Voordelen van online daten

De vele voordelen van Online Daten

Een mooi nederlands gezegde luidt: “Op ieder potje past een deksel”. Dit geldt – naast in de keuken – ook in de wereld van de liefde. Het probleem is alleen dat het moeilijk kan zijn om het dekseltje te vinden dat bij je past. Je vriendenkring is maar zo groot, en ook al ben je een ervaren kroegtijger, je zult toch altijd maar een paar mensen per avond echt kunnen leren kennen. Online daten lost deze problemen voor je op!

Online daten bestaat al net zo lang als het internet, maar tot voor kort was de publieke opinie dat het vooral iets voor “sociaal gehandicapte” mensen was. Gelukkig is dit nu totaal anders! Mede door de ongelofelijke populariteit van sociale netwerken zoals Facebook, wordt Online Daten stukken minder vreemd gevonden.

Actie bij Pepper

Online daten wordt steeds populairder

Online daten is nu een “mainstream” verschijnsel geworden. In 2005 begon 5% van alle nieuwe relaties online, in 2010 was dit volgens de schatting van de datingsite match.com al 17%! Hier kan je de hele studie nalezen [PDF, Engels]

Online daten heeft het grote voordeel dat er een geweldig groot reservoir is van geschikte ‘dates’. Anders dan in bijvoorbeeld een café, waar je toch eerst met mensen moet praten om te weten of ze single zijn, kan je online gelijk alle vrijgezellen uitzoeken! Trouwens, ken jij een café waar je duizenden mogelijke dates per avond kan ontmoeten?

En met goede redenen!

Je vergroot dus het aantal mensen dat je kan ontmoeten door online te gaan daten. Je kan gelijk op zoek naar mensen die je er goed uit vindt zien en ook (als dat belangrijk voor je is) voor jou interessante personen zijn. Het allerbelangrijkste is dat je alleen maar met mensen te maken krijgt die ook ‘op zoek’ zijn.

Stel je eens voor dat je op straat een ballonnetje zou zien boven alle mensen die naar hetzelfde als jou op zoek zijn (een relatie, seks, vriendschap). Zou dat niet geweldig zijn? Online daten biedt je die mogelijkheid.