Booty Call 101: Wat is het en hoe werkt het?

Als je op zoek bent naar een casual seksuele ontmoeting zonder verplichtingen, dan heb je misschien wel eens gehoord van een “booty call”.

Weet je niet precies wat hiermee bedoelt wordt? Dan ben je hier op het juiste adres:

Hieronder gaan we namelijk dieper in op de vraag “Wat is een booty call?” en bekijken we de voor- en nadelen zodat jij goed geïnformeerd kunt beslissen of dit wat voor jou is.

Wat is een booty call? (Definitie)

Een booty call is een informele term die wordt gebruikt om een ​​seksuele ontmoeting te beschrijven tussen twee mensen die geen romantische relatie hebben. Het wordt vaak geïnitieerd via een telefoontje of een berichtje en is bedoeld om alleen kortstondig te voldoen aan de fysieke behoeften van beide partijen.

dating zonder verplichtingen

Kenmerken

Een booty call is een term die wordt gebruikt voor een persoon waarmee je alleen seks hebt zonder verdere romantische gevoelens of toekomstplannen. Hier zijn enkele kenmerken van een booty call:

 • Onenightstand of friends with benefits: Een booty call is vaak iemand waarmee je alleen een onenightstand hebt. Dit betekent dat je elkaar alleen ontmoet om seks te hebben en daarna weer uit elkaar gaat. Er is geen sprake van een emotionele band of romantische gevoelens. Het kan echter ook meer richting een friends with benefits achtige verhouding gaan, als jullie vaker afspreken.
 • Geen romantische gevoelens: Bij een booty call zijn er geen romantische gevoelens in het spel. Het draait alleen om seks en niets anders. Het gaat niet om liefde, toewijding of verbondenheid.
 • Geen toekomstplannen: Er zijn geen toekomstplannen bij een booty call. Het draait alleen om het moment en er wordt niet nagedacht over de toekomst. Er is geen sprake van een relatie of een commitment.
 • Willekeurige ontmoetingen: Een booty call impliceert vaak spontane ontmoetingen waarbij een persoon contact opneemt met de andere persoon voor seksuele doeleinden, vaak buiten reguliere dating- of relatiecontexten. Het kan voorkomen dat de betrokkenen elkaar niet echt goed kennen en dat de ontmoetingen voornamelijk plaatsvinden vanwege de fysieke aantrekkingskracht.
 • Beperkte communicatie: Buiten de tijden waarop een ontmoeting wordt geregeld, is er meestal beperkte communicatie tussen de betrokkenen. Er worden doorgaans geen diepgaande gesprekken gevoerd over persoonlijke onderwerpen of toekomstplannen. De communicatie richt zich voornamelijk op het regelen van de ontmoetingen via appen of bellen.
 • Focus op seksuele bevrediging: Het belangrijkste doel van een booty call is om seksuele bevrediging te vinden zonder de verplichtingen en verwachtingen die gepaard gaan met een traditionele romantische relatie. Er is een wederzijdse overeenkomst dat de ontmoetingen voornamelijk draaien om het vervullen van seksuele verlangens.
 • Beperkte tijdsinvestering: Een booty call is vaak gericht op gemak en efficiëntie. Het gaat niet om lange romantische dates of diepgaande gesprekken. De betrokkenen investeren doorgaans minimale tijd en moeite in de relatie, behalve wanneer het gaat om het plannen van seksuele ontmoetingen.

Een date voor een gezellige avond of nacht, niet voor de liefde maar voor de lust.

Voordelen

Als je op zoek bent naar een informele seksuele relatie zonder verplichtingen, dan is een booty call wellicht iets voor jou. Hieronder vind je enkele voordelen:

Geen verplichtingen

Een van de grootste voordelen van een booty call is dat er geen verplichtingen zijn. Je hoeft geen tijd te besteden aan het opbouwen van een relatie, en je hoeft geen rekening te houden met de romantische gevoelens van de ander. Een booty call is simpelweg een afspraakje om seks te hebben zonder verdere verplichtingen.

Seksuele bevrediging

Een ander voordeel van een booty call is dat het je seksuele behoeften kan bevredigen. Als je geen tijd hebt voor een fulltime relatie, of als je gewoon op zoek bent naar wat extra plezier, dan kan een booty call een goede optie zijn. Je kunt seks hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de emotionele kant van een relatie.

Duidelijkheid

Een derde voordeel van een booty call is dat het duidelijkheid biedt. Je weet precies waar je aan toe bent. Er zijn geen gemengde signalen of verwachtingen. Beide partijen zijn het eens over de aard van de relatie en weten wat ze kunnen verwachten. Dit kan leiden tot minder stress en meer plezier.

Al met al kan een booty call een goede optie zijn als je op zoek bent naar een informele seksuele relatie zonder verplichtingen. Het biedt seksuele bevrediging en duidelijkheid zonder de emotionele bagage van een traditionele relatie.

Er zijn zowel mannen als vrouwen die dit leuk vinden.

Nadelen

Uiteraard hebben booty calls ook nadelen:

Emotionele betrokkenheid

Het grootste nadeel van een booty call date is dat er meestal geen emotionele betrokkenheid is. Dit kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en ontevredenheid. Het kan ook leiden tot jaloezie als een van de partners de indruk krijgt dat de ander met andere mensen aan het daten is.

Risico op SOA’s

Een ander nadeel van een booty call is het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Als je seks hebt zonder bescherming, loop je het risico om een SOA op te lopen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en je seksleven. Bij booty calls is er meestal sprake van partners met wisselende contacten. Dit is een extra risicofactor.

Sociale stigma’s

Een booty call kan ook leiden tot sociale stigma’s. Sommige mensen zien het hebben van een booty call als immoreel of onethisch. Dit kan leiden tot negatieve reacties van vrienden, familie en collega’s.

Kortom, hoewel een booty call op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, zijn er ook enkele belangrijke nadelen waar je rekening mee moet houden. Als je besluit om een booty call te hebben, zorg er dan voor dat je je bewust bent van deze risico’s en dat je veilige seks hebt.

Hoe regel je een booty call?

Het regelen van een booty call kan variëren afhankelijk van de individuele voorkeuren en omstandigheden, maar hier zijn enkele algemene stappen die mensen vaak volgen:

 1. Identificeer geschikte kandidaten: Denk na over mensen in je sociale kring, zoals vrienden, vriendinnen, kennissen of eerdere partners, met wie je een fysieke aantrekkingskracht hebt en waarvan je vermoedt dat ze openstaan voor een informele seksuele relatie. Dit kunnen ook mensen zijn die je ontmoet hebt via datingapps of andere online platforms.
 2. Communiceer openlijk en eerlijk: Als je iemand hebt gevonden, is het belangrijk om open en eerlijk te zijn over je intenties. Communiceer duidelijk dat je geïnteresseerd bent in een informele seksuele relatie zonder verdere verplichtingen. Dit helpt misverstanden en verwachtingen te voorkomen.
 3. Respecteer grenzen: Zorg ervoor dat beide partijen duidelijk de grenzen en voorwaarden van de booty call begrijpen en respecteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je afspraken maakt over de frequentie van ontmoetingen, bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en het vermijden van emotionele betrokkenheid.
 4. Communiceer over beschikbaarheid: Wanneer je een booty call wilt regelen, neem dan contact op met de persoon om te zien of hij/zij beschikbaar en geïnteresseerd is op dat moment. Zorg ervoor dat beide partijen vrij zijn om af te spreken zonder druk of verplichtingen.
 5. Wees duidelijk over de verwachtingen: Voordat je elkaar ontmoet, is het belangrijk om de verwachtingen te verduidelijken. Spreek af wat je wel en niet comfortabel vindt op seksueel gebied, zodat beide partijen zich op hun gemak voelen en weten wat ze kunnen verwachten tijdens de ontmoeting. Ook praktische zaken zoals blijf je slapen of ga je weer naar huis zijn handig om af te stemmen met elkaar.
 6. Respecteer elkaars privacy: Een booty call impliceert vaak dat de relatie voornamelijk draait om seksuele bevrediging en niet om andere aspecten van het leven van de betrokkenen. Respecteer elkaars privacy en deel geen persoonlijke informatie of details die buiten de context van de ontmoeting vallen, tenzij beide partijen daar anders over beslissen.

Onthoud dat open communicatie, wederzijdse instemming en respect voor elkaars grenzen de sleutel zijn bij het regelen van een booty call.

Oorsprong

Een booty call is een term die afkomstig is uit de Verenigde Staten.

De term ‘booty call’ zou voor het eerst zijn opgedoken in de jaren ’80 in de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten. Het werd gebruikt om aan te geven dat iemand belde voor een seksuele ontmoeting zonder verdere verplichtingen. In de jaren ’90 werd de term steeds populairder en begon het ook buiten de Afro-Amerikaanse gemeenschap gebruikt te worden.

Het nummer “Booty Call” van hiphop duo Duice uit 1993 en het nummer “Da Booty Call” van Da Ko Boyz’s uit 1994 hebben bijgedragen aan het gangbaar worden van de uitdrukking bij het grotere publiek.

Duice:

Da Ko Boyz:

De grote doorbraak in bekendheid kwam waarschijnlijk met de film “Booty Call” uit 1997.

Tegenwoordig wordt de term booty call over de hele wereld gebruikt om aan te geven dat iemand wordt gebeld of ge-sms’t voor een seksuele ontmoeting zonder verdere verplichtingen.

Een uitgebreider artikel over de herkomst van deze term vind je in dit Esquire artikel.

Gerelateerde onderwerpen

Deel dit artikel

Send this to a friend