Lovoo

Lovoo review: gratis chatten en daten met de Lovoo app

De dating-app Lovoo is het Duitse antwoord op Tinder. Maar dat betekent niet dat deze app helemaal hetzelfde is. Er zijn wat functies die uniek zijn voor Lovoo en ook qua prijs ben je wat goedkoper uit dan met de Amerikaanse concurrent.

Wel moeten we eerlijk zeggen dat er minder mensen op te vinden zijn dan op Tinder. Dat maakt Lovoo een interessante uitbreiding voor wie ook buiten Tinder om vriend(inn)en wil maken. En ga je toevallig naar Duitsland, dan zul je merken dat Lovoo daar juist dé dating-app is.

Hoe werkt Lovoo en wat kan je ermee?

Na het downloaden van Lovoo in de App Store of Google Play, dien je na het starten van de app je mailadres op te geven, of je Facebook-account te koppelen. (Maak je geen zorgen, je Facebook-vrienden zien hier niets van). Vervolgens kun je meteen aan de slag.

Iedere nieuwe gebruiker krijgt een aantal credits om mee te beginnen, en voor polijsten van je profiel en het bevestigen van je mailadres krijg je nóg meer credits. Deze credits geef je weer uit wanneer je een berichtje naar een andere gebruiker stuurt – een zogeheten icebreaker. Sterker nog: je bent zó door je credits heen. Op die manier word je eigenlijk min of meer verplicht om nieuwe credits te kopen.

Lovoo app: leuker met de premium-upgrade

De premium-versie van Lovoo maakt het in feite mogelijk om onbeperkt matches te zoeken en te chatten. Waar je bij de gratis versie, eventueel aangevuld met credit packs, beperkt kunt swipen en chatten, kun je helemaal los gaan met de premium-app.

Lovoo app

Andere voordelen van Premium zijn:

  • Onbeperkt swipen in de match-functie
  • Tot 3 keer meer icebreakers versturen
  • Zie wie je profiel bekeken heeft
  • Verhoogde zichtbaarheid

Als je in de gratis versie van de app hebt gezien dat er veel leuke singles bij jou in de buurt zitten, kan een investering in de premium-app een verstandige zijn. Ten tijde van dit schrijven kost de upgrade vanaf € 10,00 per maand (afhankelijk van hoe lang je je aanmeldt).

Lovoo chat

De Lovoo-chat met een bepaalde gebruiker wordt ontgrendeld zodra jullie elkaar een like hebben gegeven. Met andere woorden, wanneer er een wederzijdse match is. Daar betaal je dan géén credits voor. Je hoeft dus niet altijd icebreakers te versturen om in gesprek met iemand te komen.

Lovoo ervaringen

Op allerlei plekken online kun je ervaringen van gebruikers lezen. Die variëren van wild enthousiast tot teleurgesteld. De gemiddelde rating is ruim 4 uit 5 sterren, dus deze app is zeker de moeite van het proberen waard. Dit zijn enkele van de Lovoo reviews die we in Google Play en de App Store zien:

  • “Wel veel Duitse meiden”
  • “Eén van de betere dating-apps, zo niet de beste.”
  • “Zou makkelijk zijn als je het aantal kilometers kon invullen.”
  • “Wees op je hoede voor mensen die niet zijn wie ze zijn.”

Lovoo verwijderen

Lovoo is vaak leuk totdat je een partner hebt. Als je moe wordt van het constante geflirt, of simpelweg geen leuke singles meer ziet, kun je Lovoo verwijderen van je smartphone. Dat doe je door onder ‘Profiel’ te klikken op het tandwiel rechtsboven. Dat brengt je naar het scherm “Instellingen”. Onder de optie “Mijn account” vind je de optie om je account te verwijderen.

Iets om op te letten is het abonnement dat je eventueel hebt afgesloten met de premium-app. Het verwijderen van je Lovoo-account garandeert namelijk niet dat jouw abonnement wordt stopgezet. Daarvoor moet je bij de betalingsbemiddelaar zijn waar je bij de aankoop van de premium-versie voor koos.

De app simpelweg van je smartphone verwijderen kan ook, maar let op: je blijft dan wel zichtbaar voor singles in de buurt. Niet leuk als je kersverse partner daar achter komt!

Alternatieven

Ben je op zoek naar een andere datingapp, lees je dan in bij onze sectie met informatie over dating apps.

Of kijk welke datingsite bij jou past via de datingsite vergelijker.