Daten via Whatsapp | 12 Slimme flirttips

Hoewel het geen dating app is, kan je wel flirten en daten via Whatsapp. Uiteraard gaat dit wat anders dan je gewend bent van een echte datingsite of app.

Ook zal je hier niet zo snel nieuwe mensen leren kennen, maar is het eerder een tool om te flirten en een date te regelen met mannen of vrouwen van wie je het nummer al hebt.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • Helemaal gratis
  • Laagdrempelig, vrijwel iedereen heeft Whatsapp al geïnstalleerd staan

Minpunten

  • Geen extra laag privacy zoals bij een datingsite of datingapp
  • Niet geschikt om nieuwe mensen te leren kennen

Zorg dat je Whatsappprofiel er goed uit ziet

Je zou het bijna vergeten, maar ook Whatsapp heeft een profielpagina. De informatie die je hier kwijt kunt is vrij beperkt, maar optimaliseer het. Want ga er maar vanuit dat de ander je profiel gaat bekijken als jullie elkaar nog niet goed kennen of voor het eerst chatten op Whatsapp.

Zo kom je bij je profiel:

  1. Open Whatsapp
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm
  3. Kies ‘Instellingen’
  4. Tik op je naam.

Hier kan je jouw profielfoto, (scherm)naam en statusinformatie aanpassen.

Je profielfoto

Whatsapp profielfoto
Bron: Dall-E

Zorg dat je een goede profielfoto hebt:

In tegenstelling tot datingsites of dating apps heb je bij Whatsapp niet de mogelijkheid voor het toevoegen van meerdere foto’s om te laten zien hoe leuk je bent. Je moet het doen met die ene profielfoto die de ander ziet in het overzicht met chats.

Zorg er dus voor dat dit een mooie of leuke foto is waarop je zelf staat of waarop je iets laat zien over jezelf!

Gebruik een foto van jezelf terwijl je iets leuks doet of van een coole locatie die je onlangs hebt bezocht als je selfie.

Bijvoorbeeld: Bespeel je een instrument, neem dan een foto waarop je met je instrument staat. Of gebruik een foto van de mooie tropische strand of die berg die je hebt beklommen.

Bij twijfel, probeer dan een selfie portretfoto met je grootste glimlach.

Je Whatsapp status

Geen heel verhaal, maar een korte tekst.

Stel een boeiend statusbericht in.

Denk even na over het beeld dat je status van jou moet overbrengen.

Voeg een favoriete songtekst, film- of showcitaat toe als je tekst gebruikt, of maak gewoon een korte opmerking over je dag.

Een citaat in je status opnemen kan een gesprek op gang brengen als jij en de man of vrouw in kwestie van dezelfde muziek of film houden.

Wat heb je nodig om te daten via Whatsapp?

Er is één belangrijk ding wat je nodig hebt om met iemand te flirten op Whatsapp: zijn of haar telefoonnummer.

Hoe je hier aan komt, verschilt per situatie.

Heb je iemand leren kennen op een datingsite of datingapp, en hebben julie al een tijdje met elkaar gechat of zijn jullie misschien zelfs al op een date geweest? Dan komt het moment dat jullie nummers uitwisselen, zodat jullie ook buiten deze datingsite met elkaar kunnen communiceren.

Vanaf dat moment kan jullie contact zich verplaatsen naar Whatsapp.

Hoe krijg je iemands nummer?

Kom je iemand die je aantrekkelijk vindt tegen tijdens het uitgaan? En ben je gelukkig genoeg dat je zijn of haar nummer krijgt? Dan gaan jullie de dag erna waarschijnlijk direct verder flirten op Whatsapp.

Ook als je iemand leert kennen via een goede vriendin of vriend, dan is de kans groot dat jullie telefoonnummers uitwisselen, al dan met een beetje hulp van jullie gezamenlijke vriend(in).

Met andere woorden, als je wilt flirten op Whatsapp, zorg dat je iemands nummer krijgt!

Flirten via Whatsapp

Flirten op Whatsapp is anders dan flirten via Tinder. Iedereen die de Tinder app opent doet dit met het doel om te flirten of een date te scoren, op Whatsapp is dit niet het geval.

Let daarom op de volgende zaken:

Wat zeg je als openingszin?

Een overduidelijke openingszin gebruiken zoals op Tinder kan een beetje misplaatst overkomen.

Awkward openingszin

Je kunt het beter wat natuurlijker houden.

Bekijk bijvoorbeeld de sociale media van de persoon met wie je wil flirten via Whatsapp om meer over zijn of haar hobby’s te weten te komen.

Of nog beter, refereer aan het moment waarop je zijn of haar nummer hebt gekregen. Was dit op een feestje? Of ken je deze persoon nog van vroeger? Of hebben jullie elkaar ontmoet op een datingsite en daar nummers uitgewisseld?

Daarmee maak je het ook meteen ‘logisch’ dat je zijn of haar nummer hebt, want flirten op Whatsapp terwijl de ander zich afvraagt wie je bent is creepy en gaat niet werken.

Een leuk gesprek beginnen werkt het beste met iets dat jullie gemeenschappelijk hebben.

Zorg voor een leuk Whatsapp gesprek

Nadat je het gesprek bent begonnen is het natuurlijk belangrijk dat het niet doodbloedt na de eerste twee berichten.

Een simpele manier om dit te doen is vragen stellen.

Je kunt informeren naar interesses of hobby’s, favoriete locaties, broers en zussen, of muziek en bands die hij of zij wel of niet leuk vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zorg wel dat het geen ondervraging wordt, waarbij jij een rij vragen afvuurt, maar probeer te reageren op het antwoord dat je krijgt. Anders krijg je saaie gesprekken.

Dus als iemand bijvoorbeeld antwoord dat hij/zij een bepaalde muziekgroep echt het einde vindt, kan je vertellen over een andere band of dj die daar op lijkt.

Inspiratie nodig?

Ga diep om de ander te leren kennen

Als het gesprek lekker loopt kan je het na een tijdje naar een dieper niveau brengen. Toon interesse door te vragen naar zaken die de ander aan het hart gaan.

Je zou kunnen informeren naar zijn/haar aspiraties en verlangens door te vragen: “Wat zijn de top drie dingen die je in je leven wilt bereiken?”

Vragen om iemand beter te leren kennen

Vraag naar de mooiste jeugdervaring, de eigenschappen die hij/zij in anderen waardeert, of wat de ander als het belangrijkste in de wereld beschouwt.

Pluspunten als je de diepte in gaat over een onderwerp dat de ander eerder in het gesprek heeft aangedragen. Daarmee laat je zien dat je echt luistert naar wat de ander vertelt. Vooral vrouwen houden hier erg van, maar serieuze mannen ook.

Inspiratie kan je halen uit deze lijst met vragen om te stellen aan je crush.

Gebruik emoji’s

Waarschijnlijk hoeven we het niet te zeggen want vrijwel iedereen gebruikt ze: emoji’s. Gebruik ze op een speelse manier in je berichten om je teksten tot leven te brengen.

Emoji’s zijn een soort vervanging van lichaamstaal, ze maken op een leuke manier duidelijk hoe je jouw bericht bedoelt.

Voeg een portie humor toe

Humor gebruiken is een van de beste flirttips die we je kunnen geven, ongeacht waar je aan het flirten bent. Iedereen houdt van lachen en het is goed om te weten of jullie gevoel voor humor bij elkaar past.

Wees je er wel van bewust dat humor via de chat makkelijk verkeerd kan worden begrepen, zeker als je elkaar nog niet zo goed kent.

Stuur foto’s of video’s

Wat goed werkt is het delen van foto’s of video’s. Bijvoorbeeld als je op een leuke locatie bent even snel een kort bericht met foto. Hiermee deel je iets persoonlijks en dat schept een band.

Vrouw laat zien wat ze aan het doen is tijdens het flirterige gesprek op WA

Ook kan je foto’s gebruiken om jullie gesprek op te leuken.

Bijvoorbeeld met jeugdfoto’s als jullie gespreksonderwerp die kant op gaat. Of om iets te laten zien wat je mooi vindt.

Dingen die je niet moet doen tijdens flirten via Whatsapp

Er is een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je met iemand flirt via Whatsapp (eigenlijk gelden deze dingen altijd bij flirten via tekstberichten, ongeacht het platform):

Wees niet ongeduldig

We snappen het, je kunt helemaal gek worden als die leuke vrouw of man niet meteen reageert op jouw berichtje. Maar vergeet niet dat je nooit weet wat hiervoor de reden is.

Vaak heeft iemand gewoon even geen tijd omdat hij/zij aan het werk is, aan het sporten is of een van de vele andere dingen die mensen zoal doen in hun dagelijkse leven.

Als jij na een half uur nog een bericht stuurt of erger nog onaardig wordt, dan kan je het wel vergeten. Daarop zit niemand te wachten.

Stoute foto’s

Ook al lijkt het jou misschien leuk, stuur niet zomaar sexy foto’s en vraag er ook niet om.

De kans dat dit in goede aarde valt is gewoon te klein, en dus is de kans dat je het hiermee verpest te groot. Het gaat je niet helpen om iemand te versieren via Whatsapp. Is dit iets wat je wel graag wilt doen? Overweeg dan eens om een account aan te maken op een speciale hookup app of site. De leden van dit soort sites hebben andere intenties en verwachtingen.

Complimentjes

Iemand complimenteren tijdens online dating zoals via Whatsapp of Tinder werkt vaak averechts.

Complimenten over iemands uiterlijk kan je beter sowieso achterwege laten, dat komt nep en needy over.

Eventueel kan je een compliment maken over iets wat iemand heeft gedaan of bereikt als je ziet dat dit iets is waar hij of zij trots op is.

Alternatieven

Zoals je hebt kunnen lezen is Whatsapp wel geschikt om te flirten met iemand die je al een beetje kent, maar als je nog op zoek bent dan heb je een dating app of site nodig die je aan nieuwe mensen voorstelt.

Is dat het geval, dan kan je online flirten via een van deze dating apps of datingsites.

Weet je niet welke je moet kiezen? Gebruik dan onze vergelijker.

Wil je meer artikelen lezen over online dating in al zijn facetten? Bekijk dan onze kennisbank.

 

Deel dit artikel

Send this to a friend