Bumble dating app review | Vrouwen zetten de eerste stap.

Bij dating app Bumble zetten vrouwen de eerste stap. Het idee hierachter is een vrouwvriendelijke en meer gelijke dating app te creëren.

Of dit in de praktijk werkt en of Bumble het proberen waard is lees je in deze review.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • De belangrijkste functies zijn beschikbaar voor gratis leden
 • Mooi vormgegeven app
 • Goede privacy en beveiliging
 • Ook webversie beschikbaar

Minpunten

 • Matches vervallen na 24 uur als er geen contact wordt opgenomen.

Wat is Bumble?

Bumble is een dating app die veel lijkt op Tinder: je krijgt foto’s te zien van singles die je naar links of naar rechts kunt swipen. Deze mensen krijgen jouw foto ook te zien om jou te beoordelen. Vegen jullie beiden naar rechts (= je vindt degene leuk), dan is het een match.

Heb je met iemand een match, dan kan het gesprek beginnen.

Het unieke aan Bumble is dat bij heteroseksuele matches de vrouw als eerste een bericht moet sturen.

Achtergrond

De vrouwgerichte dating app Bumble werd eind 2014 opgericht door Whitney Wolfe Herd en Andrey Andreev, de oprichter van dating app Badoo.

Wolfe Herd was een van de medeoprichters van Tinder, maar ze verliet het bedrijf en spande later een rechtszaak wegens seksuele intimidatie aan tegen Tinder.

Bumble is sinds 2015 snel gegroeid, heeft wereldwijd 100 miljoen gebruikers vergaard (1) en breidt zich naast dating ook uit naar professioneel netwerken en vriendschap.

Doelgroep

Bumble is begonnen als een app voor iedereen die via online daten een nieuwe partner wil vinden:

Je kunt Bumble dating gebruiken voor het vinden van zowel heteroseksuele relaties als niet-heteroseksuele relaties. Bij het aanmaken van een profiel mag je zowel je geslacht aangeven – man, vrouw, non-binair, of letterlijk tientallen andere zelf verzonnen labels- als in welk geslacht je geïnteresseerd bent om te vinden.

Inmiddels kan je hier ook terecht voor het vinden van nieuwe vrienden met Bumble BFF en er is zelfs een variant voor het uitbreiden van je zakelijke netwerk: Bumble Bizz.

Hoe werkt Bumble?

Als je eerder andere dating apps hebt gebruikt zal je snel wegwijs zijn in de Bumble app. De basisprincipes werken zoals in de meeste dating apps.

 • Om een Bumble-account aan te maken moet je minstens 18 jaar oud zijn. Je kunt je aanmelden met je Apple- of Facebook-account of je mobiele telefoonnummer gebruiken.
 • Je moet minstens één foto uploaden en de basisgegevens in je profiel invullen.
 • Hierna ben je klaar om te beginnen met je zoektocht naar matches.

Die zoektocht bestaat, net als bij Tinder, uit het beoordelen van profielfoto’s van andere gebruikers. Dit doe je door het naar links of naar rechts vegen van de foto. Links = niet leuk, rechts = leuk.

Hoe werkt Bumble app?

Heb je iemand naar rechts geveegd en heeft hij of zij jou ook naar rechts geveegd dan hebben jullie een match. Dit is het moment waarop je contact kunt opnemen om te kijken of er naast een leuk koppie ook nog een inhoudelijke klik is.

Bij een man/vrouw match moet de vrouw het initiatief nemen. Doet ze dat niet, dan vervalt de match na 24 uur. Betalende gebruikers hebbe de mogelijkheid hebben om een match met nog eens 24 uur te verlengen. (Bij matches tussen personen van hetzelfde geslacht mag elke persoon het gesprek beginnen).

Functionaliteiten

Bumble kent zowel gratis functionaliteiten als betaalde functies. Gratis gebruikers kunnen van de volgende functies gebruik maken:

 • Een uitgebreid profiel aanmaken en foto’s toevoegen
 • Berichten sturen en ontvangen
 • Matches bekijken

Kortom, met een gratis account krijg je in principe alles wat je nodig hebt voor het vinden van een Bumble date.

Voor wie wil zijn er betaalde abonnementen die je toegang geven tot extra opties waarmee je nog makkelijker en sneller kunt daten.

Betaalde functionaliteiten

Er zijn twee abonnementen waaruit je kunt kiezen: Boost en Premium.

Vrouwen zetten de eerste stap

Bumble Boost

Bumble Boost leden krijgen toegang tot de volgende functies:

 • Een verkeerde swipe ongedaan maken.
 • De mogelijkheid om je huidige matches te verlengen.
 • Onbeperkt swipen.
 • Eén Spotlight.
 • Vijf SuperSwipes

Met Spotlight zet je jouw profiel extra in de aandacht, waardoor je door meer mensen gezien wordt. Zo krijg je sneller een match.

SuperSwipes zijn de Bumble variant van de Tinder Super Like. Met een SuperSwipe kan je iemand laten weten dat je heel erg in hem of haar geïnteresseerd bent, zonder dat jullie een match hoeven te hebben. Een handig manier dus om op te vallen.

Bumble Premium

Premium leden krijgen toegang tot de volgende premium functies:

 • Toegang tot onbeperkte Extra zoekfilters.
 • Toegang tot je Bewonderaars.
 • Reismodus (niet beschikbaar op Bumble Web).
 • Ongedaan maken.
 • De mogelijkheid om de tijd van je huidige matches te verlengen.
 • Opnieuw matchen met verlopen connecties.
 • Onbeperkt swipen.
 • Eén spotlight per week.
 • Vijf SuperSwipes per week.
 • Privémodus (niet beschikbaar op Bumble Web)

Met de extra zoekfilters kan je heel granulair zoeken op eigenschappen van potentiële dates. Bijvoorbeeld een niet-roker met blauwe ogen en die van wandelen houdt. Je kunt alleen op kenmerken zoeken die je zelf ook hebt ingevuld op je profiel.

Met toegang tot je bewonderaars krijg je een overzicht te zien met profielen van andere leden die jou een like hebben gegeven, nog voordat jij hen beoordeeld hebt. Dit scheelt veel tijd in de zoektocht naar een match, want iedere like die je nu geeft is raak.

Met reismodus kan je jouw locatie in de app aanpassen. Ga je een weekendje weg? Dan kan je al van te voren beginnen met zoeken naar leuke mannen of vrouwen op de plaats van bestemming.

Met privémodus heb je meer controle over wie jouw profiel te zien krijgt. Staat privémodus aan, dan wordt jouw profiel alleen getoond aan mensen die jij een like hebt gegeven.

Zoals je ziet heb je als Premium lid de beschikking over alle mogelijkheden die Bumble geeft. Wil je het maximale uit deze online dating app halen dan moet je Premium zeker overwegen.

Kosten

Zowel mannen als vrouwen kunnen betalen voor deze datingapp

De kosten voor Boost zijn als volgt:

1 Week€ 9,99
1 Maand€ 21,99
3 Maanden€ 44,99
Levenslang€ 129,99

De kosten voor Premium zijn:

1 Week€ 12,99
1 Maand€ 29,99
3 Maanden€ 64,99
6 Maanden€ 80,99
Levenslang€ 129,99

Alternatieven

Alternatieven voor Bumble zijn uiteraard de populaire dating app Tinder maar ook het kleinere zusje Happn.

Ben je als vrouw op zoek naar een vrouw? Bekijk dan dit overzicht met Lesbichat (en Bumble) alternatieven.

Of bekijk het overzicht met dating apps voor het vinden van een geschikt alternatief.

Bumble BFF

Met BFF kan je nieuwe mensen leren kennen voor platonische relaties of leuke vriendschappen.

Zet je de app in BFF modus dan kan je op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Leuk voor als je nieuw bent in een stad, of je sociale cirkel wilt uitbreiden.

Heb je een hobby die geen van je bestaande vrienden leuk vindt? Zoek iemand die deze hobby met je deelt.

Bumble Bizz

Met Bizz kan je zakelijk gaan netwerken. Vind een nieuwe baan via het Bizz netwerk of connect met mensen die je op zakelijk gebied verder kunnen helpen met advies of samenwerken.

Veelgestelde vragen

Is Bumble beter dan Tinder?

Welke dating app beter is hangt af van jouw voorkeuren. Zowel Bumble als Tinder werken goed. Voordeel van Tinder is het grote aantal gebruikers, terwijl de vrouwen-eerst insteek van Bumble verfrissend kan zijn. Spreekt dit je aan? Dan is het een goed Tinder alternatief.

Welke kant op swipen bij Bumble?

Op Bumble beoordeel je mensen door te swipen. Vind je iemand niet leuk, dan swipe je naar links. Vind je iemand leuk, dan moet je naar rechts swipen.

Hoe vaak kun je liken op Bumble?

Gratis leden kunnen 25 keer liken per 24 uur. Premium en Boost leden kunnen onbeperkt naar rechts swipen.

Kan je Bumble ook online vanaf je computer gebruiken?

Ja, Bumble heeft een online omgeving waarop je vanaf een browser kunt inloggen. Deze dienst heet Bumble Web.

Hoe werkt Bumble voor vrouwen?

Vrouwen zetten bij heterorelaties de eerste stap op Bumble. Ben je als vrouw op zoek naar een vrouw? Dan kunnen jullie allebei de eerste stap zetten.

Deel dit artikel

Send this to a friend