Lovoo review: gratis chatten, daten en nieuwe mensen leren kennen

De datingsite en app Lovoo is het Duitse antwoord op Tinder. Maar dat betekent niet dat deze app meer van hetzelfde in een ander jasje is:

 • De Lovoo app heeft een aantal leuke en unieke functies.
 • Qua prijs ben je wat goedkoper uit dan met de bekende Amerikaanse concurrent.
 • Wel moeten we eerlijk zeggen dat er minder mensen op te vinden zijn dan op Tinder.
 • Geschikt voor daten en nieuwe mensen leren kennen.
 • Lovoo is een interessante uitbreiding voor wie ook buiten Tinder om nieuwe vrienden of vriendinnen wil maken.

En ga je toevallig naar Duitsland, dan zul je merken dat Lovoo daar juist dé dating-app is.

Hoe werkt Lovoo en wat kan je ermee?

Je kunt je gratis registreren bij Lovoo, dat maakt het makkelijk om deze dating app uit te proberen.

Na het downloaden uit de App Store of Google Play, dien je na het starten van de Lovoo app je mailadres op te geven, of je Facebook-account te koppelen om een profiel aan te maken. (Maak je geen zorgen, je Facebook-vrienden zien hier niets van). Vervolgens kun je meteen aan de slag.

Overigens is Lovoo ook beschikbaar in de browser, als datingsite. Handig voor wie liever vanaf zijn of haar computer nieuwe mensen wil leren kennen.

Volg de stappen in de app om de basisinformatie over jezelf en een profielfoto in te stellen. Nadat je een profiel hebt aangemaakt ben je klaar om profielen van leuke mannen of vrouwen te zoeken.

Zo vind je andere singles met Lovoo

Er zijn twee belangrijke manieren waarop je in contact kunt komen met andere leden binnen deze dating app:

 1. De Match
 2. De Radar

Match

De Match functie zal vrijwel iedereen tegenwoordig kennen: je krijgt foto’s te zien van andere gebruikers en je kunt naar links of rechts vegen om aan te geven of je de andere man of vrouw aantrekkelijk vindt. Vind jij iemand leuk, en vindt de andere persoon jou ook leuk, dan heb je een match en kan je met elkaar berichten uitwisselen. Lees hier welke openingszinnen voor Tinder goed werken (ze werken vaak ook bij Lovoo).

Radar

Via de Radar functie kan je op een andere manier Lovoo leden vinden: Je kunt een afstand instellen en vervolgens krijg je andere Lovoo singles te zien die bij jou in de buurt zijn. Dit is een leuke variant die extra mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld voor een spontane date of een vakantieliefde.

Credits

Iedere nieuwe Lovoo gebruiker krijgt een aantal credits om mee te beginnen. Daarnaast krijg je voor het invullen van je profiel en het bevestigen van je mailadres je nóg meer credits.

Deze credits geef je weer uit wanneer je een berichtje naar een andere gebruiker stuurt – een zogeheten icebreaker. Sterker nog – en dit is meteen een belangrijk minpunt: je bent zó door je credits heen. Op die manier word je eigenlijk min of meer verplicht om toch je portemonnee te trekken om nieuwe credits te kopen.

Ben je een rustige gebruiker en leg je niet zo vaak contact, dan heb je misschien genoeg aan de gratis credits die je kunt verdienen door reclame te kijken. Ook krijg je soms 50 credits als verassing cadeau.

Lovoo app: leuker met de Premium upgrade

Zoals we al zeiden, de credits voor het uitwisselen van berichten gaan vrij snel op.

Als je de gratis versie hebt uitgeprobeerd en het bevalt, kan je overwegen om te betalen zodat je meer mogelijkheden krijgt.

De premium-versie van Lovoo maakt het in feite mogelijk om onbeperkt matches te zoeken en te chatten. Waar je bij de gratis versie, eventueel aangevuld met credit packs, beperkt kunt swipen en chatten, kun je helemaal los gaan met de premium-app.

Lovoo app

Andere voordelen van Premium zijn:

 • Onbeperkt swipen in de match-functie
 • Tot 3 keer meer icebreakers versturen
 • Zie wie je profiel bekeken heeft
 • Verhoogde zichtbaarheid

Als je in de gratis versie van de app hebt gezien dat er veel aantrekkelijke singles bij jou in de buurt zitten, kan een investering in de premium-app een verstandige keuze zijn. Ten tijde van dit schrijven kost de upgrade vanaf € 10,00 per maand (afhankelijk van hoe lang je je aanmeldt).

Chat

De Lovoo-chat met een bepaalde gebruiker wordt ontgrendeld zodra jullie elkaar een like hebben gegeven. Met andere woorden, wanneer er een wederzijdse match is. Daar betaal je dan géén credits voor. Je hoeft dus niet altijd icebreakers te versturen om in gesprek met iemand te komen.

Lovoo ervaringen

Op allerlei plekken online kun je ervaringen van gebruikers lezen. Die variëren van wild enthousiast tot teleurgesteld. De gemiddelde rating is ruim 4 uit 5 sterren, dus deze app is zeker de moeite van het proberen waard. Dit zijn enkele van de Lovoo reviews die we in Google Play en de App Store zien:

 • “Wel veel Duitse meiden”
 • “Eén van de betere dating-apps, zo niet de beste.”
 • “Zou makkelijk zijn als je het aantal kilometers kon invullen.”
 • “Wees op je hoede voor mensen die niet zijn wie ze zijn.”
 • Goed Tinder alternatief.

Lovoo verwijderen

Lovoo is vaak leuk totdat je een partner hebt. Als je moe wordt van het constante geflirt, of simpelweg geen leuke singles meer ziet, kun je Lovoo verwijderen van je smartphone. Dat doe je door onder ‘Profiel’ te klikken op het tandwiel rechtsboven. Dat brengt je naar het scherm “Instellingen”. Onder de optie “Mijn account” vind je de optie om je account te verwijderen.

De app simpelweg van je smartphone verwijderen kan ook, maar let op: je blijft dan wel zichtbaar voor singles in de buurt. Niet leuk als je kersverse partner daar achter komt!

Iets om op te letten is het abonnement dat je eventueel hebt afgesloten met de premium-app. Het verwijderen van je Lovoo-account zorgt er namelijk niet automatisch voor dat jouw abonnement wordt stopgezet. Daarvoor moet je bij de betalingsbemiddelaar zijn waar je bij de aankoop van de premium-versie voor koos. In andere woorden: als je een abonnement hebt afgesloten via Google Play of iTunes moet je de betaling daar stopzetten. Anders kom je aan het einde van de maand voor een vervelende verrassing te staan.

Alternatieven

Ben je op zoek naar een andere dating app, lees je dan in bij onze sectie met informatie over dating apps. Ben je op zoek naar een fling voor een leuke tijd? Lees hier wat de beste hookup apps zijn.

Of kijk welke datingsite bij jou past via de datingsite vergelijker.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend