profielen heen swipen. Dit doen ze door profielen te tonen van mensen die op dezelfde locaties inchecken als jij. Je krijgt dus niet alle profielen te zien van mensen in je omgeving (Tinder) of mensen wiens pad je bent gekruist (Happn), maar van mensen die ook een bepaald museum of dat ene leuke café als hun favoriete hang-out hebben, ook al zijn jullie er misschien nooit op dezelfde tijd.

Door deze insteek heb je al meteen wat gemeenschappelijks met elkaar om over te praten en heeft jullie smaak in ieder geval voor een deel overlap, en het geeft je meteen ideeën voor de locatie van een eerste date.

Ben jij meer op zoek naar iets van lang leve de lol? Bekijk dan hier wat de beste apps zijn voor een spannende hookup of de beste Tinder alternatieven.

Inchecken met de Plekk app

Om profielen te bekijken van je toekomstige man of vrouw moet je eerst bij een locatie inchecken. Dit doe je door op het moment dat je (vlak) bij de locatie van je keuze bent de Plekk app te openen en op de incheck knop te tappen. Je krijgt nu een lijstje te zien van locaties te zien bij jou in de buurt, kies hieruit de juiste locatie. Je kan je check-in voorzien van een foto, tekst of een smiley.

Like je potentiele dates

Nadat je bent ingecheckt krijg je profielen te zien van potentiële dates. Vind je iemand leuk, dan kan je hem of haar een Like geven. Dit is anoniem. Geeft de ander jou ook een Like, dan krijg je pas van elkaar te zien dat je elkaar leuk vindt en kan je een gesprek beginnen.

Plekk app
Twee screenshots uit de Plekk app.

Plekk Premium

Plekk is een gratis dating app, dus wil je niet betalen dan kan je de app prima gebruiken om er dates mee te vinden. Voor de actieve dater zijn er in de Plekk app ook premium functies die het daten nog makkelijker maken. Hiervoor moet je uiteraard wel betalen.

Als je credits hebt gekocht kan je die gebruiken voor de volgende premium functies:

WoW! sturen

Naast de Like kan je als betalende gebruiker een WoW! sturen. De WoW! is vergelijkbaar met de Tinder Super Like of de Happn Charm, je brengt jezelf er mee onder de aandacht en het is een leuk compliment voor de ontvanger. In tegenstelling tot een Like is een WoW! niet anoniem. Als je een WoW! stuurt dan krijgt de ontvanger dit te zien, zonder dat hij of zij jou ook hoeft te hebben geliked. Bij ontvangst van een WoW! kan de ontvanger je Liken of afwijzen.

Inchecken op afstand

Een andere premium functie is inchecken op afstand. Hiermee kan je bij willekeurige locaties inchecken, zonder dat je daarvoor de deur uit moet. Erg handig voor als je lui bent. En het vergroot natuurlijk de vijver waarin je kan vissen.

Trendin’ Checkin’

De laatste premium functie is de Trendin’ Checkin’. Hiermee wordt de Plekk dating app uitgebreid met een hele nieuwe categorie, namelijk geen locaties maar onderwerpen. Met een Trendin’ Checkin’ kan je inchecken op een onderwerp dat trending is, zoals een boek, film, festival of gebeurtenis.

Plekk installeren

Plekk is verkrijgbaar voor Apple en Android.

Alternatieven

Bekijk het overzicht met dating apps om een alternatief voor de Plekk dating app te vinden.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel